Mensen handel in Udonthani politie arresteerde Nigerianen.

 

                                    Welcome op Udonthaniweblog

                                    De beste Udonthani – Community voor iedereen.

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer
om ons heen!!

3000 volgers,eigen YouTube kanaal,FB Thaise Lowy,

Google naar de 1000 levens van Lowy Cremers.

 

Een bijdrage van onze misdaad man AlCapone  Udonthani

Hadden we vroeger 2 mensen  Nederlanders  in Udonthani die bemiddelden bij  nieuwkomers  van NL naar Thailand

nu zijn het Nigerianen die  de zaak oplichten door geld te incaseren en geen goederen te leveren.

Ruim 10 miljoen THB  bracht de zwendel op.

Pol Lt Gen Surachai Khuandechakupt, hoofd van de provinciale politieregio 4, toont een kaart met de werking van een Nigeriaanse geleide romantische zwendel die op slachtoffers in Udon Thani jaagt. Drie Thais zijn gearresteerd en er zijn bevelen uitgevaardigd voor de twee Nigeriaanse leiders, zei hij. (Foto door Chakrapan Nathanri)


KHON KAEN: Drie Thais die werken voor een Nigeriaans geleide online zwendel in de provincie Udon Thani zijn gearresteerd terwijl ze naar het zuiden vluchten.
Aanhoudingsbevelen zijn goedgekeurd voor de twee Nigeriaanse mannen die het netwerk zouden hebben gerund.
Thanate Sripiboon, 48, van de provincie Nakhon Si Thammarat, en twee vrouwen, Wathinee Krongthong, 49, van Surat Thani en Kotchakorn Onuara, 27, van Khon Kaen, werden aangehouden in een zuidelijke provincie, Pol Lt Gen Surachai Khuandechakupt, hoofd van de provinciale politie Regio 4, vertelde vrijdag een media-nieuwsconferentie in Khon Kaen.
Officieren grepen ook bankboeken en geldautomaten in hun bezit.
Pol Lt Gen Surachai zei dat de drie verdachten lid waren van een romantisch zwendelnetwerk dat door Nigerianen wordt beheerd. De politie had de groep nauwlettend in de gaten gehouden nadat was gemeld dat ze geld hadden opgelicht van slachtoffers in de provincie Udon Thani.

Er waren gerechtelijke aanhoudingsbevelen verkregen voor twee Nigeriaanse mannen, John Oquejiofor Ugwu en Ugochukwu Geoffrey Ofoma, zei de chef van politie 4.
Een transgendervrouw had eerder een klacht ingediend bij de politie van Muang Udon Thani dat ze door Instagram door een buitenlandse oplichter was gedupeerd om geld aan hem over te maken. De oplichter gebruikte de Instagram-naam Cheong Xao en beweerde een Maleisisch staatsburger te zijn die in de VS werkte.
Nadat ze meer dan vier weken via internet hadden gepraat, zei Cheong Xao dat hij merkartikelen naar haar zou verzenden via een koeriersbedrijf, maar ze moest eerst geld overmaken om de belastinglasten, ongeveer 117.000 baht, naar een bankrekening te dekken hij nomineerde.
Het slachtoffer stuurde het geld, en hoorde nooit meer van de man, zei Pol Lt Gen Surachai.
“De politie volgde het bankrekeningnummer waarnaar het slachtoffer het geld stuurde en ontdekte dat het van de heer Thanate was”, zei een van de Thaise verdachten.
“De verdachte betoogde toen mevrouw Wathinee als een persoon die het geld had teruggetrokken, dat later werd gestort op twee bankrekeningen van mevrouw Kotchakorn en de heer Ugochukwu Geoffrey Ofoma.”
Uit een uitgebreid politieonderzoek bleek dat de bende al meer dan een jaar zwendel had en ten minste 10 miljoen baht in omloop had in hun rekeningen. Veel mensen zouden het slachtoffer zijn geworden van de bende.
“We zijn nu op jacht naar de twee Nigeriaanse mannen, die de leiders van het netwerk zijn. We hebben gehoord over hun verblijfplaats in Thailand,” zei Pol Lt Gen Surachai.

Met dank aan onze sponsors:

Beste restaurant in Udonthani                  Beste tv kanalen uit Europa

Reageren  ?udonthanicityweblog@gmail.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord