Elk mens heeft 2 levens.

Al 10 jaar de beste weblog.

3000 fans

Ze kunnen niet meer om ons heen.

Een felicitatie bijdrage  van Hugo Pannekoek uit Haarlem.  per email verzonden aan lowy.cremers.senior@gmail.com.

JE TWEEDE LEVEN


Tegenwoordig heb je twee levens. Het echte leven waarin je groentesoep eet, naar de wc gaat en in de regen boodschappen doet. En je hebt je leven online. Dat tweede leven is ook heel reëel, via de sociale media heb je contact met echte mensen. Je doet ook echte dingen, zoals het regelen van je bankzaken en een afspraak maken in het ziekenhuis.

Niet zo gek dat deze twee levens wat door elkaar heen gaan lopen. Dat je op straat per dag negen keer een frontale botsing hebt met iemand die verdiept is in zijn mobiele telefoon en denkt toch wel te kunnen lopen. Dat je mensen ziet die een romantisch etentje hebben, beiden verdiept in hun beeldscherm. Best logisch, het online leven is net zo compleet en sneller dan het echte leven. 

Je leest direct wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt en in de volgende minuut zie je wat voor weer het volgende week wordt. Tijdens een lange reis in de bus  wordt je vermaakt met een filmpje en kijk je wat je vrienden vandaag allemaal meemaken.

Hoe verleidelijk het is je te verliezen in leven nummer twee, er moet wel balans zijn. Waar het fout gaat dat voel je snel genoeg. 

Maar je hebt de ogen van je geliefde gemist en niet met haar gesproken over waar ze van droomt. Je hebt alleen maar uit je ooghoeken gezien hoe leuk het restaurantje was en hoe het meisje drie tafeltjes verder een huwelijksaanzoek kreeg. 

Ook weet je dat je uit balans bent als je niet naar een feestje gaat om een spelletje te spelen, dat je elke dag en vaak tot laat in de nacht speelt in een kamer die rommelig is geworden. Misschien wil je niet naar jezelf luisteren, maar eigenlijk weet je dan wel dat je jezelf tekort doet.

Ook kun je in leven twee een betere versie van jezelf zijn. Een filter over je foto en je hebt geen puistje meer. Blije berichten maken dat je leven kreukvrij lijkt. Is dat erg? Nou, eigenlijk is dat best leuk, als je je verstand er maar bij houdt en begrijpt dat de anderen dat ook doen. Ook die influencer aan een tropisch strand in goudkleurige bikini. Deze foto is vijftien keer geschoten door haar vriend, die er sacherijnig van werd. Dezelfde avond kreeg ze diarree omdat ze garnalen had gegeten die niet goed meer waren. En die gouden bikini knelt als een malle. Maar met een paar aanpassingen zag ze er goudbruin, slank en gelukkig uit op de foto. En dat zag jij.

 

Lijkt het of ik het allemaal zo goed weet vanwege de stukjes die ik schrijf? Ik help je uit de droom, soms weet ik het niet meer, soms doe ik dingen fout. Alleen wat minder dan vroeger, zo gaat dat.

Leven twee wordt steeds verleidelijker, op manieren die we nu nog niet eens weten. Maar het is zeker dat er over vijf of tien jaar nog veel meer dingen kunnen. Dus moeten we ons eerste leven steeds beter beschermen terwijl we genieten van leven twee. Want een bloem ruiken, een kus voelen, naar wolken staren….hard nodig.

Weet,:’Je hebt een dubbelleven, hoe gaaf is dat.’

Gelukkig las ik via google  je verhalen over de 1000 levens van Lowy cremers.

Daarvam heb je er nu alweer 80 jaar  van recht getrokken.

Je familie vooral je zussen  zijn ook oud geworden het zit in je gene dus.

Fijne dag nog samen met je lieve vrouw Honnybee.

Hugo  Pannekoek         uit Haarlem.