Roken op Thailand Luchthavens is afgelopen.Zware boetes en streng rookverbod.

              De beste Udonthani – Community voor iedereen!

     lowy.cremers.senior@gmail.com

 

Ze kunnen niet meer
om ons heen!!!

 

300 volgers online, eigen YouTube kanaal, FB Thaise Lowy

 

 

 

Een bijdrage van onze ketting roker Bert Rookmans Udonthani

Dat laatste, trieste toevluchtsoord voor rokers op doorreis – de glazen menagerie bekend als de rokerslounge – is officieel verdwenen van de belangrijkste internationale luchthavens van Thailand.

Vanaf gisteren zijn nieuwe voorschriften van kracht geworden die roken verbieden, zowel binnen als buiten de zes luchthavens onder de jurisdictie van de Airports of Thailand Public Company Limited (AOT): Suvarnabhumi en Don Muang in Bangkok, Phuket International Airport, Chiang Mai International Airport, Hat Yai International Airport en Mae Fah Luang – Chiang Rai International Airport.
Volgens de Post van Bangkok zullen er op een gegeven moment in de toekomst nieuwe rookruimtes buiten worden geïntroduceerd, hoewel een persoon die vanmiddag de telefoon opnam voor AOT Coconuts Bangkok vertelde dat daar nog geen tijdlijn voor is.

Wing Commander Suthirawat Suwanawat, waarnemend manager van AOT en algemeen directeur van de luchthaven Suvarnabhumi, zei dat de nieuwe verordening overeenkomt met de tabakscontrole en wet 2017, evenals de aankondiging van het ministerie van volksgezondheid van 2018 dat overheidsinstanties en staatsbedrijven roken in openbare ruimtes moeten verbieden niet-rokers beschermen, meldde Spring News.
Overtreders zullen een boete krijgen van THB 5.000 (ongeveer US $ 160). Dus neem gerust je kans als je vol zit.
“Dit is niet normaal! Een internationale luchthaven moet een rookruimte hebben … Nu verlies je meer toeristen! Wijzig dit nu alstublieft! Dat is niet goed voor Thailand! ”, Riep een commentator (en we gaan ervan uit dat er veel wordt gerookt) op de Facebook-pagina van AOT.

AOT antwoordde de commentator en verzekerde hen dat de buitenruimte “in uitvoering” was – opnieuw, zonder enige tijdlijn voor dat gebied te verschaffen.
“Zelfs landen met een strenge controle op roken in het openbaar hebben rookkamers op hun luchthavens. En hoe zit het met buitenlanders, waar gaan ze heen? … Dit verbergt het probleem achter het tapijt, niet op te lossen, “schreef een andere netizen, waaraan AOT zich verontschuldigde voor het” ongemak “.
AOT is in 2002 opgericht als gevolg van de privatisering van de Airport Authority of Thailand (AAT). Het groeide snel tot vorig jaar werd het bedrijf de meest waardevolle luchthavenexploitant ter wereld, volgens Bloomberg.

 

                    lowy.cremers.senior@gmail.com
Wat denkt u als lezer van dit verhaal.?
Geef gerust uw mening.
Heeft u er een eigen mening over?
Laat het ons weten en reageer op dit artikel via een formulier onder aan het artikel scrol naar beneden.

Met dank aan onze sponsors:

Beste restaurant in Udonthani                  Beste tv kanalen  in Asia

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord