20.000 doden bij scooter ongevallen in Thailand

De beste Udonthani – Community voor iedereen.

Ze kunnen niet meer
om ons heen!!!

3000 Volgers,eigen YouTube kanaal,FB met Thaise Lowy
lowy.cremers.senior@gmail.com

Een bij drage van onze verkeersdeskundige Koosian Spe uit Amsterdam

Slacht offers veelal jongeren ,zonder rijbewijs,zonder helm en niet verzekerd.

Politie stond er bij en keek er na,handhaven  hebben ze nog nooit van gehoord.Ja 200 thb per helm  hebben ze een leuke bijverdienste aan en spekken ze  de politiekas goed.

Agenten geven het voorbeeld

BANGKOK – Vice premier Prawit Wongsuwan gaf toe op een seminar over verkeersveiligheid dat het aantal dodelijke slachtoffers meer dan 20.000 per jaar is. Hij zei dat het met name verschrikkelijk is voor motorrijders. Het percentage is het ergste TER WERELD met 24,3 per 100.000 inwoners. De schade aan de Thaise economie is ook enorm, met 50 miljard baht per jaar.
Veel slachtoffers zijn kinderen. Kinderbeschermingsactivisten vragen om betere opleiding op lagere scholen en hoger om kinderen te leren hoe gevaarlijk het verkeer in Thailand is.

Men had beter de ouders en leerkrachten op scholen  kunnen vertellen hoe gevaarlijk dit is.

En aan voorlichting zie je ook nooit iets in Thailand.
De generaal zei dat wereldwijd het aantal slachtoffers onder motorrijders, voetgangers en fietser 49% van alle dodelijke slachtoffers vormen. Maar in Thailand is dat 2x erger. Hij zegt dat de regering daar vanaf 2011 maatregelen voor treft en daar mee door gaat tot 2030. Wat voor maatregelen dat zijn zei hij niet. Wel dat er jaarlijks 6.000 mensen gehandicapt raken door verkeersongevallen.
YDr. Thanapong Winawong van een veilig verkeer groep zei dat in de afgelopen 6 jaar van 2011 tot 2017 46,656 dodelijke slachtoffers vielen onder motorrijders, 5,375 voetgangers en 659 fietsers.

Thaivisa merkt op dat deze cijfers bijzonder voorzichtig zijn omdat de meeste bronnen het jaarlijkse dodental op 25.000 per jaar stellen, met 70% onder motorrijders.
Prawit’s uitspraakover 20.000 verkeersdoden per jaar is bijna het totaal voor motorrijders en achteropzitters.
Kinderbeschermingsgroepen zeggen dat er in 2017 2.609 tieners in de leeftijd 15-19 jaar om het leven kwamen. dat is maar liefst 30% meer dan in de afgelopen 5 jaar. Er kwamen ook 727 kinderen in de leeftijd 10-14 jaar om het leven.
Ze willen dat deze afgrijselijke statistieken de basis gaan vormen voor regeringsbeleid. Ze roepen op voor bewustwordingsprogramma’s op scholen, vanaf het basis onderwijs en verder.

Maar ja voorstellen genoeg maar de praktijk is gewoon heel anders.
Thaivisa merkt op dat geen enkele keer ‘politie ingrijpen’ vermeld werd…20 duizend doden per jaar met scooter in Thailand. Je ziet ze nooit handhaven  de politie  gaat het alleen maar om de 200 thb boete ,betaal je die mag je de hele dag zonder helm verder toeren belachelijke zaak toch!!

De politie staat bij een school waar kinderen van 12 jaar op een 120 cc scooter de poort in en uit scheuren zonder helm heen rijbewijs en zeker geen verzekering.

Maar de politie  doet er niets aan ze zeggen wij staan hier uitsluitend om  te zorgen dat het doorgaande verkeer  vlot verloopt.

En rijd er een kind van 12 jaar zich dood  omdat hij te jong was en geen helm op had en rijbewijs ,dan komen de volgende dag ongeveer 200 jonge klasgenoten naar die crematie. En wat zie je dan?

Van de 200 jongeren  heeft 65 % ook weer geen helm op en is niet in bezit van een rijbewijs.

Dus  die ouders denken dan  och  het kind komt straks terug als een beter mens  ha ha wat een onzin.

Als ouders/leerkrachten en politie  beter hun best deden was  het allemaal geen punt.

Waarom  doen ze dat niet?

Als iedereen in Thailand  van af morgen gedwongen word een helm te dragen en rijbewijs te bezitten dan stond de economie van Thailand gelijk stil. Kwam er niemand meer op zijn werk.

Thailand  heeft de meeste  scooter ongelukken van heel Azie op hun naam staan.

Ze leren het nooit.

De cultuur van Thailand hoort eigenlijk  thuis bij de  verhalen van Grimm.

Met dank aan onze sponsors :

Beste udonthaniRestaurant in de soi Sanpam  Beste tv kanalen  Euro tv Asia.nl

Op de verhalen op udonthaniweblog.nl .kunnen lezers reageren. Dat gebeurt ook .
Reacties stellen wij zeer op prijs. Het toont de betrokkenheid van onze lezers aan.
Modereren
Worden daarom alle reacties geplaatst? ja. Wij modereren vrij makkelijk, zo dat onze weblog voor iedereen toegangkelijk blijft.
Niet op de meningen, maar op de aankleding ervan. udonthaniblog.nl wil zich onderscheiden van andere blogs en forums over Thailand. Dat dient volgens de redactie af te stralen op de kwaliteit van de reacties.
Wij hebben liever tien interessante en onderbouwde reacties, dan honderd oprispingen.
Bij ons hebben we de gouden regel geen bericht goed bericht. Het reactiepaneel is bij ons geen uitlaatklep voor frustraties van lezers.
Wij laten daarom alle reacties door vooral die reacties die om wat voor reden dan ook op andere blogs geweigerd zijn, omdat wij er voor iedereen zijn.. Ook voor lezers die nooit reageren.

                        lowy.cremers.senior@gmail.com

                                                            udonthaniweblog@gmail.com

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord