AOW’er gekort na huwelijk met Thaise

The best Udonthani – Community for everyone
Ze kunnen niet meer om ons heen!!
3000 volgers,eigen youtube kanaal.Thaise lowy op FB
lowy.cremers.senior@gmail.com

Een bijdrage van onze  huwelijks makelaar Harald   de zekere Mijdrecht

AOW’er gekort na huwelijk met Thaise

AMSTERDAM – Een Nederlander trouwde een jaar na zijn pensioen met een Thaise vrouw. Zij bleef in Thailand wonen, maar de AOW-uitkering van de man werd toch verlaagd naar de norm van een gehuwde.

Eerder ontving de man een AOW-uitkering voor alleenstaanden, die omstreeks €300 per maand hoger uitvalt dan voor gehuwden.

De man stapte naar de rechter. Hij vond dat hij niet als gehuwd aangemerkt kon worden omdat hij duurzaam van zijn vrouw gescheiden leefde. Hij woonde in Nederland, zijn Thaise bruid woonde en werkte in Thailand en kon niet hier naartoe komen, verklaarde de man.

De Centrale Raad van Beroep stelde de man in het ongelijk. Duurzaam gescheiden mensen kunnen inderdaad beide aanspraak maken op een AOW-uitkering voor alleenstaanden, maar die regel ging niet op voor de man. Volgens vaste rechtspraak is van duurzaam gescheiden leven alleen sprake als beide personen afzonderlijk hun eigen leven leiden als waren zij niet gehuwd, aldus de Raad.

Daarvan was in dit geval geen sprake, oordeelde de Raad. De man had na het huwelijk in mei 2014 in Thailand maandelijks een financiële bijdrage aan zijn echtgenote overgemaakt. Verder belden ze elkaar enkele keren per dag en schreven zij elkaar vrijwel dagelijks.

Sinds eind vorig jaar woont het stel toch samen in Nederland. Hij ontvangt nu een AOW-uitkering en een zogeheten AIO-aanvulling, die is bedoeld om te voorkomen dat ouderen onder het sociale minimum zakken. Iemand komt alleen in aanmerking voor een AIO-uitkering als zijn of haar vermogen lager is dan €6120. Of het dubbele bij samenwoning.

lowy.cremers.senior@gmail.com

Iedereen kan reageren mag zelfs anoniem echter cowboys en mensen die zichniet fatsoenlijk uiten  worden  automaties  op een zwarte lijst gezet zo dat ze een volgende keer hun gal ergens anders kunnen spuwen.

Mensen die reageren zijn meteen fan van deze wereld weblog.

mvg de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord