Dood van een jonge Zeekoe Mariam gestorven Thailand met veel plastic afval in der maag..Thailand moet zich schamen.

                                               De beste Udonthani – Community voor iedereen!

 

 

Ze kunnen niet meer
om ons heen!!!

300 volgers online, eigen YouTube kanaal, FB Thaise Low

 

Een bijdrage van onze zee deskundige Lowy.

 

Het is een schande  voor Thailand dat  dit kan !!!!

 

 

Jonge zeekoe gestorven met  plastic in de maag.!!!

Een zieke baby-doejong wiens strijd voor herstel harten won in Thailand en een schijnwerper op het behoud van de oceaan wierp, is gestorven aan een infectie verergerd door stukjes plastic langs haar maag, zeiden ambtenaren zaterdag.

Mariam spoelde maanden geleden aan in ondiep water uit het zuidwesten van Thailand en foto’s van haar nuzzling speels naast reddingswerkers werden snel viral.

De ontdekking kort daarna van een andere weesjong bracht de zeekoeien de status van beroemdheid, de aandacht van een Thaise prinses – die de tweede ‘Jamil’ noemde – en dag en nacht webcasts die kijkers een plaats op de eerste rij geven voor voeding en behandeling.

 

Maar Mariam stierf net na middernacht na in shock te raken en pogingen om haar te reanimeren mislukten, vertelde Chaiyapruk Werawong, hoofd van het marien park van de provincie Trang, aan AFP.
“Ze stierf aan een bloedinfectie en pus in haar maag,” zei hij, eraan toevoegend dat ze  hoeveelheden plastic afval in haar darmkanaal vonden.

Een autopsie toonde aan dat het plastic obstructies in de maag van het dier had veroorzaakt, wat leidde tot ontsteking en gasophoping, dierenarts Nantarika Chansue gepost op Facebook.

“We konden de luchtweginfectie gedeeltelijk behandelen, maar de obstructie van plastic afval ... kon niet worden genezen,” zei ze in de post en riep haar dood op om als les te dienen.

“Ze leerde ons hoe we moesten liefhebben en ging toen weg alsof ze zei: vertel iedereen alsjeblieft om voor ons te zorgen en haar soort te behouden.”

De doejongs zijn de nieuwste zeedieren om krantenkoppen te halen in Thailand, wiens plastic verstikte wateren ook een bedreiging vormen voor habitats.

Beide dieren werden gevonden in Zuid-Thailand, de thuisbasis van ongeveer 250 van de zeekoeien, die nauw verwant zijn aan de zeekoe en geclassificeerd als kwetsbaar.

Jamil, wiens naam zich vertaalt naar “knappe zeeprins”, wordt apart in Phuket verzorgd.
Mariam’s dood werd ook aangekondigd op de Facebook-pagina van het Department of Marine and Coastal Resources.

Maar verders doet de Thaise overheid dan ook niets tegen het verspreiden van al dat afval.

Laat de grote zaken  oa.Tesco/BigC en Centralplaza  flink betalen  om de zee schoon te houden en het plastic  in winkeltassen te verbieden!!!

De post verzamelde snel meer dan 11.000 aandelen en duizenden reacties om het verlies te rouwen, terwijl een meme met een foto van Mariam en “RIP” online circuleerde.

“Het is jammer voor degenen die haar melk hebben gevoed en zeegras hebben verzameld voor hun dochtertje dat we Mariam moeten verliezen vanwege plastic afval”, zei een medewerker van Coastal Resources..

Als Thailand nu geen echte maatregelen neemd om het plastic afval terug te dringen ,zullen er binnenkort geen Zeekoeien of dolfijnen en grote zee schildpadden meer  in de buurt van Thailand  komen.

 

Het is een grote schande dat supermarkten  en andere winkels 

zo veel plastic tassen etc  verspreiden. .Is dit ook Cultuur dan??????

Lowy

Indien udenkt dat u mee kan protesteren tegen  het verspreiden van dit plastic in Thailand   deel dan dit bericht en  geef ons uw mening.

       lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord