Wat is een tevreden mens?

The best Udonthani – Community for everyone
Ze kunnen niet meer om ons heen!!

De site nu ook in hetEngels.

3000 volgers,eigen youtube kanaal.Thaise lowy op FB.ga naar google tik in de 1000 levens van lowy Cremers   dat zegt alles  over hem.

En de letters  groot gemaakt zo dat ook  die bejaarden uit Nederland  het goed kunnen lezen.Hoeven ze ook niet naar speksavers te gaan scheeld in de kosten.

Een bijdrage van onze  vaste schrijver Hugo Pannekoek uit Haarlem.

Een tevreden mens is een gelukkig mens is dat waar?

We willen allemaal gelukkig zijn. Helaas is dat niet op elk moment voor ons weggelegd. Het is eerder zo dat de gelukkige momenten te tellen zijn. Meestal is er wel iets waar we naar uitkijken: was ik maar…, had ik maar… Ons leven is echter geen sprookje. Hoeveel tegenspoed we ook over ons heen krijgen, in ons eigen leven eindigen ongelukken en problemen nooit met: en ze leefden nog lang en gelukkig. Geluk is altijd van korte duur en soms zo vluchtig dat het alweer voorbij is eer je het beseft. Wees tevreden met wat je hebt  en het geluk is binnen handbereik. 

Vraag je om je heen wat mensen het belangrijkst vinden in hun leven, dan is de kans groot dat ze ‘gezondheid’ noemen. Dat zijn niet eens per se mensen die ziek zijn! Wie gezond is, maar eenzaam, is niet gelukkig. Zo simpel is het dus niet. Toch houden mensen vast aan het idee dat hun gezondheid het hoogste goed is. Vandaar die obsessie met gezond eten (diëten) en sport. Mogelijk maakt die dwangvoorstelling ons juist blind voor wat ons wel gelukkig maakt.

Als je jong bent, is gezond zijn nog min of meer vanzelfsprekend. Geluk denk je dan ook eerder te vinden in leuke vrienden, een relatie, kinderen, meer geld, een goede baan, een eigen woning. Maar, heb je je al eens gerealiseerd dat wat je hebt al heel snel als natuurlijk geaccepteerd wordt en dat je je niet gelukkiger voelt dan vóórdat je deze ‘natuurlijke’ staat bereikt had? Je bent gewoon vergeten dat het lange tijd een streven, een verlangen was. Nu je het hebt, vind je dat al snel niet meer dan normaal.

Dat is het probleem met geluk: je went er aan! Je hebt de rommel van je house warming party nog niet opgeruimd, of je richt je begeerte al op een volgende doel: die verre vakantie naar Thailand. of die flitsende nieuwe liefde.. Eigenlijk gaat het niet om een specifieke wens, maar om iets nieuws, iets extra, méér, steeds weer.

Misschien is dat dan in ieder geval een troost voor al diegenen die niet de gewenste droombaan in de schoot geworpen krijgen, helemaal geen huis of nieuwe auto  kunnen betalen, en de juiste partner nog niet zijn tegengekomen om dat ideale gezinnetje mee te stichten. Want hoe hardnekkiger je je dromen najaagt, hoe ongelukkiger je bent.  Ben je jaloers op die populaire vriend , je buurvrouw heeft een baan met aanzienlijk meer status en bij anderen  lijkt alles van een leien dakje te gaan. Hoe doen ze dat toch?

Dat laatste geeft de burger moed. Onze gedachten en handelingen kunnen we immers zelf sturen. Dan kunnen we ook een stuk gelukkiger zijn, mits… we anders leren denken en doen. Nu is veranderen één van de moeilijkste dingen voor een mens, maar met inzicht en volharding ligt het binnen onze bereik. En het fijne van Lowy Cremers  is dat hij in zijn  nieuwste boek laat zien dat je niet hoeft te wachten op de ideale partner, riante baan of perfecte gezondheid om het geluk te bereiken.Zijn  beste kwaliteit is  altijd recht door zee gaan.

De psychologe ontkracht tien drogbeelden over geluk (was ik maar…, had ik maar…); een greep:
Dat valt wel mee. Het is al langer bekend dat vanaf een bepaald inkomen de gelukervaring niet toeneemt. Tot op zekere hoogte worden mensen gelukkiger als ze meer geld te besteden hebben, maar daarna voegt nog meer geld niets toe. In alle essentiële behoeften is voorzien, de rest is surplus.
 Aan spullen wen je razendsnel. Hoe vaak heb je zelf niet ervaren dat vooral de jacht op bepaalde dingen spannend was, maar dat, wanneer je dat unieke exemplaar of dat laatste item had gescoord, de opwinding alras inzakte als een soufflé. En zodra er een nieuwe, verbeterde, modernere versie van jouw favoriete product op de markt komt, kan de jacht opnieuw beginnen.

. Denk aan Facebook. Mensen laten zich er van hun beste kant zien, dikken dat nog wat aan, en zullen zeker geen berichten posten waarin ze zelf niet goed voor de dag komen. Zo lijkt het alsof alleen jij moet ploeteren om te slagen. Geloof het maar niet!En mensen die op FB niet hun orginele naam plaatsen en invullen dat ze geen vrienden hebben zijn echt zielige mensen.En meestal niet te vertrouwen.

Wie herkent het niet: je voelt je niet lekker, voelt een pijntje hier, een pijntje daar, struint wat rond op internet, en concludeert alras dat je een of andere vreselijke ziekte hebt Spier hart of bloedsomloop  kan van alles zijn.. Of je bent bang dat je vliegtuig neerstort, Dan zit je het liefst  bij de nood uitgang  ,maar  dat zal je niet helpen   als het fout gaat.

Nog maar een paar jaar geleden was je niet gelukkig.. Als je niet minstens elke twee maanden  een meid  had, scheelde er wat aan je. Of je relatie is niet meer zo spannend als in het begin, nou, dan zoek je toch gauw een nieuwe date?!

En als je beter kan moet je beter gaan  toch.Maar zoals aan geluk wen je aan alle goede dingen. Zodra je die droombaan hebt, is het geen droom meer, daar valt weinig aan te doen. En die ideale partner? Die blijkt toch heel menselijk, net als jijzelf.

Hoe kun je je gedachten veranderen zodat je dat beoogde geluk bereikt en vasthoudt?

Kies voor ervaringen in plaats van spullen. Van ervaringen geniet je langer, ook als ze al lang voorbij zijn. En zelfs als ze op het moment zelf helemaal niet zo gelukzalig waren! Vervelende ervaringen leveren soms de mooiste verhalen op. De herinnering kleurt ze nog extra in.

Mensen die zeuren, zijn niet geliefd. Vaak zijn ze teveel op hun sores gericht. Stop met navelstaren, kijk liever wat je voor anderen kunt betekenen. Daarmee help je ook jezelf, want je voelt je prompt gelukkig.  Als je aardig bent voor anderen zijn zij ook een stuk aardiger tegen jou. En houd vooral op je met anderen te vergelijken die zo te zien beter af zijn dan jij.

Terwijl je je voor alles en niets verzekert, zijn het de kleine dagelijkse beslommeringen die je uit je evenwicht brengen: de onverwachte file, , je relatie, die je verkeerd begrijpt, de zeurende pijn in je buik. Wapen je ertegen! Accepteer, relativeer, negeer of klaar de lucht en ga naar de dokter als die pijn na een paar dagen niet vanzelf weggaat.

Voordat je in geval van sleur drastische beslissingen neemt: denk na hoe je je voelde voor je die  ideale partner tegen het lijf liep. Wat waren die positieve punten ook weer waar je voor viel? Tel je zegeningen, doe de dingen eens op een andere manier, bekijk ze met een frisse blik.

Wijsheid komt met de jaren. Dat zou je niet altijd zeggen, maar mettertijd doe je, of je nu wilt of niet, levenservaring en mensenkennis op. Je bent dus beter af als je grijs of kaal bent. Heb geduld: het beste ligt in het verschiet.

Zelfs als je gepensioneerd bent, met een riante oudedagvoorziening, ben je niet elk moment van de dag gelukkig.  Ja elke dag dronken  is ook een geregeld leven.Wie geobsedeerd is door geluk, glipt het door de vingers. Voor wie elke seconde op zijn GSM  kijkt, duurt de tijd nog langer. Overdrijf dus niet. Geniet van wat je nu hebt en kunt. Pannenkoeken zijn lekker, maar elke dag pannenkoeken? Houd daarom de gulden middenweg aan. Als je geen echte  vrienden hebt , mag je je nooit  gelukkig prijzen.

Mensen die beweren  en  maar  denken dat ze gelukkig zijn,maar niets is minder waar want die beweren als ik dit maar heb  en dat maar kan Die denken dat ze gelukkig zijn maar das allemaal je zelf bedriegen toch?

 

 

Groeten uit Haarlem van Hugo Pannekoek

 lowy.cremers.senior@gmail.com

Met dank aan onze sponsors

Brickhouse inn/Meetingpoint/PC repair/Leeya resort/Fishing pool/Gold filling./Smart Drive.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

Inglish

The best Udonthani – Community for everyone

A happy person is a happy person is that true?
We all want to be happy. Unfortunately, that is not reserved for us at any time. Rather, the happy moments can be counted. Most of the time there is something we look forward to: if only I, if only I … Our life, however, is not a fairy tale. No matter how much adversity we face, accidents and problems never end in our own lives: and they lived happily ever after. Happiness is always short-lived and sometimes so fleeting that it is over before you realize it. Be satisfied with what you have and happiness is within reach.

If you are young, being healthy is more or less self-evident. You think happiness can be found in nice friends, a relationship, children, more money, a good job, your own home. But have you ever realized that what you have is quickly accepted as natural and that you do not feel happier than before you reached this “natural” state? You have simply forgotten that for a long time it was an endeavor, a desire. Now that you have it, you soon find that no more than normal.

 

hat’s the problem with luck: you get used to it! You have not yet cleared up the mess of your house warming party, or you are already focusing your desire on another goal: that far-away vacation to Thailand. or that flashy new love .. Actually it is not about a specific wish, but about something new, something extra, more, time and again.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord