Hoofdstuk 18 boek dat is het leven door Lowy Cremers

 

               lowy.cremers.senior@gmail.com

Hij die nooit heeft gevaren,weet niet hoe een zeeman leeft.

Hoofdstuk 18

Huub  kreeg gage straf  omdat hij niet op tijd  terug was aan boord.

We zouden echter 3 dagen in Genua blijven liggen en Huub wist dat het feit dat hij en te laat en stom dronken aan boord kwam dat hij voor dat feit gage straf zou krijgen.

Huub kwam ladderzat terug aan boord.

Dat wilde zeggen dat ze hem dus bvb 3 dagen gage straf dus 3 dagen geen loon zouden geven omdat hij in de fout was gegaan.Toen Huub vernam dat hij 3 dagen gage straf zou krijgen ging hij naar zijn hut kleden zich om trok een schoon overhemd aan en vertrok weer naar de kroeg met de mededeling als ik toch 3 dagen gage straf krijg kan ik net zo goed 3 dagen op stap blijven gaan.

Alle gage straffen gingen naar de Prins Hendrikstichting
Egmond aan zee.

De prinshendrikstichting in Egmond aan zee verzorgen al 75 jaar zeelui. En even daarna zat Huub weer in de kroeg.Later toen we weer op zee zaten heeft de Kapitein die 3 dagen omgezet in 10 dagen gage straf omdat hij weer van boord was gegaan. Maar Huub gaf daar allemaal niet zo veel om.hij wist dat het bedrag van gage straf naar de PrinsHendrik Stichting ging. Daar kwam dat geld dan ten goede aan arme en hulp behoeftige zeelui.Huub zei altijd als ik later in dat tehuis terecht kom heb ik al een gedeelte van mijn kosten voor
verzorging betaald in de vorm van gage straffen.

Huub kwam goed dronken aan boord,en ging weer de wal op.

Van Genua voeren we naar Turkeye .

 

      Daar was weer minder te beleven want die Moselims mochten geen alcohol drinken dus kon je in die tijd nergens aan de wal flink stappen of uitgaan.Ik was op een middag vrij en ging met de wasbaas even toch maar de wal op om te zien of er iets te beleven was.We kwamen na enige tijd in een soort Theetuin terecht.

Een buikdanseres trad er op.

Daar kon je stiekum alcohol een soort jenever kopen en dat werd dan in een thee kopje geserveerd zo dat als er politie langs kwam deze in de veronderstelling waren dat je thee zat te drinken.Ik dronk tegen mijn gewoonten in ook enkele van die drankjes uit een theekopje.De wasbaas had na een stuk of 10 borrels al snel de hoogte te pakken en begon te zingen iets wat de obers daar en het publiek met applaus begroete.Er trad echter ook een buikdanseres op in die theetuin.En op een gegeven moment staat mijn vriend de wasbaas op en zegt ik ga met dat mokkel dansen. De wasbaas wilde dansen met een buikdanseres. Hij wilde met haar dansen maar dat mocht niet. Nu wist ik dat dit niet mocht en kon maar ja ik dacht laat hem dat maar zelf ondervinden.De wasbaas pakte onder het buikdansen dat meisje beet en wilde gaan rock and rollen met haar.Toen brak even de pleuris uit er kwamen uit alle hoeken obers aan gelopen die hem probeerde te overtuigen dat dit hier niet mocht.Maar de wasbaas was voor de duivel nog niet bang verzette zich hevig en deelde enkele raake klappen uit aan die obers.Wat toen gebeurde is haast

onbeschrijfbaar.

Opeens stonden er wel 10 politie mannen om de wasbaas heen. En voor dat ik begreep wat er gebeurde sloegen ze hem in de boeien en werd hij afgevoerd naar het politie bureau.Dat vervoer naar het politie bureau ging met een koets met 2 paarden er voor .Het was echt nog ouderwets hoe ze dat daar toen deden.Ik ging terug naar boord en kon niks anders doen dan het voorval bij de ouwe melden want ik wist niet hoe lang ze hem zouden vast houden.De Ouwe is toen samen met de 1e stuurman naar het politie bureau gegaan en gevraagd of de wasbaas mee terug naar het schip mocht want we zouden die nacht weer vertrekken. Nu dat mocht dus niet en de Ouwe kwam terug aan boord met de mededeling ik krijg hem niet vrij want hij moet morgen voor het gerecht verschijnen.Daar kon de ouwe het schip dus niet langer voor in de haven laten
liggen.

Ik   kreeg de opdracht om met wat kleren en toilet artikelen naar het bureau te gaan en dit voor de wasbaas af te geven. Zo ge zegt zo gedaan en wij zijn die nacht vertrokken zonder wasbaas.Wij voeren van Turkeyen naar Le Havre Frankrijk zonder wasbaas. Zijn taak werd op die overtocht die 12 dagen duurde waar genomen door de 2e hofmeester.Toen we in Le Havre aan kwamen stond daar op de kade de wasbaas reeds op het schip te wachten.Wat was er namelijk gebeurt toen wij eenmaal weg waren uit Turkeyen?Men had de volgende morgen de wasbaas voor een soort snel gerecht gebracht. Snel voor de rechter in Turkeye. Snel naar het gerechts gebouw in Turkeye. En de rechter gaf hem een waarschuwing van nooit meer doen en hij moest beterschap beloven. Van Le Havre voeren we naar Denemarken. Toen was hij weer vrij man maar zonder schip.De Caltex maatschappij heeft hem toen via Istanboel per vliegtuig naar de haven van Le Havre gestuurd waar hij ruim 9 dagen voor ons ariveerde.In Le Havre heeft de Caltex hem toen in het daar gevestigde zeemanshuis ondergebracht daar kon hij slapen en eten en wachten tot zijn boot binnen kwam.De wasbaas had echter van de Caltex maatschappij een behoorlijk voorschot op zijn gage gekregen zo dat hij zich 9 dagen lang goed kon amuseren in afwachting van de komst van zijn schip.Later in Nederland is dat allemaal verrekend en ja de wasbaas kreeg op staande voet ontslag maar dat gaf in die jaren niets want ze zaten te springen om personeel .Dus had na 3 dagen deze wasbaas al weer een andere boot gevonden.
Denemarken.
Pretpark Tivoli ,ja pret heb ik er genoeg beleefd ,ik naaide die
Deense die daar werkte voor 4 blikjes bier. De reis ging verder naar Denemarken .We voeren naar Copenhagen en dachten hier in Europa is niks voor ons zeelui te lachen.Maar dat viel reuze mee.Ik belande op een soort vaste kermis dat heet daar Tivoli een atractiepark.

En bij een schiet tent ontmoete ik Inge een mooi jong Deens grietje van amper 18 jaar die het wel met mij zag zitten. Nu kon je in die tijd nergens in Denemarken een glas bier of zo kopen want er was een soort taboe op alcohol.Daar had ik dan weer de oplossing voor gevonden.Ik ging terug naar boord en nam in een tas wat blikken Heinekens bier mee de wal op.

Terug aangekomen bij Inge de Deense deerne zijn we samen in een park gaan zitten met de blikjes bier. We hebben die daar samen opgedronken en toen lagen we al snel in de bosjes de liefde te bedrijven.Het kind was nog al onervaren maar door mijn ervaring met diverse vrouwen leerde ik haar het liefdes spel waarvan ze dan ook met volle teugen genoot. We bleven 3 dagen binnen liggen en elke avond ging ik de wal op met de nodige blikjes bier bij me.Aan boord zei men dan Lowy ga je naar de hoeren?

Ik antwoorden dan steevast nee het is een net
biermeisje.
Het meisje in Denemarken heeft me nog dikwijls aan haar doen denken ze heeft me ook nog een tijd geschreven maar uiteindelijk heb ik haar eerlijk gezegd dat ik op deze leeftijd geen vastigheid wilde.

Ik wilde genieten van het leven en van de vrouwen.Het was bij mij geen liefde.Ik had toen het verstand in mijn onderbroek zitten dacht ik wel eens.En zo gauw de hormonen aan de poort van mijn edele deel zich verdrongen zorgde ik er wel voor dat ze mijn lichaam op tijd mochten verlaten wand ja uiteindelijk trekt een vrouw beter dan de sterkste sleepboot. De reis met de Caltex Nederland duurde maar 4 maanden en ik ging weer voor een kort verlof naar huis.

Word vervolgd blijf ons volgen er komen nog vele avonturen.

Wil je het hele boek hebben even mailen en ik stuur het per mail naar je toe.  Lowy.cremers.senior@gmail.com

Met dank aan onze sponsors