60.000 doden per jaar door honds dolheid,weest gewaarschuwd

De beste Udonthani – Community voor iedereen.

Ze kunnen niet meer
om ons heen!!!

3000 Volgers,eigen YouTube kanaal,FB met Thaise Lowy
lowy.cremers.senior@gmail.com

Een verslag van Lowy de hondenkenner  bij uitstek.

Honden Thailand  raak ze niet aan!!!

60.000 doden per jaar door  honds dolheid.

Het aantal meldingen van besmetting met rabiës, oftewel hondsdolheid, neemt gestaag toe. Dat meldt Alarmcentrale Eurocross, dat steeds meer meldingen krijgt van Nederlandse reizigers die vrezen dat ze besmet zijn geraakt. Vooral in landen als Indonesië, Thailand en Vietnam komen gevallen van deze virusziekte voor.
Dus in Zuidoost-Azië op vakantie? En een zielig hondje, schattige kitten of grappig aapje aaien? Niet doen! Voordat je het weet ben je gekrabd of gebeten. Deze waarschuwing geldt voor alle landen in deze regio zoals Myanmar, Vietnam, Laos en Cambodja. De dieren zijn van nature schuw, ze worden meestal slecht behandeld of zijn wild zoals apen. Ze zijn het daarom niet gewend om door mensen aangeraakt te worden. Gevolg een bijtreactie of krab uit angst.
60.000 doden per jaar
Vorig jaar kwamen er 342 meldingen binnen bij Eurocross, een jaar eerder waren dat er nog 264 en het jaar daarvoor 163. Per jaar overlijden wereldwijd ongeveer 60.000 mensen aan de gevolgen van deze besmetting, meldt de alarmcentrale. De infectieziekte wordt overgebracht door een geïnfecteerd dier. Meestal gebeurt dat via een beet of een uithaal. Een arts werkzaam bij Eurocross raadt reizigers aan om, zoals zij zegt, die lieve puppy, dat leuke kitten of het schattige aapje niet aan te raken, te aaien of te voeren als je op vakantie bent in een gebied waar rabiës voorkomt.
Behandeling rabiës

Makaken
Als je denkt dat je besmet bent, moet je zo snel mogelijk naar een dokter om de benodigde injecties te halen. Rabiës wordt door zoogdieren onderling aan elkaar doorgegeven via speeksel. Het virus verspreidt zich langzaam door het lichaam totdat het in het centrale zenuwstelsel terechtkomt. De behandeling moet plaatsvinden voordat het daar terechtkomt. De ziekte treft onder de lokale bevolking vooral de jongsten en de armsten, zo blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).
Hondsdolheid komt in zo’n 150 landen voor, met name in Afrika en Azië. Vooral op het platteland, waar vaccins niet of amper beschikbaar zijn, heeft rabiës vaak de dood tot gevolg.

Indien u wandeld of fietst in Thailand en u wordt door een hond belaagd  grijp dan meteen in.

Wij van udonthaniweblog.nl kunnen u gratis adviseren hoe te handelen.Even mailen met uw vraag en we antwoorden meteen.

lowy.cremers.senior@gmail.com

de honden kenner bij uitstek.

Met dank aan onze sponsors:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord