Het leven is goed en goedkoop in Thailand.Geniet er van elke dag

      De beste Udonthani – Community voor iedereen!

 

Ze kunnen niet meer
om ons heen!

 

 

                                      3000 Volgers,eigen YouTube kanaal,FB met Thaise Lowy
                                                email lowy.cremers.senior@gmail.com

 

Een bijdrage van de redactie.

Al die zgn schrijvers op Thailandblog daar sporen de helft niet goed van.
Ze hebben er een Charly nu die doet zijn naam wel erg veel eer aan.Prijst het ene moment het Brickhoue in de hemel in.En 14 dagen daar na omdat hij daar geen gratis wijn etc kreeg schreef hij een misselijk makend reactie over dat goede restaurant(beste van Udonthani)
Nu heeft hij wij noemen hem Crazy Charly zijn draai bij die Italiaanse piza zaak gevonden,al waar ze hem die dure mierewijn gratis schenken.

Ik kwam al in 1955 voor de eerstekeer in Bangkok aan als jongetje van 15 jaar.De meiden op de kade in de haven vochten om met mij te mogen wippen ,dat koste toen voor een short time 1 pakje luckystrike ha ha dat waren tijden.
Ik kocht 8 jaar geleden een 32 inch FlatscreenTv voor 15 990 Baht die betaal je nu nog geen
10 000 Baht. Ik betaalde 8 jaar geleden 7 Baht voor een Songteaw nu kost dat 18 Baht.
Maar sinds 2009 is mijn aow pensioen ook met 10 euro per maand elk jaar netto gestegen.

Kortom stellen dat alles duurder is geworden, is redelijk onzinnig.
Hier krijg je nooit geen blauwe belasting brieven meer.

En dan die vrijheid van ondernemen in Thailand das helemaal geweldig.
Heeft je vrouw niet genoeg inkomen begint ze gewoon aan huis bier en etenswaren te verkopen (vergunning 300 thb pj)
En bouw je een nieuw huis dan geen geouwehoer over vergunningen en toezicht.Ze komen niet eens kijken hoe of wat je bouwd.

Om nog maar te zwijgen over het behalen van je Thaise rijbewijs.1 Week lessen en dan ga je met je rijbewijs de weg op.Natuurlijk is het in den beginne effe uitkijken maar na 4 maanden rijden ze als kamikazi piloten de weg op ha ha .Of je koopt je Thaise rijbewijs, wij weten hoe dat kan.

En is je buurman erg ziek en dreigt dood te gaan dan sluit je op zijn leven een overlijdens verzekering af kan tot in de 100.000 THB oplopen.

Indien de man na 6 maanden pas dood gaat ontvang je dat geld van de verzekering in Thailand.Gaat hij voor die 6 maanden dood vang je niks.

Deze verzekering  kan je alleen voor een Thais iemand afsluiten.
Dan als hij na 6 maanden dood gaat en jij hebt elke maand een lage premie betaald en de verzekering betaald   jou uit dan geef je die familie bvb 10.000 thb als compensatie.

Je zal voor 100.000 uitbetaling in 6 maanden waarschijnlijk 6x 400 thb premie hebben betaald.Dus tel uit je winst!!
En dan het risico dat je een scooter(lees motor) ongeluk krijgt ,zorg dan dat je een senioren ongevallen verzekering hebt afgesloten ,dat kost per jaar slechts 7,500 thb.Dan ben je op de scooter ,op straat en thuis dus overal verzekerd tegen ongevallenEn als je vrouw de begunstiger van je is krijgt zij van die verzekering 2 miljoen als jij met de scooter dodelijk verongelukt

Wij hebben die verzekering nu al 3 jaar en ze hebben al 2x gratis alles gerepareerd toen ik een ongelukje had,gewoon naar een duur hospitaal gegaan.Kaartje laten zien en het was geregeld.
U kunt bij de redactie van deze site het adres van die ongevallen verzekering bekomen door even te reageren.
Als je zelf kookt met spullen die je hier op de markt koopt ipv elke avond te gaan uit eten ben je ook goedkoop uit.

En in bvb Central Plaza eet je voor amper 70 thb je buikje vol.
En wat te denken van bvb naar de kapper gaan dan ben je als man inclusief scheren en knippen slechts 3 euro kwijt.Terwijl ik in Nederland altijd 20 euro moest dokken zonder scheren.

En dan het koken. Je kunt hier met een fles butagas makkelijk 3 maanden elke dag koken.Het enige wat het duurder maakt in de electra rekening is de Airco die kost gewoon veel extra stroom. Maar als je die bvb alleen op de slaapkamer gebruikt 2 uur per dag dan valt het reuze mee.

Maar ja wat doen die vakantiegangers als ze een huis huren dan hebben ze soms de Airco de hele dag zo wat aan staan en dn schrikken ze als ze de rekening krijgen.
Er was een Nederlander die huurde een appartement flat voor 4500 thb per maand.Maar hij liet de Airco de hele dag door draaien het kon niet op.Ja en toen kwam eind van de maand de rekening 4500 huur en nog eens 4000 airco er bij.
De man was snel genezen en trok er snel uit .In een hotel ligt dat anders daar betaal je soms 4 a 500 thb per dag das dan rond de 15000 thb per maand maar dan mag je de airco gratis er bij gebruiken.

En als je een tv box koopt ,bij ons verkrijgbaar voor 4000 thb heb je alle zenders van de wereld op je tv,voor nl sport etc etc.Wij leveren en sluiten het bij u aan  en u betaald pas als u  goede ontvangst heeft.Fax sport,ziggo  allemaal voor een eenmalig bedrag van 4000 thb.

Dan zijn er nog verhuurders die verhuren een kamer ,stroom wordt apart betaald, maar veel huis eigenaren zetten er dan flink wat batjes op het gebruik .
Maar bij ons betaald de verbruiker het zelfde tarief ,
als wij als eigenaar betalen.

Kortom je kunthetzo duur maken als je wil.

Wil je persee de grote  yup uithangen  koop dan snel grond voor je wippertje zet er een duur huis op en schaf een dure Vigo aan.

Dan weet je haast zeker dat je  door je alcohol gebruik en slechte gewoontes door die zelfde vrouw gewoon op straat  gekinkeld gaat worden.

En ja  je kunt dan nog  een recht zaak aanspannen  omdat je alles kwijt beny\t aan haar.Maar er heeft nog nooit een Farang een rechtzaak tegen een Thaise  vrouw gewonnen dus dat kost je alleen maar extra geld.

En als je pech hebt  krijg je ook nog van de rechter te horen dat je haar  4 jaar lang elke maand  20.000 thb moet betalen soort alimentatie.

Dus dan ben je  ongeveer samen 3 tot 4 miljoen THB kwijt door je domme gedrag.

Maar ja dit soort mensen zitten dikwijls na 1 maand al weer bij een ander in huis tot ook dat weer fout gaat.Sommige leren het nooit slaan alle welgemeende adviezen  in de wind.Eigen schuld dikke bult.

Ja en dan lees je op Thailandblog  de verhalen van Nederlanders die zeggen maar die van mij is zo niet,of ze zeggen de mijne komt wel uit het barleven maar  dat  doet ze nu niet meer.Allemaal broodjes aap verhalen bezijden de waarheid.

De redactie

Met dank aan onze sponsors:

Het beste restaurant van Udonthani     De beste tv kanalen  Euro tv.nl  asia

                                                   lowy.cremers.senior@gmail.com

                    udonthanicityweblog.nl

U kunt reageren  onderaan staat een formulier hier voor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord