Steeds meer Nederlanders verlaten Nederland. Pluk me kaal land

 

   The best Udonthani – Community for everyone

                   lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!!

Letters zijn nu extra groot zo dat u niet naar specksavers hoeft te gaan!
3000 fans,eigen youtube kanaal 

Steeds meer mensen verlaten Nederland

Door onze redacteur Lowy Cremers

(10 jaar Thailand)mijn 2e vaderland.

Sommige mensen vinden Nederland te vol en dan zou je het alleen maar toe moeten juichen dat er mensen definitief uit Nederland vertrekken. Maar niets is minder waar, want degene die steeds meer vertrekken zijn in sterke meerderheid de autochtone bewoners van ons land. Dat de emigratie door voornamelijk autochtone Nederlanders alleen maar toeneemt, is een gegeven (we gaan naar de 150.00 per jaar) en de redenen zijn divers, maar liggen soms ook dicht bij elkaar.

Handelen

Dat de Nederlander een ondernemend iemand is, is al eeuwen bekend. De man of vrouw die dus niet afwachtend en gelaten alles over zich heen wil laten komen, zet wel eens een drastische stap. Emigreren is immers geen geringe stap, maar alleen maar mopperen –wat wij toch al zo goed kunnen– en niet handelen binnen of buiten Nederland,

heeft slechts iets weg van een stampvoetend kind wat zijn zin niet krijgt. Uiteindelijk accepteren we, al mopperend, dat het is zoals het is. Echter, als je het te ver vindt gaan, dan handel je. Handelen in de zin van actie ondernemen om datgene wat je niet zint te veranderen of, als je niet bij machten bent iets te veranderen, de belangrijke stap te zetten om je geluk elders te beproeven. Dat laatste is nu net wat er steeds meer aan de hand is.

Waarom willen mensen weg?

In hoofdgroepen de redenen waarom mensen Nederland achter zich laten:

Ten eerste  ik had genoeg van Pluk me kaal land Nederland,dat over enkele jaren gewoon Moslimland  gaat benoemd worden.We hebben nu al een buitenlandse kamer voorzitster en Rotterdam een buitenlandse burgemeester.

Nu is het wachten op een buitenlandse  minister.

Economie

Het economische klimaat wat sterk tegen zit en mensen die geen uitweg meer zien, omdat ze op hun 45ste (of al eerder) uitgeteld zijn bij werkgevers, gaan hun heil elders zoeken. Jammer dat er niet verder gekeken wordt, want de vergrijzing slaat zometeen genadeloos toe en dan hebben we alle leeftijdscategorieën keihard nodig om de maatschappij draaiende te houden en voor de ouderen te kunnen blijven zorgen.

 

Overvol

Het is not done om te zeggen dat het land vol is en strikt genomen is dat ook niet zo. Echter, de grens van een gezond bestaan, zoals we dit in de hedendaagse maatschappij voor ogen hebben, is wel bereikt. Het leven wordt alsmaar hectischer en dat wil zeggen dat er ruimte (letterlijk en figuurlijk) moet zijn om dat gezonde leven te kunnen leiden en die balans te kunnen behouden. Daarnaast verwachten we van allochtone Nederlanders dat ze zich aanpassen en dat lukt niet of deels. Hier krijg wrijving uit en dat levert frustratie op. Dit, terwijl er voor beide uitgangspunten iets te zeggen valt.

Wilders had dus  groot gelijk toen hij zei Genoeg is genoeg en minder marokanen moet kunnen!!!

De marokanen en turken willen meer zendtijd ,nu die krijgen ze al in opsporingverzocht !!!

 

Wat een groep mensen dan doet is de spullen oppakken en elders, waar ze wel dat vinden wat ze nodig hebben om dat gezonde prettige leven te leiden, hun heil zoeken. Garanties worden niet gegeven in het leven, dus ook voor dit aspect niet.

Maar als het een aantal van de aspecten in zich heeft die je in Nederland niet meer kunt vinden, dan kom je een heel eind in een nieuw land.

“Logic will get you from A to Z; imagination will get you everywhere.” (Albert Einstein)

 

Betutteling

Een andere, sterk groeiende, groep is de groep mensen die het betuttelen beu is. De regeltjes die de politiek in Den Haag oplegt zijn – zeker voor de vrije geesten – beklemmend. Naarmate het meer wordt, kan je er vaak niet meer omheen en kan het de grens bereiken van stupiditeit. Althans zo voelt de vrije geest het.

Hier in Thailand  kan veel meer dan in Nederland met zijn achterlijke wetjes en regeltjes.

Terwijl Thailand ook enkele regels heeft gaat het hier veel gemoedelijker als je  je hier aan de regels houd  legt niemand je iets in de weg.

Zorg dat je wat geld op de bank hebt inThailand dat uiteindelijk veel goed koper is dan Nederland en de rest van Europa.

Denk aan weinig wegenbelasting.Lage energie kosten.levensmiddelen.Voor de buitenlanders geen  dure huurprijzen gemiddeld huur je er voor 200 euro pm een prachtig huis.

En je kunt al een villa laten bouwen op je vrouw der naam voor amper 20.000 Euro.Bij het bouwen komt geen overheid ooit kijken.

Echter, dit neemt niet weg dat er dus steeds meer mensen zijn die er helemaal klaar mee zijn en als het ware weer willen ademen. Dan zijn er gebieden in de wereld waar dit nog kan. Het gegeven dat je dit elders voor je gevoel “moet” gaan zoeken, wil wel zeggen dat het urgent is.

In Thailand kan je als je  een Thaise vrouw  of vriendin hebt alles beginnen op haar naam.De buitenlander  mag hier niet werken.Maar wil je een kroeg of etenswarenstalletje aan huis beginnen laat het door je vrouw bestieren en het mag dan wel.

In Nederland betaalde ik me scheel aan allerlei  leges Precario/terrasvergunning  /buma etc etc.Heb je hier geen last van.Het huisvuil word bij mij elke week opgehaald een maand dus 4 weken voor 20 Thai Bath dat is in euro per maand ongeveer 1 euro!!

Avontuur

Dan is er natuurlijk ook altijd een groep die het grote avontuur opzoekt en een droom najaagt. Het is bewonderenswaardig wat sommige mensen opzij zetten om die droom uit te laten komen in het land van hun dromen. Soms lukt en soms niet … maar het feit dat je het lef hebt om die stap te zetten, zegt al veel over je als mens.

Diegeen die in Thailand mislukken zijn de Patsers ,mensen die  voorheen in NL  niks hadden en hier denken de grote  spender te kunnen uithangen.

Ze hoeren en snoeren  elke avond  in de kroegen ,en lopen de hele dag hun edele deel achterna op zoek naar  de vrouwen.

Zij worden dan ook meestal beloond meteen koekje  van eigen deeg.Want eenThaise vrouw is echt niet achterlijk en als de Farang(buitenlander  eenmaal goed geinvesteerd heeft  in Huis grond en dure vito  wordt hij  na teveel drank gebruik en teveel naar andere gleuvenkijken gewoon  het huis  uit gezet.

Dan is die  bluffer alles beter wetende Europeaan  alles kwijt.En als hij niet op past kan hij nog jaren alimentatie voor zijn  ex liefje op hoesten.

Aanpassen

Indien je  je volgens de Thaise regeld  hier gedraagd  is het  een prima land.Je kan hier als je AOW hebt misschien aangevuld met een pensioentje  leven als  een tevreden mens.Ik  heb uitsluitend aow uit Nederland en kan me  er hier goed van bedruipen.

Heb wel geluk  dat mijn lieve vrouw  Honnybee  2 eigen huizen heeft en een goed zaken vrouw is.

Het is een vrijland  waar  ondernemen geen enkel bezwaar is mits je weet hoe  het kan en moet.

Benzine goedkoper dan europa/kleren en schoenen  goedkoop/bouwkosten laag/Gas en licht betaalbaar/weinig of geen belasting voor de buitenlander/Kosten streek hospitaal betaalbaar.Vrouwen zijn ook in bed  200 % beter en actiever,nooit hoofdpijn en ik heb er nog nooit een over de overgang horen praten.

Kinderen zijn erg verwent mogen alles ,kan je mee leren leven.Dieren vooral honden  stellen niks voor in Thailand kijk dus uit voor loslopende  vuilnisbakkenrassen.

Wat kan Thailand mensen bieden?Fijn climaat/Goedkoop als je de weg weet/Liefste vrouwen van de wereld/vrijland als je de regels  kent en die respecteerd.

Maar waar je ook naar toe gaat, wil je de dingen achter je kunnen laten, waarom je vertrekt en die nieuwe start maakt, dan is het overal een kwestie van opgaan in de nieuwe cultuur. De nieuwe mensen, de nieuwe cultuur en het nieuwe leven leren kennen, opsnuiven en het een tweede natuur laten worden.

Ondergetekende een man van de wereld heeft bijna alle landen van de wereld gezien,honderde vrouwen bemint over de hele wereld.heeft in 3 verschillende landen gewoond en is hier erg tevreden in Thailand.

Weinig contact met andere Nederlanders hier,vind dat ze onderling de grootste roddelaars ter wereld vertegenwoordigen.

Geen frustraties meezeulen van zaken die bijvoorbeeld in Nederland niet gelukt zijn of waar je de kans niet voor gehad hebt, maar er voor gaan. Een mooi vooruitzicht!

Met dank aan onze sponsors

Reageren kan en mag iedereen ,mits men zich aan de  fatsoens normen houd.

Apen /cowboys en Cheap charlys worden,

er direct door onze weblogwatcher uit geknikkert

Zij die voor ons zijn worden automatiesch fan van ons.

Zij die tegen ons zijn kunnen  zich  vinden in de volgende  spreuk:lowy.cremers.senior@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord