Extra waarschuwing voor Chinees dodelijk virus in Thailand.

 

                                           The best Udonthani – Community for everyone

lowy.cremers.senior@gmail.com
                                             

Letters zijn nu extra groot zo dat  u niet naar specksavers hoeft te gaan! 

3000 fans,eigen youtube kanaal website in 2 talen.

Nu is de weblog ook in  het Engels

Een bijdrage van onze medische deskundige( bron Dhr Pillemans  Bangkok.)

Na Thailand ziet Japan een virus opduiken dat in de Chinese miljoenenstad Wuhan is ontstaan. Dat sterkt het vermoeden dat de ziekteverwekker van mens tot mens overdraagbaar is.

Een man uit de buurt van Tokio was met koorts teruggekomen van een reis uit Wuhan, een miljoenenstad in het centrum van China. Een week na zijn reis werd hij in Japan met een longontsteking in het ziekenhuis opgenomen.

Inmiddels is hij weer thuis, maar wetenschappers ontdekten dat hij besmet is met het 2019-nCoV virus. Wereldwijd volgen wetenschappers dat virus sinds enkele weken met veel belangstelling op.

De eerste bekende symptomen doken vorige maand op bij bezoekers van een veemarkt in de Chinese stad Wuhan. 41 mensen werden ziek, van wie twee overleden zijn, al ging het in één geval om een man die verzwakt was door andere ziektes.

Al snel werd de parallel getrokken met het SARS-virus uit 2002, dat ook in China opdook en meer dan 8.000 mensen besmette in 37 landen. Bijna 800 mensen stierven eraan.

70

Parallel

Het nieuwe Chinese virus is voor 70 procent gelijk aan het SARS-virus, dat wereldwijd duizenden mensen besmette

Het nieuwe coronavirus is voor 70 procent identiek aan SARS, ontdekten wetenschappers. Net als bij SARS wordt vermoed dat het virus door besmette dieren is overgedragen. Op de vismarkt van de stad met 11 miljoen inwoners werden ook gevogelte, vleermuizen, marmotten, slangen en konijnen verkocht.

Coronavirussen zijn meestal onschuldig. Samen met de rhinovirussen liggen ze aan de basis van de meeste doordeweekse verkoudheden. SARS, kort voor Severe Acute Respiratory Syndrome-related coronavirus, was in 2002 wel uiterst besmettelijk en gevaarlijk.

 

Aankomsten op Suvarnabhumi Airport. 

Een Chinese toerist die via de hoofdluchthaven in Bangkok aankwam, was besmet met een mysterieus coronavirus dat Wuhan-longontsteking werd genoemd en werd vandaag behandeld in een ziekenhuis in een grootstedelijk gebied.

Het eerste geval in zijn soort buiten China sinds de ziekte verscheen in de stad Wuhan, bleek de 61-jarige vrouw besmet te zijn met de SARS-achtige ziekte woensdag op Suvarnabhumi Airport, volgens minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul. Ze was niet geïdentificeerd.

Andere mensen die met de vrouw uit Wuhan reisden, werden onderzocht maar bleken niet besmet te zijn. Het virus eiste donderdag zijn eerste slachtoffer toen een 61-jarige man stierf in Wuhan. Sinds half december zijn er enkele tientallen gevallen gemeld.

Anutin zei dat het publiek niet gealarmeerd zou moeten zijn, omdat de vrouw naar verwachting herstelt en binnen enkele dagen wordt ontslagen.

lowy.cremers.senior@gmail.com

Met dank aan onze sponsors:Brickhouse Inn/Meetingpoint poolcafe/Pc repair 2e floor CentralPlaza/

Leeya Resort and fishing pool/Comfort resort/Goldfillingshop/Backpackers bed and breakfast Honnybee.

Scrol omlaag voor onze Engelse editie.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

             The best Udonthani – Community for everyone

 

Inglishlowy.cremers.senior@gmail.com

Arrivals at Suvarnabhumi Airport. 

A Chinese tourist arriving in Bangkok via its main airport was infected with a mysterious coronavirus being called Wuhan pneumonia was being treated today at a metro area hospital.

The first case of its kind outside of China since the disease appeared in the city of Wuhan, the 61-year-old woman was found to be infected with the SARS-like disease Wednesday at Suvarnabhumi Airport, according to health minister Anutin Charnvirakul. She was not identified.

Other people traveling with the woman from Wuhan were examined but found not to be infected. The virus claimed its first victim on Thursday when a 61-year-old man died in Wuhan. Since mid-December, there have been several dozen reported cases.

Anutin said the public should not be alarmed as the woman is expected to recover and be discharged within a few days.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord