Hulp gezocht bij het maken van een echte Limburgse vlaai door Lowy

           

Oproep aan gepensioneerde  bakkers  koks etc.

Lowy onze redacteur die  horeca ondernemer was in Nederland 2 cafes en een restaurant  gedreven,zoekt contact  met bakkers koks  die met hem samen  Limburgse vlaai wil maken.

In vlaaien maken de Limburgse vlaaien  abrikoos en rijstevlaai hebben zijn voorkeur.

Bent  u in Thailand en zou u  samen Lowy  kunnen leren  hoe je een echte limburgse vlaai kunt maken.

Dan verzoeke ik u contact met mij op te nemen via email of telefoon.

Er is een oven aanwezig alleen de  kunde om een echte Limburgse vlaai te maken ontbreekt.

Of weet misschien iemand in de buurt van Udonthani een bakker die het volgens recept  kan maken?

Laat  het ons weten

mvg Lowy Cremers.

via lowy.cremers.senior@gmail.com

Tel  085000 2613.

 

Iedere bakker bakt de vlaai op een andere manier. Duidelijke verschillen zitten bijvoorbeeld tussen een Limburgse rijstevlaai en een Luikse rijstevlaai. De Luikse hebben een meer goudachtige glans, ze zijn iets kleiner, er wordt eidooier in de vulling verwerkt en ze zijn iets zoeter van smaak. De Limburgse zijn veelal groter en hoger en hebben een lichtere kleurvulling.

Vlaai eten is een typisch Limburgse traditie. Tijdens verjaardagen of feesten ontbreekt nooit vlaai bij de meest Heuvellandse gezinnen. 6 tot 10 vlaaien tijdens een verjaardag in de grotere gezinnen zijn geen uitzondering en worden er 3 á 4 verschillende stukken per man verorberd. Het snijden van de vlaai gaat ook op z’ n Limburgs. We snijden gewoon 6 of 8 punten en niet zoals de vele ‘Hollanders’ in 10, 12 of zelfs 14 puntjes.