Regels voor expats worden soepel gehandhaaft zegt Thaise ambtenaar.

De beste Udonthani – Community voor iedereen!

Ze kunnen niet meer
om ons heen!!!

 

300 volgers online, eigen YouTube kanaal, FB Thaise Lowy

 

Een bijdrage van  onze  verslaggever  Polly Weet het wel.

Reportage over politiek  bij uitzondering eenmalig!!!

 

Naleving van Thailand’s strikte handhaving van lang over het hoofd gezien regels voor ingezeten buitenlanders is “niet zo moeilijk”, zeiden top ambtenaren donderdagavond.

Topbemesting loste een probleem op dat veel expats aanstormde sinds tientallen jaren oude rapportageregels onlangs van kracht werden. Top Brass vertelde een ongelovige menigte in de Club van Buitenlandse Correspondenten dat het naleven van de regels slechts “vijf minuten” duurde, ondanks talloze anekdotes .

“Het is niet zo moeilijk, en we proberen het gemakkelijk te maken,” zei kolonel Thatchapong Sarawannangkul, de hoofdinspecteur van een onderafdeling van de immigratiepolitie met betrekking tot metro Bangkok. “Vertrouw me, het is niet zo moeilijk.”

De plotselinge en vurige handhaving van regels op de boeken gedurende vier decennia woedt al maanden  in expat kringen. Hoewel ze een groot aantal Byzantijnse vereisten met zich meebrengen, is de belangrijkste daarvan dat alle huisbazen, huiseigenaren of geregistreerde huishoudens het reilen en zeilen van buitenlanders moeten melden.

Daar is niks mis mee.

Zo houden we het gajes  buiten de deur  zei een ambtenar .

 

 

Penrurk Phetmani, een immigratieadvocaat bij een internationaal advocatenkantoor, merkte op dat de regels ongelijk werden gehandhaafd, met die verwerkingsvisa via de Investeringsraad uitgesloten van de nieuwe vereisten.
Onder druk van moderator Dominic Faulder om de timing van de veranderingen uit te leggen – zonder duidelijke verslechtering van de veiligheidstoestand – noemde de top regionale immigratieambtenaar terrorisme.

“Een paar jaar geleden hadden we veel gevallen in Thailand. … Terroristen kwamen naar Thailand om sommige dingen niet goed te laten gebeuren, “zei eerste commandant van de immigratiedivisie majoor generaal Patipat Suban Na Ayudhya.

Barrow noemde in feite de vermeende Erawan Shrine-bommenwerpers uit 2015 in het gerechtelijk apparaat als een voorbeeld van de noodzaak om reizigers in de gaten te houden – ondanks het feit dat zij de enige misdaad die zij hebben toegegeven het koninkrijk illegaal waren binnengekomen, wat betekent dat zij zich nooit hebben geregistreerd bij de autoriteiten.

4 jaar nadat de heiligdombom in Bangkok 20 had gedood, werd het bevroren proces hervat
Het was een menigte met bijna capaciteit die in de club bijeenkwam om antwoorden te horen, omdat misschien geen andere kwestie zo’n belangstelling heeft gewekt, of het nu gaat om de onderdrukking van Thaise politieke rechten, endemisch gendergeweld of genocide op de Rohingya-bevolking van Myanmar. Maar weinig problemen hebben zo dicht bij huis geslagen voor het gebruikelijke publiek, dat overweldigend ouder, blank en mannelijk is.

De grootste ontkoppeling van het officiële antwoord waren claims dat systemen die waren opgezet om de rapportage te stroomlijnen snel en efficiënt waren – of überhaupt werkten.
Ondanks talloze anekdotes van mensen die uren in de rij stonden om hun verblijfplaats aan verre immigratiekantoren te melden, zei Thatchapong dat het niet nodig was.

Dus veel ophef om niets zei de man.
“We gaan het tijdperk van Thailand 4.0 binnen”, zei hij. “Je kunt de app gebruiken, je hoeft niet naar kantoor te komen.

Met dank aan onze Sponsors:

Het beste restaurant in Udonthani       De beste tv kanalen Euro tv .nl ASIA

Wat denkt u als lezer van dit verhaal.?
Geef gerust uw mening.
Heeft u er een eigen mening over?
Laat het ons weten en reageer op dit artikel via een formulier onder aan het artikel scrol naar beneden..

    lowy.cremers.senior@gmail.com

  udonthanicityweblog@gmail.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord