Crazy charly komt weer met dom verhaal .

The best Udonthani – Community for everyone

                                                        lowy.cremers.senior@gmail.com

Geef uw mening dan bent u fan van deze weblog.

Een bijdrage van Dick (aangepast bericht van Thailandblog)

 

Beste redactie we hebben het bericht van Crazy Charly  in aangepaste vorm  naar u gemaild,kunt u het plaatsen,want Thailandblog weigerd ons stelselmatig omdat we soms een comma te veel of een vraagteken te veel zetten in onze gluurdersreacties.

En we weten dat  indien mensen ergens anders zijn geweigerd ,

dat ze dan bij u van Udonthanblog altijd  terecht kunnen.

 

 

Even een tussendoortje van Crazy Charly

Ik plaats inmiddels zo’n anderhalf jaar hier met enige regelmaat een posting over nogal wat gevarieerde onderwerpen. Het gaat daarbij over hoe ik de dingen hier in Thailand ervaar, waar ik dan de lezers graag deelgenoot van maak.Er zijn er genoeg die mijn onzin graag lezen.

Ook mijn ervaringen die ik heb mogen meemaken met immigration, het bankwezen en bijvoorbeeld de Thaise belastingdienst, deel ik graag met de lezers hier. Niemand zal  daar  echter baat bij hebben, 

Na mijn laatste posting over “uitschrijven in Nederland” had ik even het gevoel van “waar schrijf ik dit allemaal voor, waarom doe ik dit”

Vooral na weer enkele laatdunkende opmerkingen van mij over Restaurant Brickhouse inn .

Ik besefte dat veel lezers mijn uitlatingen over de horeca in Udonthani  niet konden waarderen.

Dat is in het verleden natuurlijk wel vaker het geval geweest, Maar vergeet niet dat ik  bij een andere zaak een  Piza zaak regelmatig gratis  de nodige  gratis glazen wijn kreeg als ik slecht over de overbuurman schreef.

maar zodra het over horeca ervaring , relaties  en mijn vroegere Failisement  van mij gaat , zijn de reacties niet meer te tellen. Op zich niet  mooi, want dan weet ik dat ik weer  heb zitten zwetzen op Thailandblog.

 En ik geef ook ruiterlijk toe dat ik graag een beetje provoceer om wat reacties uit te lokken ook  al lieg ik er dikwijls op los.

Wat mij echter mateloos irriteert zijn de soms botte, onsympathieke en vaak  reacties van enkele gluurders. En helaas gaat het dan altijd om gluurders die zelf nog nooit de moeite hebben genomen om een posting op Thailandblog te plaatsen. Maar dat komt dan omdat al die zgn mede schrijvers van het zelfde soort afval hout gesneden zijn.

Een treffend voorbeeld is iemand die zichzelf expert noemt op het gebied van de Thaise imigratiedienst, hij blaast wel heel erg hoog van de toren. Want hij heeft alle kennes  die een ieder gewoon kan raadplegen  rechtstreeks bij Emigratie kantoor in Udonthani.Een aantal zaken, zoals welke visa en daarbij behorende vereisten, 90 days, verlenging van een verblijfsperiode, enzovoorts worden gelukkig door hem tot vervelens toe behandeld.

 Naar eigen zeggen,  Maar so what? Als je er een hebt behandeld is dat meer dan voldoende om volledig inzicht te hebben in de opbouw van de Thaise emigratie spelregels.Iedereen die  zorgd dat zijn geld  en papieren in orde zijn  komt gewoon in aanmerking om een visa te krijgen.

. Die is namelijk heel erg simpel, zeker in vergelijking met de Nederlandse afd vreemdelingenverkeer.

De Thaise belastingdienst.

Dat hoog van de toren blazen mag van mij .Dat ben ik gewend om te doen. Maar waarom plaatst deze man nu eens niet zelf een posting waarin hij haarfijn uit de doeken doet hoe je aan te melden bij de Thaise belastingdienst, wat je nodig hebt, wat je mee moet nemen als je aangifte inkomstenbelasting wilt doen, welke staffels de Thaise belastingdienst kent, welke vrijstellingen/aftrekposten, enzovoorts. Nee, hij kijkt wel uit. Stel dat je al die farang die in Thailand wonen, gaat uitleggen hoe een en ander aan te pakken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want dan verdient hij geen baht meer aan die farang. Dus van hem hoeft de redactie van Thailandblog, en ook de lezers, in dat opzicht geen grondige bijdrage te verwachten.

Van mijn kant ga ik proberen een gestructureerde “handleiding” te schrijven voor de lezers hier, waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe te handelen als je in Thailand aangifte inkomstenbelasting wilt doenzegt Crazy Charly.

Blijf daar weg want ze sturen je gewoon weg daar en wat ik hier schrijf wat mij is overkomen is gewoon uit mijn duim gezogen onzin,en bladvulling voor Thailandblog.

En zo zijn er nog wel meer gluurders die wel de moeite nemen om scherp te reageren op een posting, maar die  enkele akties  ondernemen om ook eens een bijdrage te leveren ,maar ja die passen niet net als ik Charly in het straatje van Thailandblog,om allerlij duistere redenen.. Ik denk hierbij aan iemand die werkelijk uitblinkt in het geven van een zo kort mogelijke commentaar, zonder enige toelichting. Ik denk aan een ander persoon die zelf ook een weblog heeft in Udonthani.

Waarbij ik van hem nog wel wil opmerken dat hij het vaak, bij het rechte eind heeft. Het komt  zo makkelijk  en sympathiek zijn strot uit.Die man van www.udonthaniweblog.nl heeft werkelijk overal schijt aan,doet alles alleen .

 

Het gaat mij er niet om deze mensen te merken. Het gaat er mij om dat alle lezers, gluurders en schrijvers zich moeten kunnen vinden in een Thailandblog dat bedoeld is om lezers van nuttige informatie te voorzien en waarbij Thailandblog een verbindende rol kan spelen voor de expats en pensionados die hier in Thailand vertoeven.Maar ja als een reactie al geweigerd is om dat de indiener een comma verkeerd heeft gezet dan weten de lezers wel watik bedoel aldus Charly.

 

 

Verder wordt Thailandblog gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan onderwerpen, zoals speciale Thaise gerechten, informatie over bepaalde streken/steden (soms met video), informatie over Thaise feestdagen, over bepaalde Thaise gewoontes, inzicht in culturele en traditionele onderwerpen, en welk ei is lekkerder dat van een witte of bruine kip.

en belangrijke gebeurtenissen uit het verleden, actuele ontwikkelingen, zoals nu het coronavirus, enzo voorts.

En dan het verzonnen verhaal van de beheerder  die op zijn eigen Thailandblog site dat verhaal vertelde hoe hij in een hoerenzaak door een hoer bij zijn edele deel is gegrepen,omdat hij  de gebruikte consumpties niet wilde betalen.

In mijn bijdragen ligt de klemtoon op mijn eigen

Charly ervaringen in Thailand., het , mijn omgang met Thaise mensen in hun (Isaan) omgeving en mijn ervaringen met de stad Udon Thani. Waarmenig uitbater me liever niet binnen heeft om dat ik altijd denk alles beter te weten,en dan op een gratis consumptieuit ben.

Ik heb daarbij het geluk  dat veel mensen mijn broodje aap verhalen snel doorhebben.

Ik kreeg veel commentaar toen mijn poephol verstopt zat en ze er in het ziekenhuis  met veel moeite de ontsopping konden  uithalen.

De artsen zeiden wat minder  piza,s en vettigheid eten  je bent 25kg te zwaar.

 Daarnaast een aantal lieve Thaise mensen leren kennen en sinds kort, bij toeval, een paar landgenoten nu ja dat zijn schijnbaar de zelfde zeverzakiken als ik Charly zelf ben.. Al met al prijs ik mij gelukkig de stap te hebben gezet om van Nederland naar Thailand te vluchten..

Ik ben  van de roze bril kijkers maar zeker ook  van het zwartgallige soort. Ik probeer de dingen die op me afkomen op zijn merites te beoordelen en waar nodig eventueel actie te ondernemen. Verder bemoei ik me niet met de Thaise politiek. Ik vind dat als gast in dit land ongepast. Natuurlijk heb ik wel mijn gedachtes over het (niet) wel en (niet) wee in dit fantastische land. Maar Thailand gaat daar zelf op termijn uitkomen. Daar hebben ze mij, en ook alle andere farang die het allemaal zo goed weten, niet bij nodig. Maar dat mag ik normaal gesproken niet op Thailandblog zeggen .

Hoewel ik enkele mollen ken die Udonthaniweblog altijd inseinen  wat er zo alop internet staat.

 

Al dat geblaas over hoeveel lezers  nu heeft  is grote onzin het ene moment hadden ze 170.000 lezers per maand

En opeens 1 week er na  beweren ze dat ze nu 275.000 lezers hebben.

 

Zo, dit moest mij even van het hart. Ik hoop dat ik de lezers  veel heb verveeld met deze posting.Aan de reacties zal ik dat wel kunnen aflezen.

.