Veel kommer en kwel op diverse weblogs in Thailand

 

  The best Udonthani – Community for everyone
Ze kunnen niet meer om ons heen!!

Een bijdrage van de redactie.

Soms wordt je er zo moe van als je dan weer leest hoe die  azijnzeikers op een andere site zitten te klagen dat alles zo duur  is geworden in Thailand en dat   de Thaise bath   zo hoog staat ,en dan weer over de politiek van Thailandetc etc,

Mij kan dat allemaal  niks schelen  ,mijn gezondheid dat is het belangrijkste   de rest is maar bijzaak.

Ik heb van dichtbij al 5 keer mee gemaakt dat een Nederlander of Belg plotseling dood ging  en dat er dan in Thailand door de persoon bij in leven zijn niks  geregeld was  hoe  en wat men moest doe bij de man zijn overlijden.

Uit Belgie kwam het bericht doe er mee wat je wil  wij  doen  er niks mee.

Uit Nederland kwam het bericht och ik heb me broer al 20 jaar niet gezien  laat die Thais het maar oplossen wij doen niks.

Kijk das nu wat veel Belgen en Nederlanders die hier wonen doen die laten alles op hun beloop.Velen denken als ik mijn sigaretje  maar heb en optijd mijn biertje  dat  dat alles is wat er  is  in Thailand.

Ze wonen soms jaren samen met vriendin of vrouw  kopen en financieren huis  en auto voor haar en wippen zo veel als ze kunnen,maar dat ook zij eens  de pijp uitgaan daar hebben ze dan niet aangedacht.

Dus dan gaat zo een man dood de huisbaas pikt alles  van de man in omdat de nabestaanden   uit Nederland en Belgie geen moeite doen om de man fatsoenlijk  naar de hemel te zenden.En ja de huisbaas zegt meestal ja maar hij moest nog 2 maanden huur betalen,das natuurlijk een smoesje om al zijn bezittingen  te verkrijgen.

Ja als hij gehuwd is dan is het geen probleem dan kan zijn vrouw veel regelen mits het goed omschreven op papier in het Engels  staat.

Mijn raad is aan iedereen:Leg ergens  in je buro of zo een zelf geschreven verklaring af  wat er met je stoffelijke overschot moet gebeuren als je plots komt te overlijden,En wie je allemaal moet verwittigen dat bespaard een hoop problemen.

Wij  hebben wel het voordeel dat we  geen huur hoeven te betalen  om dat zij al 2 huizen heeft.

We hebben samen een auto waarvan we de kosten samen delen.

 Sinds geruime tijd drink ik geen alcohol meer en dat bevalt me goed.

Krijg ik ook niet meer die Nederlanders over de vloer die alleen maar achter de voorbij lopende vrouwen  en   aan de nodige  biertjes  zitten.

Of die zeurpieten die zelfs niks kennen,er zijn er bij die kunnen  hun eigen bankrekenings code om te internetbankieren  niet voor me kaar krijgen,terwijl deze jongen met slechts 4 klassen lager onderwijs dat wel kan.

Er zijn er bij die nog geen email kunnen verzenden laat staan openen.

En als  ze je nodig hebben weten ze je wel te vinden ,maar als je hun iets vraagt  hebben ze nooit tijd.

Gelukkig ben ik  niet afhankelijk van  landgenoten  hier in Thailand mijn er varing is en ik heb het in 3 landen waar ik heb gewoond  mee gemaakt ,zet enkele nederlanders bijeen in een vreemd land en de roddelpers begint te draaien.

En je herkent ze meteen ,zij die op FB staan  met de info geen vrienden  dat zegt genoeg ,en ook het feit dat  ze hun echte voor en achternaam niet durven te publiceren op fb  betekend dat ze niet te vertrouwen zijn.

Ook al hebben ze de klok horen luiden waar de klepel hangt dat weten ze dan niet.

Als we  Nederlandse  vrienden te logeren hebben dan  kunnen die  gewoon  of Thais  of Nederlands met ons eten.

Die klagers  dat alles zo duur  is  geworden in Thailand  kunnen wij soms niet begrijpen.

Dat zijn ook altijd de zelfde zeverzakken die daar iets over menen te moeten melden.

Wij betalen  aan belasting en verzekering  en onderhoud  voor onze nieuwe auto in totaal 20.000 THB  per jaar.

En als ik  ga uit eten bvb in de Centralplaza  heb ik daar in de kelder bij Foodpark voor 70 thb een maaltijd  die  prima smaakt versgemaakt .

Thuis eet ik mijn eigen  maaltijden koop veel op de markten had laatst 3 kroppen goede sla  met 3 wortelen,en  een goed varkenshaasje  in totaal voor 200 thb.Daar eet ik 2 dagen van en het is gezond ook nog.

Kleren  koop ik af en toe op  de nacht markt 150 thb voor een goed tshirt en sokken 3 paar voor 100 thb.

Via een vpn aanbieding  kan ik alle tv zenders uit Europa  bekijken ook de sportzenders.

En door  de vpn te gebruiken kan je dus overal anoniem  op andere websites kijken wat daar speeld.

Maar wij beschikken over een tweetal goede mollen die  houden ons op de hoogte welke onzinnige  gefantazeerde  reacties  op andere weblogs staan.

Werken doe ik dus niet  heb daar ook geen vergunning voor,dus  nu heb ik een vrouw die werkt  eten verkoopt ,bier verkoopt  en de verkoop regeld van spullen  die soms op mijn site staan.

Ja  mijn vrouw heeft  nu ze 60 jaar is een riant aow van de Thaise regering  netto 600 thb per maand!!! Wat een vet pot  ha ha .

Elke dag een goed ontbijt met 2 eieren gekookt of gebakken,met toast,en jam en ham  of spek alsmede  jus de orange   hagelslag etc etc.Ja dat voerd ze haar bed and breakfast gasten uit Nederland.En die kunnen Thais of echt Nederlands eten,bvb boerenkoolstampot/kroketten uit eigen keuken/gebraden konijn  gebakken in rode wijn met appeltjes en rozijnen etc etc

Eind December bak ik  als traditie 200  Nederlandse oliebollen en verwen er de buurt kinderen mee.

En honnybee mijn lieve vrouw verkoopt oliebollen op bestelling afgehaald aan huis.

2 December komen er weer 2 gasten   die wij gaan verwennen.Een komt uit Eindhoven en de ander uit Helmond ,das weer lachen en genieten van het leven want soms duurd het maar even,en je bent altijd langer dood dan dat je ooit leefde.

Als je de weg weet  bij Makro  en je kent de slager daar heb je 3 kg  biefstuk voor 700 thb.

Is geen biefstuk van de haas maar mits goed bereid  prima  kostje.

Je kan je vermaken met Nederlands puzzelboekjes  en de tv heeft de hele dag goede films en specialiteiten rubrieken.

Diegeen die al tijd wat te mekkeren hebben over de dure THB en  dikwijls in de kroeg hangen of  elke gelegenheid benutten om thuis flink te zuipen daar lachen wij om.

Dat zijn meestal die figuren  die of al eens flink financieel  in het verleden op hun bek gingen of  ze hebben dat nog te goed ,want als  die patsers die in NL bijna niks  bezaten  straks wat  meer jaren met een Thaise vrouw  hebben beleefd,lopen ze de kans dat ze naar 1 tot 5 jaar berooid  uit  de woning worden gezet.

Want ja uiteindelijk  bezit de man niets hij is gewoon de ATM  man voor veel Thaise vrouwen. En als je  met een Thaise vrouw niet alles  van af den beginne  goed hebt geregeld ja dan foppen ze  je.

Ik heb  echter de hele wereld zo wat gezien en ik  weet als geen ander waar het om gaat ,das  de Fluit en de Duit dat zegt genoeg.

mvg Lowy Cremers.

Ben je niet voor ons ,dan ben je tegen ons ,

maar je blijft een fan  omdat wij overal scheit aan hebben wat anderen  over ons zeggen.

lowy.cremers.senior@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord