Is je Thaise liefje een geldwolf???

    De beste Udonthani – Community voor iedereen!

 

Ze kunnen niet meer
om ons heen

 

                                   300 volgers online, eigen YouTube kanaal, FB Thaise Lowy

Een bijdrage van Fransiscus de versierder  uit Changmay

  Stelling van vandaag is : Is mijn Thaise vrouw een geldwolf?

Het is de vraag waar menig man met een roze bril op zijn neus terugkomt uit Thailand. Hij heeft een nieuw liefje ontmoet; ze is jong, mooi, vrolijk, zorgzaam en sexy. Maar kan hij haar wel vertrouwen. Of is zijn nieuwe Thaise liefje een geldwolf in schaapskleren?
Je loopt in Thailand de liefde van je leven tegen het lijf. Tenminste, zo voelt het. Hoteldebotel, je zweeft een halve meter boven en met je  roze bril op stap je op het vliegtuig weer terug naar het koude kikkerlandje.

Eenmaal daar word je door familie en vrienden al snel weer met beide voeten op de grond terug gebracht. ‘Een Thaise vrouw? Ben je nu helemaal gek geworden? Dat zijn allemaal geldwolven.’ ‘Die van mij is anders’, hoor je anderen in Thailand zelf zeggen en vervolgens wil je door de grond zakken. Want hoe zeker weet je dat? De twijfel slaat toe….

‘We zijn op de wereld om elkaar te helpen nietwaar’ zong iemand ooit,  en ik wil me daar bij aansluiten. Maar de tips die ik ga geven zijn geen wetten van Meden en Perzen. Het zijn handvatten. Maar als meerdere tips die ik beschrijf in jouw geval kloppen, zou ik zeker gealarmeerd raken.

En lezer, u kunt ook helpen door de lijst van tips aan te vullen.

Allereerst moet je beseffen dat er een groot verschil is tussen jou en je nieuwe vriendin. Hoewel liefde bruggen slaat, is er een groot taalprobleem, zijn er enorme cultuurverschillen en is er ook een kloof tussen jouw portemonnee en die van je lief. Je moet je ook beseffen dat een Thaise vrouw in eerste instantie niet voor de liefde gaat. ‘Liefde is mooi, maar betaalt de huur niet’, is haar credo.

En ook haar familie moet toch eten.

Ze zal dus eerst gaan voor mannen met een goede afkomst ,  goed pensioen en goed werk. ‘Als die man goed voor mij zorgt, ga ik echt van hem houden.’ Dat ze snel  met je zoent en met je naar bed gaat is volgens het oude Hollandsche gezegde ‘De kosten gaan voor de baten.’ Zij investeert in jou, maar verwacht daar uiteindelijk wel iets voor terug.

De Thai glimlachen altijd, het staat zo mooi op de reisfolders. Nu is dat niet waar, maar als ze oogcontact maken, dan glimlacht 90% wel. Zeker nieuw verliefden, die lachen de hele dag door. Maar neem de proef eens op de som. Laat je vrienden het gezicht van je nieuwe vlam bestuderen als je ergens anders naar kijkt. Glimlacht ze nog, kijkt ze blij naar wat jou behalve haar zo interesseert?

Of kijkt ze verveeld de andere kant op? In dat laatste geval is er een kans dat je een vrouw aan de haak hebt geslagen die het alleen om de centen te doen is. Een geldwolf. Ze lijkt niet te willen investeren in jullie relatie en toekomst samen.

Als je weer terug in Nederland bent, dan ga je vast en zeker elke dag met haar bellen en Skypen. Mocht het nu zo zijn dat het merendeel van de tijd als jij belt, zij niet opneemt, zou ik dat vreemd vinden. Net zoals jij de hele tijd zit te wachten op het moment dat je haar kan bellen, mag je ook van haar verwachten dat ze met smart op jouw telefoontje zit te wachten.

Mocht het lang duren voor ze opneemt en telkens weer buiten, in een badkamer, wc of dergelijke het gesprek beantwoorden, dan is er ook iets mis. Blijkbaar moet ze telkens even weglopen van waar ze is om jou te woord te staan.

Als de telefoon vaak over gegeven wordt aan een andere vriendin(en) om te bewijzen dat ze alleen maar met vrouwen is, dan zou ik ook haar motieven gaan wantrouwen. Ik heb deze praktijk meegemaakt toen ik voor een verhaal een paar dagen optrok met dames uit de gogo bars. Mij werd nadrukkelijk bevolen m’n klep te houden tijdens het gesprek, terwijl alle dames aan de tafel de man aan de andere kant van de lijn te woord stonden.

En woon je in Thailand als Nederlander dan weet elke vriendin van haar precies hoeveelgeld je haar elke maand betaald.

Het dagelijks leven in Thailand is net zo saai als in ons land. Je staat op, gaat naar het werk, doet boodschappen, wast en strijkt, maakt het huis schoon en gaat weer slapen. Maar roddelen en dramaverhalen verzinnen is in bepaalde kringen in Thailand volkssport nummer één. Als jouw nieuwe teerbeminde steeds weer een waanzinnig verhaal van die dag weet op te dissen, dan weet je hoe laat het is.

Wees soms blij dat je geen Thais  verstaat, want als je alles wist had je helemaal geen fijn leven in Thailand.

Je beweegt hemel en aarde, maar je Aziatische verkering wil niet naar Nederland komen. Niet voor drie maanden op een toeristenvisum en al helemaal niet voor altijd. Ze vindt het wel prima zo, en als je straks met pensioen bent, dan ben je welkom om naar haar land te emigreren. Weet dat dit het standaardverhaal is van vrouwen die er meerdere mannen op na houden. ‘In elk stadje een schatje’, maar dan voor haar.

En zo komen ook Nederlanders  vooral die eigenwijze  die alles beter weten aan hun trekken ,en van hun geld af. Der zijn er genoeg die het nooit leren. Maar ja dat zijn dan de brani makers de patsers die alleen maar hun edele deel achterna lopen.

Die  worden op  den duur vanzelfs  afgestraft.

De belangrijkste graadmeter! Het is normaal dat wanneer je een Thaise vriendin hebt, dat je haar onderhoud. Dat betekent dat je elke maand een bepaald bedrag over maakt. Hoeveel? Dat maken jij en de vrouw van je dromen uit. Houdt ze zich daar aan, met af en toe een vraag voor extra om iets voor haar ouders te kunnen doen, dan is er niks aan de hand.

Maar als jij als melk koe gaat fungeren zit het fout.

Ook als ze probeerd om jouw de reparatie  van de scooter van haar zus te laten betalen. Of ze zadeld je op met de rekening van de veearts  als  de buffel ziek is.

Mochten telkens echter steeds weer nieuwe verzoeken voor geld komen (vaak met de meest waanzinnige verhalen zoals hier boven geschreven) dan zou ik eens achter mijn oren gaan krassen. Het is bijna zeker dat je een geldwolf aan de haak hebt geslagen.

En als ze werken en een echte baan hebben  bvb bij de overheid etc  en ze zeggen dat ze na 5 jaar werken  nog steeds  maar 9000 thb  verdienen ,geloof ze dan niet.

De meeste hebben schulden.

Ze gokken en lenen veel geld onderling .

Laten we positief afsluiten. Let op of ze zorgzaam is, want voor de Thaise vrouw is er maar één ding belangrijk: het welzijn van haar man. Totdat er kinderen zijn, dan komt ie op de tweede plaats. Let vooral op kleine gebaren: als je later dan bij  haar in bed kruipt, slaat ze dan een arm om je heen? Als je haar voorbij loopt, slaat ze dan tegen je kont. Heeft ze koosnaampjes voor je? Als je driekwart dag niets van je hebt laten horen, belt ze dan zelf?

Nogmaals, een paar tips, geen wetten van Meden en Perzen. En veel zal je overkomen als ‘dat is toch normaal als je het gezonde verstand gebruikt’. Alleen is dat een beetje het probleem… Als we hoteldebotel zijn, zweven we een halve meter boven de grond zwevend en hebben onze roze bril van  een 16 jarige op.

Ga je met een vrouw in zee en ga je er mee in Thailand wonen  doe dan het volgende.

Maak van te voren samen duidelijke afspraken over hoeveelhuishoudgeld je haar elke maand geeft.

Spreek duidelijk af dat je voor haar hebt gekozen  en niet  om haar familie etc te onderhouden.

Luister niet te veel naar die landgenoten die het allemaal zo goed weten.Want dan kan je ook nog als eens de boot in gaan.

 

Fransiscus.

 

Met dank aan onze sponsors:

Het beste restaurant van Udonthani       De beste tv zenders Eurosport.tv Asia

             lowy.cremers.senior@gmail.com

         udonthanicityweblog@gmail.com

 

Wat denkt u als lezer van dit verhaal.?
Geef gerust uw mening.
Heeft u er een eigen mening over?
Laat het ons weten en reageer op dit artikel via een formulier onder aan het artikel

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord