Voedselvergiftiging Thailand Top 10 tips om voedselvergiftiging in Thailand te voorkomen..tips to avoid food poisoning in Thailand

www.udonthaniweblog de site voor iedereen.

3000 volgers,eigen youtubekanaal,Facebook  Thaise lowy Cremers.

google naar de naam Lowy Cremers dat zegt genoeg!!!

 

Ze kunnen niet meer

om ons heen!!!!!!

Voedselvergiftiging Thailand Top 10 tips

Een bijdrage van onze horeca specialist Lowy,  ibv diplomas.Hotel/Cafe restaurant en aanverwante zaken.

 

Als je door Thailand reist, wordt je geconfronteerd met een dubbele hoeveelheid exotische nieuwe kruiden, samen met een even exotische lijst van nieuwe microben en bacteriën die hard werken om je dag een slechte dag te maken. Een beetje pech en je verstoort het delicate evenwicht in je spijsverteringsstelsel.
Vervuild water? Bedorven vlees? Te lang eten buitengelaten? Terwijl de overgrote meerderheid van Thais eten, zelfs het straatvoedsel, waarschijnlijk je spijsverteringsstelsel niet verstoort, hoe avontuurlijker je eet, hoe groter de kans dat je tijdens je reis geconfronteerd wordt met een voedselvergiftiging.

 

Het begint met maagkrampen, misselijkheid en zweten. Het begint meestal binnen de eerste vier uur na uw maaltijd, waarschijnlijk eerder. Je zult het weten!
Projectiel braken en diarree zijn meestal het resultaat en de volgende 10-12 uur van je leven worden doorgebracht in de nabijheid van een toilet.

Je voelt je als doodverwarmd – koude rillingen, krampen, misschien koorts en veel zweten. Maar je ZAL eroverheen komen.
Hier zijn de top tien-tips van The Thaiger om voedselvergiftiging te voorkomen en te herstellen

 

Krijg geen voedselvergiftiging! De beste manier om te herstellen van voedselvergiftiging of zijn mindere partner, reizigersdiarree, is om het niet in de eerste plaats te krijgen. Maar zelfs de meest voorzichtige toerist kan iets consumeren waarvan zij denken dat het veilig is … maar dat is het niet.
Voedselvergiftiging vermijden is het voor de hand liggende doel van iedereen. Als het gebeurt, is het niet het einde van de wereld, maar gaat het je een paar dagen deuk geven. Wees voorzichtig, lees over mogelijke problemen en zet je hersenen aan voordat je ‘volledig commando’ gaat over voedsel dat je nog nooit hebt meegemaakt.
Geen verse bladgroenten

 

Tenzij u er absoluut zeker van bent dat ze overvloedig zijn gewassen met gefilterd water, is het het beste om niets in deze categorie te eten. Gekookte groenten zijn meestal ok, vooral in gekookte soepen. Probeer ook rauwe ongeschilde groenten of fruit te vermijden.
Salades in een straatrestaurant ergens buiten de gebaande paden? Waarschijnlijk niet.

straatvoedsel
Straatvoedsel, letterlijk eten dat je overal in Thailand op de stoeprand of voetpaden kunt kopen, ziet er vaak geweldig uit en ruikt geweldig, en is meestal veilig om te eten. Maar vermijd alles dat lijkt alsof het in de zon en de luchtvochtigheid heeft gezeten.
Blijf bij borrelende kokende soepen, vers gemaakte Pad Thai en vlees dat recht voor je is gegrild.
Ijs ijs baby
De overgrote meerderheid van restaurants en bars in toeristische gebieden gebruiken ijs dat afkomstig is van bevroren gezuiverd water en laten het dagelijks leveren. Buiten de gebaande paden is het het beste om eerst te vragen of het ijs ‘nam kang’ is gemaakt van kraanwater of vers is die dag. Laat het bij twijfel weg – geniet van uw drankje een beetje warmer dan normaal

Drinkwater
Het is het beste om de gouden regel over drinkwater in Thailand in acht te nemen – drink nooit kraanwater. Het nadeel is dat het meeste drinkwater naar je toe komt in een plastic waterfles die we allemaal, inclusief Thailand, proberen te verminderen. De meeste hotels en sommige restaurants hebben drinkstations waar u veilig water kunt bijvullen.
Water is erg goedkoop in Thailand en is overal verkrijgbaar – althans in de gemakswinkels ‘op elke hoek’ zoals 7-eleven en Family Mart.

 

Dat gezegd hebbende, we vermoeden dat het water uit de kraan tegenwoordig op plaatsen zoals Phuket, Chiang Mai, het grootste deel van Bangkok, Pattaya en Hua Hin veilig is om te drinken. Maar geloof ons niet op ons woord! Als reiziger moet u voorzichtig zijn.
De Thaiger woont al tien jaar in Thailand en poetst tanden en gebruikt de lokale voorraad (in Phuket) en heeft nooit last gehad van ‘buikbuikjes’ door interactie met de lokale drinkwatervoorziening. Maar dat is geen wetenschappelijk onderzoek, alleen onze ervaring

 

restant
“Mmmm, die pizza was geweldig gisteravond. Ik heb de rest morgen. ”
Misschien, maar je moet het in de koelkast bewaren voordat het koud wordt en de volgende dag snel opeten voordat het tijd heeft om op te warmen. Als het meer dan een dag is, gooi het dan weg of voer het aan de hond of kat die gietijzeren magen hebben in vergelijking met mensen. Idem voor elke andere rest die je denkt te willen bewaren voor de volgende dag.

HERSTEL
rehydratatie
Als u diarree of braken ervaart, moet u ervoor zorgen dat u goed hydrateert. Als je het niet goed doet om water vast te houden, ga dan naar de dichtstbijzijnde apotheek en pak pakketten voor orale rehydratatie op.

Als u in Thailand aan voedselvergiftiging lijdt, is het goed om enkele van deze pakketten te pakken. Ze zouden je niet meer dan 5 baht moeten kosten. Gebruik tot 5 per dag, echt waar.
Zoek medische behandeling
Als het een mild geval is, zult u waarschijnlijk in staat zijn om zelf een medicijn te gebruiken om terug te keren naar een perfecte gezondheid. Als het ernstig is en je meer dan een dag plat tussen je ruggen naar het toilet zit, wordt je geadviseerd om medische hulp te zoeken. Als u bloed in uw braaksel of ontlasting heeft, of hoge koorts heeft die langer dan een uur of zo duurt, zoek dan snel medische hulp.

 

Thaise artsen volgen meestal de medicatieroute, terwijl sommige westerse artsen nu een meer natuurlijke benadering van herstel zouden specificeren. Als je een medische verzekering en reisverzekering hebt (je bent gek zonder beide!) En je bent op plaatsen zoals Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Pattaya, Samui, Hua Hin of Khon Kaen, ga dan naar een privé internationaal ziekenhuis in plaats van een lokaal ziekenhuis

 

Er is niets echt mis met de lokale ziekenhuizen – er wordt minder in rekening gebracht maar wel in rekening gebracht – maar je zult taalbarrières moeten bestrijden en wachten op een moment dat je niet echt gefocust bent op iets anders dan hoe ziek je je voelt . Thaise ziekenhuizen zijn geweldig met noodsituaties – u zult niet als een noodgeval worden beschouwd, hoe vreselijk u zich ook voelt.
Een betere keuze is een lokale kliniek – Google is hier uw beste vriend of vraagt ​​u een hotel of iemand met enige lokale kennis.
LET OP: Veel mensen gebruiken om Loperamide aka te nemen. ‘Imodium’ toen ze in het verleden diarree hadden. Over het algemeen is medisch advies tegenwoordig om deze medicijnen NIET te gebruiken, tenzij u eerst een arts raadpleegt.

 

Rust en tijd
Je lichaam zal veel energie gebruiken om te proberen alles wat je ziek maakt te evacueren. Soms vraag je je af waar alles wat uit je komt vandaan komt! Het is gewoon een oneindige bron van hel. Op een bepaald moment zal het echter kalmeren en zal je arme lichaam uitgeput zijn. Dus rust maar.
Wees daarom niet bang om een ​​paar dagen aan activiteiten mis te lopen – plaats uw lichaam en herstel voor alles. Voor nu heb je veel slaap en rust nodig.

 

Wees een BRAT
Blijf een paar dagen weg van de exotische voedingsmiddelen die je hier in de eerste plaats brengen. Ga flauw, ga BRAT. Het BRAT-dieet is beproefd en getest, hoewel het niet erg opwindend is, zal het de flora van uw maag snel herstellen en voldoende voedingsstoffen binnen krijgen om u op de been te houden.
BRAT staat voor bananen, rijst, appelmoes en toast. Ja, flauw inderdaad.
Je kunt dit redelijk palet toevoegen met ander zacht voedsel – gewone koekjes, havermout, zwakke thee, appelsap of platte koolzuurhoudende dranken (open ze gewoon en laat ze een paar uur staan), zachte soepen, gekookte aardappelen.

 

Hier zijn voedingsmiddelen die je moet vermijden tijdens je herstel – melk en zuivelproducten, alles gebakken, vettig, vet of gekruid, biefstuk, varkensvlees, zalm en sardines, rauwe groenten, waaronder saladegroenten, wortelstokken, broccoli en bloemkool, fruit, zoals zoals ananas, sinaasappel, grapefruit, appel en tomaat, zeer warme of koude dranken, alcohol, koffie of andere dranken die cafeïne bevatten. Of Thais eten in het algemeen!
Na een paar dagen op  Het BRAT-dieet kun je dingen proberen zoals zachtgekookte eieren, gekookt fruit en groenten en wit vlees, zoals kip of kalkoen.
Belangrijk is dat totdat je lichaam klaar is met het wegwerken van ‘wat jou ook lijdt’, je niets eet. Het zal gewoon eindigen, samen met al het andere, en een snelle reis maken van het ene eind naar het andere.

Herstellen

Begin met het drinken van platte frisdrank of koolzuurhoudende dranken, of ‘Gatorade’-achtige elektrolytische dranken (je kunt poeders van elke apotheek) zodra je kunt om het lichaam gehydrateerd te houden, zelfs vers kokoswater, (hoewel je ervoor zorgt dat het vers is, anders moet je belanden in het toilet).
Uitdroging is een groot probleem na een aanval van braken en diarree, dus concentreer u erop wat vocht terug in uw systeem te krijgen zodra u het kunt verdragen

Heeft u ook ooit  voedselvergiftiging meegemaakt?

Laat het ons weten wat uw ervaring was.

Met dank aan onze sponsors

Reageer via   lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

www.udonthaniweblog.nl

for our English readers.

Top 10 tips to avoid food poisoning in Thailand,

Travelling in foreign locations and trying out the local dishes will always risk a bout of the dreaded food poisoning – Bali belly, Thailand tummy.
Thailand has some of the world’s tastiest food but also the potential to put you flat on your back for a few days.Travelling around Thailand you face a double whammy of exotic new spices along with an equally exotic list of new microbes and bacteria working hard to make your day a bad one. One bit of bad luck and you’ll disrupt the delicate balance found within your digestive system.

 

Contaminated water? Spoiled meat? Food left out in the open for too long? Whilst the vast majority of Thai food, even the street food, is unlikely to upset your digestive system, the more adventurous your eating, the more likely you are to confront a bout of food poisoning along your journey.

 

It will start with stomach cramps, nausea and sweating. It will usually kick in in the first four hours after your meal, probably earlier. You’ll know it!
Projectile vomiting and diarrhea are usually the result and the next 10-12 hours of your life will be spent in close proximity to a toilet. You will feel like death-warmed-up – chills, cramps, maybe a fever and lots of sweating. But you WILL get over it.
Here is The Thaiger’s Top Ten tips to avoid, and recover from, a bout of food poisoning.

AVIODANCE
Don’t get food poisoning! The best way to recover from food poisoning or its lesser partner, traveller’s diarrhea, is to not get it in the first place. But even the most cautious tourist can consume something they think is safe…but isn’t.
Avoiding food poisoning is everyone’s obvious aim. If it happens it’s not the end of the world but is going to put a dent in your plans for a few days. Be cautious, read up about potential problems and turn you brain on before you go ‘full commando’ on food you’ve never experienced.
No fresh leafy greens

 

Unless you are absolutely sure they have been copiously washed with filtered water it is best to avoid eating anything in this category. Cooked greens are usually ok, especially in boiled soups. Try to also avoid raw unpeeled fruit or vegetables.
Salads in a street restaurant somewhere off the beaten track? Probably not.

 

Street food
Street food, literally food you can buy on the kerbside or footpaths anywhere in Thailand, often looks and smells amazing, and is usually safe to eat. But avoid anything that looks like it’s been sitting around in the sun and humidity.Stick with bubbling boiling soups, freshly made Pad Thai, and meat that has been grilled right in front of you.
Ice ice baby
The vast majority of restaurants and bars in tourist areas use ice that comes from frozen purified water and have it delivered daily. Off the beaten track it’s best to ask first if the ice ‘nam kang’ is made from tap water or is fresh that day. When in doubt, leave it out – enjoy your drink a bit warmer than usual
Drinking water
It’s best to observe the golden rule about drinking water in Thailand – never drink the tap water. The down -side is that most of the potable water is going to come to you in plastic water bottle which we’re all, including Thailand, trying to reduce the usage. Most hotels, and some restaurants, will have drinking stations where you can top up your water safely.

 

Water is very cheap in Thailand and is available everywhere – at least in the ‘on every corner’ convenience stores like 7-eleven and Family Mart.
All that said, we suspect that in places like Phuket, Chiang Mai, most of inner Bangkok, Pattaya and Hua Hin, the water out of the tap IS safe to drink these days. But don’t take our word for it! As a traveller, you need to err on the side of caution.

 

The Thaiger has lived in Thailand for a decade and brushes teeth and uses the local supply (in Phuket) and has never had any ‘tummy-rumbles’ from interacting with the local potable water supply. But that’s not a scientific study, just our experience.Leftovers
“Mmmm, that pizza was great last night. I’ll have the rest tomorrow.”
Maybe, but you need to refrigerate it before it gets cold and, the next day, eat it quickly before it has time to ‘warm up’. If it’s more than a day, throw it out or feed it to the dog or cat who have cast-iron stomachs compared to humans. Ditto for any other leftover you think you’d like to save for the next day.

Rehydration
If you are experiencing diarrhea or vomiting you need to make sure you rehydrate properly. If you are not doing a great job holding water in, go to the nearest pharmacy and pick up Oral Rehydration packets.

If you are suffering from food poisoning in Thailand you will do well to grab some of these packets. They should cost you no more than 5 baht. Use up to 5 a day, really.
Seek Medical Treatment
If it’s a mild case you are probably going to be able to self-medicate your way back to perfect health. If it’s serious and you’re just flat on your back (between ruses to the toilet) for more than a day, then you’d be advised to seek medical attention. If you have blood in your vomit or stools, or high fever lasting more than an hour or so, seek medical attention quickly.
Thai doctors usually go down the medication route whereas some western doctors would now specify a more natural approach to recovery. If you have medical and travel insurance (you’re insane travelling without both!), and are in places like Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Pattaya, Samui, Hua Hin or Khon Kaen, then head to a private international hospital, rather than a local hospital.

 

There’s nothing really wrong with the local hospitals – you will be charged less but you will be charged – but you’re going to have to battle language barriers and waits at a time when you’re not really focussed on anything except how sick you feel. Thai hospitals are great with emergencies – you will not be considered an emergency, no matter how awful you feel.A better choice would be a local clinic – Google is your best friend here or ask you hotel or someone with some local knowledge.
CAUTION: A lot of people use to take Loperamide aka. ‘Imodium’ when they had diarrhea in the past. Generally medical advice these days is NOT to take these drugs unless you consult a doctor first. Read more HERE

 

.
Rest and time
Your body will use a lot of energy trying to evacuate whatever is making you sick. Sometimes you will wonder where everything coming out of you came from! It’s just a never-ending source of hell. At some stage though it will calm down and your poor body will be exhausted. So rest.
Don’t be afraid to miss out on a couple of days of activities as a result – put your body and recovery ahead of anything. For now you need lots of sleep and rest.
Be a BRAT
For a few days stay off the exotic foods that put you here in the first place. Go bland, go BRAT. The BRAT diet is tried and tested and, whilst not very exciting, will hep the flora of your stomach recover quickly while getting enough nutrients to keep you going.

 

BRAT stands for bananas, rice, applesauce and toast. Yeah, bland indeed.
You can add to this fairly palette with other gentle foods – plain biscuits, oatmeal, weak tea, apple juice or flat carbonated drinks (just open them and let them sit for a few hours), bland ‘broth’ soups, boiled potatoes.

Here are foods to avoid during your recovery – milk and dairy, anything fried, greasy, fatty, or spicy, steak, pork, salmon, and sardines, raw veggies, including salad greens, carrot sticks, broccoli, and cauliflower, fruits, such as pineapple, orange, grapefruit, apple, and tomato, very hot or cold drinks, alcohol, coffee, or other drinks containing caffeine. Or Thai food generally!
After a few days on BRAT you can start trying things like soft-cooked eggs, cooked fruits and vegetables, and white meat, like chicken or turkey.

 

Importantly, until your body has finished getting rid of ‘whatever is ailing you’, don’t eat anything. It will just end up, along with everything else, making a quick journey from one end to the other.
Start drinking flat soda or carbonated drinks, or ‘Gatorade’-style electrolyte drinks (you can powders from any Pharmacy) as soon as you can to keep the body hydrated, even fresh coconut water, (although make sure it is fresh, otherwise you’re going to end up in the toilet).

 

Dehydration is a big problem following a bout of vomiting and diarrhea so focus on getting some fluids back into your system as soon as you can tolerate it.

Research shared by Thai Residents reveals the 5 Thai dishes most likely to contain E-coli and other nasty bacteria.
They are Red Pork Rice, Crunchy Pork Rice, Chicken Rice, Pork Leg Rice, and Papaya Salad.

 

It’s believed that the reason for this may be that while many of the individual ingredients in these dishes are pre-cooked, they are then left to sit, increasing the chance of bacteria multiplying. When a dish is ordered, ingredients are then mixed together without being heated.

Research shared by Thai Residents reveals the 5 Thai dishes most likely to contain E-coli and other nasty bacteria.
They are Red Pork Rice, Crunchy Pork Rice, Chicken Rice, Pork Leg Rice, and Papaya Salad.
It’s believed that the reason for this may be that while many of the individual ingredients in these dishes are pre-cooked, they are then left to sit, increasing the chance of bacteria multiplying. When a dish is ordered, ingredients are then mixed together without being heated.

Wooden chopping boards are usually used to prepare many of the ingredients and these boards may not always be properly cleaned, making them an ideal playground for all kinds of germs.
The latest research has been carried out by The Nutrition Association of Thailand, under the Patronage of Her Royal Highness Princess Maha Chakri Sirindhorn, using 50 street food samples.
42% of the samples tested had higher than acceptable levels of micro-organisms, and 19 of the 50 samples were found to have high levels of E-coli.

 

There’s no doubt that street food can be delicious and safe and is an integral part of Thai life. It’s cheap, usually fresh, and usually cooked right in front of you.
But safety is key when choosing where to get your street food and one recommendation is to re-heat it at home before eating, if that’s an option.
Either way, it’s not something we plan to give up anytime soon – as with many situations in life, a little bit of common sense goes a long way.

Editors
Dear English-speaking readers, please comment,
how you think we now publish in English

  lowy.cremers.senior@gmail.com

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord