Geef uwmening over internet reacties.

 

Ze kunnen niet meer

om ons heen

www.udonthaniweblog.nl   

                   email  lowy.cremers.senior@gmail.com

 

Een bijdrage van Moniek uit Amsterdam

 

 Lowy jij begeeft je ongetwijfeld elke dag een tijdje op social media: de plek waar je heen gaat voor grappige memes, foto’s van vrienden en het laatste nieuws. Helaas is het tegenwoordig ook dé plek waar mensen te pas, maar voornamelijk te onpas hun mening met de wereld delen. Het liefst over iets waar ze zich totaal niet in hebben verdiept. Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van die enorme hoeveelheid meningen op het internet. Daarom pleit ik voor minder mening.

Wat ik het meeste in je bewonder is je ongezouten mening  en altijd recht door zee  verhalen.

Sommige internet Blogs  menen het altijd over emigratie en Thailand is te duur  etc te moeten hebben,

of weet iemand hoelaat de bus  vertrekt?

Die soort weblogs  kunnen alleen blijven bestaan door veel advertentie geld aan reclames te innen.

En Lowy jouw site  is gewoon jouw hobby weblog, jij  die  echt overal schijt aan hebt  geeft altijd ongezouten je mening ,dat waarderen  veel lezers.

Bij jouw kan iedereen reageren via een email,mits  men zich aan de fatsoens normen houd.

Jij sluit apen en cowboys en fake personen terecht uit!!

Jij die er openlijkvoor uitkomt  laag opgeleid te zijn  slechts 4 klassen lager onderwijs  getuige toch dat je lef hebt  ondanks dat je Nederlands  in het schrijven mensen soms doet lachen.

Bij jouw mag je kut gewoon met DT schrijven  zo lang de lezers maar weten waar hetom gaat.

Je schreef echter weleen mooi boek en  mensen kunnen dat nog steeds gratis  krijgen door je te mailen.

Bij jouw geen 52 reacties  wat kost een pinda in Bangkok!

En soms liegen ze  nog als ze  fluiten over het aantal lezers ha ha ha .

Allereerst wil ik een mogelijk misverstand uit de weg helpen: een mening hebben is niet slecht. Het hebben van een mening die nergens op gebaseerd is, naar mijn mening (haha), wel. Het lijkt alsof iedereen tegenwoordig overal een mening over heeft, terwijl deze vaak niet onderbouwd wordt en zelden getuigt van achtergrondkennis. Helemaal bijzonder vind ik mensen die wetenschappelijk onderzoek tegenspreken.

Natuurlijk is het goed om kritisch te zijn, maar als crazy Charly

  van 70 ineens meer denkt te weten over vaccinaties dan wetenschappers die hier jaren onderzoek naar hebben gedaan, gaat er volgens mij iets mis.

Het wereldwijde web is de plek waar al deze meningen tegenwoordig gedeeld worden. Je kunt Facebook niet betreden zonder een ‘Facebook-discussie’ tegen te komen en je kunt Twitter niet openen zonder te struikelen over een uitgesproken mening. Het probleem hierbij is dat alles heel vluchtig is. Uit reacties op een nieuwsartikel blijkt vaak dat mensen alleen de kop hebben gelezen; ze hebben namelijk commentaar op dingen die helemaal niet in het artikel staan. Toch denken ze precies te weten waar het stuk over gaat en hebben ze meteen hun mening klaar. Bovendien kunnen deze meningmensen vaak, als ze erop gewezen worden dat het totaal niet klopt wat ze zeggen, alsnog hun ongelijk niet toegeven. Doodvermoeiend.

Nog een probleem aan de shitload meningen op internet is dat veel mensen zich (onbewust) laten beïnvloeden door personen die ze bewonderen. Beroemdheden hebben een bepaalde status, waardoor men denkt dat ze kennis van zaken hebben, terwijl dit vaak niet zo is. Ik heb mezelf ook wel eens betrapt op het overnemen van de mening van iemand die ik bewonder; een schrijver of presentator bijvoorbeeld. Ik denk dat het goed is om je altijd te bedenken of een mening echt van jou is, of dat je deze mening simpelweg ergens gelezen hebt en het vervolgens jouw mening hebt gemaakt.

 

Ik snap dat het lastig is om te voorkomen dat je wordt meegezogen in de meningentunnel op social media. Daarom heb ik een stappenplan opgesteld. Zo voorkom je dat je een kuddedier wordt:

Lees de mening van een persoon over een onderwerp.Verwijder commentaar van apen die onder valse voorwensels trachten binnen te dringen in je weblog.

Lees je in over dit onderwerp.Controleer  via je  mogelijkheden namen van inzenders ip adres en eerdere pogingen om te infiltreren,sluit die figuren uit!

Jij hebt gelukkig 2 goeie mollen op  internet ,

die  alle weblogs voor je in de gaen houden

Lees de mening van de persoon nogmaals en bedenk zelf of je, met de achtergrondkennis die je hebt vergaard, nog steeds achter de mening van die fake man staat.

Maar vooral: Neem 90 procent van de meningen met een korreltje zout. Je hoeft niet op alle toetsenbordgekkies te reageren.

Daarbij is het ook niet erg als je geen duidelijk standpunt hebt over een onderwerp. Door veel te lezen kom je er waarschijnlijk achter dat voor verschillende meningen iets te zeggen valt. Veel vraagstukken blijken dan een stukje complexer te liggen dan je in eerste instantie dacht.

Conclusie

Ik zeg niet dat iedereen nu moet stoppen met het geven van zijn of haar mening. Mensen hebben nu eenmaal verschillende opvattingen en het aangaan van een respectvolle discussie is nooit verkeerd. Nuance is hierbij de key. Bovendien getuigt het van intelligentie als je ook je ongelijk toe durft te geven als je beseft dat je er volledig naast zit.

Verder vind ik dat mensen voortaan wel even twee, of drie keer na mogen denken voordat ze hun ongezouten en vaak niet-onderbouwde mening de wereld in smijten.

Op merkingen en reacties die ik ooit zag op een internet site over welk ei smaakt lekkerder dat van de witte of bruine kip  is de grootste onzin reactie die ik ooit tegenkwam.Maargoed, dat is ook maar een mening.

Of het verhaal van de beheerder van een  weblog die  bij zijn ballen werd gepakt  toen hij de  lady drankjes niet wilde voldoen in een hoerentent.

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om deze fantasieloze figuren de mond te snoeren,je kunt ze blokkeren bannen  of op andere manieren het woord ontnemen.

Ik zelf  waardeer jouw stelling dat  als je voor jouw kiest ben je  fan en als je tegen je bent kan men je reet kussen das  een gezegde naar mijn hart.

Ken je deze al Lowy zijn spullen zijn geen prullen

Zelfs in de vakantie geeft hijje garantie.

Artikelen  via Lowy binnen gehaald zijn nooit te duur betaald.

Ik weet dat je op de goede weg bent ga zo door   je vriendin uit Amsterdam

Moniek .S

Conclusie van de redactie  goed verwoord en bedankt 

Reageer op dit artikel uitsluitend via  een van onze emails

lowy.cremers.senior@gmail.com

udonthanicityweblog@gmail.com