Regering Thailand roept sociale media tot de orde.

www.udonthaniweblog de site voor iedereen.

Ze kunnen niet meer om ons heen.

 

Een bijdrage van onze regeringsverslaggever  lezer fan Hubertus weet Hetwel

Premier Prayuth Chan-o-cha zei dinsdag dat zijn regering de noodtoestand heeft uitgeroepen, die haar enorme bevoegdheden verleent om uitgaansverboden uit te vaardigen, reizen te beperken en de media te censureren.

 

Dan zal hij de opruiende  reacties van Thailandblog  waarschijnlijk een halt toeroepen.

Want op die weblog  weten ze alles beter  die gluurders.

Wij hopen dat de minister snel een einde maakt aan al die leugenachtige opruiende  reacties van Thailandblog.

Mensen stuur reacties  die opruiend overkomen naar ons door dan lussen wij ze door  naar de instanties en is het zo gedaan met die onzin reacties.

 

Gen. Prayuth sprak tot de natie en sprak met een slecht passend masker, en zei dat verdere details van het noodbesluit later op de dag zullen worden aangekondigd. Het zou van kracht zijn van donderdag tot eind april.

Hij zei dat er nog geen avondklok of reisverbod is aangekondigd. Voor sociale media zoals Twitter en Facebook drong Prayuth er ook bij het publiek op aan om er ‘op te letten’.

We verwijderen alle negatieve reacties over belijd Thaise regering onmiddelijk.

Prayuth vroeg mensen om zichzelf thuis in quarantaine te plaatsen en niet naar hun geboorteplaats in andere provincies te reizen.

De gepensioneerde generaal die in 2014 de macht greep voordat hij na de verkiezingen van vorig jaar premier werd, haalde het nooddecreet van 2005 aan om de verhuizing aan te kondigen, maar het was vanaf dinsdagmiddag onduidelijk welke van zijn secties zou worden gebruikt om de huidige COVID-19-crisis aan te pakken.

De aankondiging komt temidden van aanzwellende frustratie over de manier waarop zijn regering met de crisis omgaat, met name online, waar ongekende uitingen van woede de hoogste macht hebben bereikt.

Thailand meldde dinsdag nieuwe 106 gevallen van COVID-19 en drie sterfgevallen , waarmee het totaal op vier sterfgevallen sinds januari en 827 gevallen komt, waarvan er 766 in het ziekenhuis blijven