Hoofdstuk 10 van boek dat is leven door Lowy Cremers

Hoofdstuk 10

                       lowy.cremers.senior@gmail.com

Hij die nooit heeft gevaren,weet niet hoe een zeeman leeft.

De reis ging verder naar Santos Brasil .
 Dat was geweldig. De mooiste vrouwen van de hele wereld wonen in Brasil!!
Je kon er goed vissen ik had er binnen een half uur ongeveer 8 grote vissen gevangen.Het waren loodsmannetjes die zuigen zich aan een haai vast en eten alles wat hij niet lust van zijn prooi op.Toen ik die vissen had gevangen heb ik ze aan boord in ons zwembad gezet zonder iets te zeggen. Toen brak de pleures uit. Er waren officieren die wilden het zwembad gebruiken maar schrokken van de daar rond zwemmende vissen.Ik kreeg een berisping van de ouwe moest de vis er weer uit halen en het hele zwembad schoon soppen.Dat deed ik dus maar ik was het ook meteen afgeleerd De reis ging verder naar Santos Brasil.

Het beroemde trammetje in Santos Brasil 

De reis ging verder we voeren naar Santos Brasil. Hier was het voor de zeeman een paradijs op aarde.Verschillende bars en cafes voor elk wat wils.Je kon met een trammetje naar het uitgaansgebied. Trammetje in haven van Santos Brasil. De pijpbar. Ik belande in de pijp bar.Daar kon je aan de bar zitten en dan zei je dat je gaarne gepijpt wilde worden.Ze hadden aan de achterkant van de bar een soort luik zitten.Ter hoogte van je knie ging dan dat luik open en zat er een spetter van een wijf die haalde je jongeheer uit je broek en begon je te pijpen Het koste slechts 2
dollar . De pijp bar in Santos.


Was je klaar dan werd je edele deel nog even goed gewassen en ging het luik weer dicht,Soms zaten er wel 7 of 8 zeemannen aan de bar en waren alle luiken open. Tenslotte je moest toch ergens met al die opgespaarde spermaatjes blijven. In de meeste bars werkten de grieten op provisie van de omzet.Voor elk drankje dat ze aan een klant konden leveren kregen ze een plastic penning.En eind van de week ruilden ze hun penningen dan weer in voor geld bij de kroegbaas. Van Santos vertrokken we naar Rio de Janeiro.

Dat had inderdaad het mooiste strand van de wereld in die jaren.

Het was onder de naam Copa cabana een waar paradijs op aarde. Rio de Jainero in Brasil. COPACABANA wat een mooi strand helder water en prachtige meiden. Het was een prachtig gezicht daar binnen te varen aan de ene kant het 60 meter hoge Cristusbeeld en dan die berg die ze het suikerbrood noemden.Het grote Cristus beeld werd door ruim 100.000 mensen bezocht per jaar.Ik ging dus ook de berg op met de bedoeling alleen het beeld te bekijken en van het mooie uitzicht van de stad te genieten.

Maar het pakte geheel anders uit.Op weg naar boven passeerden we een kroeg en ja ik zou geen Lowy heten als ik daar niet even binnen ging kijken .Al snel zat er een prachtige Brasiliaanse schone bij me aan tafel.

Ik naaide onder het toeziend oog van Cristus. Het beroemde Cristus beeld in Rio met op de achtergrond de bergen met de bijnaam suikerbrood.


Hier onder toeziend oog van Cristus heb ik de liefde bedreven. Na wat gedronken te hebben begonnen mijn hormonen te kriebelen en merkte ik dat mijn kleine Lowyke steeds harder begon op te zwellen.Dus ik vroeg de dame waar we de liefde zouden beleven.Er was namelijk nergens een hotel of prive kamer te bespeuren in die omgeving.Dat is geen probleem zei die griet me we gaan naar boven naar het Cristusbeeld. En zo gezegd zo gedaan kwamen we bij het bovenste gedeelte van de berg aan.En daar onder toeziend oog van het Cristus heb ik gewoon in het gras liggen wippen dat was geweldig.

Het is ook de enigste keer in mijn leven geweest dat ik in een god geloofde. Als iemand zo goed over je waakt moet het iemand zijn die je dan ook echt waardeerde dacht ik toen.Een god die van af een 60 meter hoge berg toekeek hoe ik daar bezig was
.
In de late avond uren was het natuurlijk een machtig gezicht als je daar boven op die berg over de stad Rio uit keek en je zag al die kleine lichtjes van de huizen branden geweldig was dat.En het strand van Rio was echt het mooiste strand van
de wereld . .In de avond en
nacht zag je in de verte het verlichte Cristusbeeld boven alles uit staan. Rio was toen nog echt de beste haven voor een zeeman.

Dikwijls heb ik jaren er na nog dromen over dit mooie uitzicht gehad.Het staat dan ook als een vaste herinnering in mijn geheugen.
New York New York.

De reis ging van Zuid Amerika verder naar Noord Amerika.Plaatsen als Boston/Philadelphia en New York zouden we aan doen.Na enige tijd kwam ik daar via de Hudsonbaay New York binnen gevaren.Daar de Dollar vrij hoog stond op ruim 4 gulden was er voor mij weinig te besteden.Wat een mooi gezicht dat vrijheidsbeeld in de baay. Vrijheidsbeeld New York.

Vijftig jaar later vloog dat vliegtuig de twin torens in. Ik verdiende tenslotte het laagste gage aan boord van de Kermia.Maar ik besloot toch om samen met de Koksmaat Andre even de wal op te gaan.We namen de ondergrondse trein naar Times SQuare het hartje van New York.Times Square ligt aan de kruising van Broadway en de Seventh Avenue
Allemaal theaters rondom die straat. Times Square hartje New York daar liep ik als 15 jarig jongetje in 1955 rond.

Allemaal grote reclames geweldig wat een stad.

Wat keken we onze ogen uit naar die grote wolkenkrabbers en dan die grote reclame borden in neonletters verlicht. AMERICA wat een Land zo groot alles ik keek mijn ogen uit! En er liepen duizenden mensen op straat het leek wel of iedereen haast had in die stad.Op eens zagen we een winkeltje daar kon je voor 25 dollar cent een singel plaatje van je eigen stem laten maken.Je stopte in een geluidscabine 25 cent in de gleuf en je kon 3 minuten spreken of zingen .Als het was opgenomen rolde er zo een pickup 45 toeren plaatje uit de automaat. Ik besloot het te doen en sprak 3 minuten een boodschap voor mijn ouders in.Daar na heb ik het meteen op de post naar Nederland verzonden.Mijn ouders waren er zeer blij mee en hebben het plaatje nog jaren beluisterd.

Word vervolgd blijf ons volgen er komen nog vele avonturen.

Wil je het hele boek hebben even mailen en ik stuur het per mail naar je toe.  Lowy.cremers.senior@gmail.com