Hoofdstuk 24 boek dat is het leven door Lowy Cremers.

 

Hoofdstuk 24

                                       lowy.cremers.senior@gmail.com

Hij die nooit heeft gevaren,weet niet hoe een zeeman leeft.

 

Een zwarte dag in mijn leven ,mijn jongste zoon verongelukte.

Ronald verongelukte met zijn nieuwe bmw.

En na enkele jaren besefte ik dat het voor mij onmogelijk was om iemand te beminnen en ook nog verstandig te zijn!Het heeft mijn leven erg veranderd!Ik besefte bij de dood van mijn zoon pas dat ik lange tijd vergeten had te leven. Toen bedacht ik als je beter kan,dan moet je beter gaan.Ik was echt niet voor een gat te vangen. Na 18 jaar is dit huwelijk dan ook ontbonden en ben ik op me zelf gaan wonen. Ik heb en had grote bewondering dat die vrouw mij zo 18 jaar geduld heeft ze was een goede moeder voor onze kinderen.Maar onze karakters lagen te ver uiteen. Ik kon mijn jongste zoon maar niet vergeten. Ik heb me nog nooit zo ellendig gevoeld als toen mijn zoon verongelukte mijn zijn snelle BMW.  Hij was pas 32 jaar.

Uiterst links  Ronald.

Tijdens de crematie van mijn zoon heb ik geen traan kunnen laten wand in mijn hart was ik nog steeds de zeeman en die houden niet van tranen.Maar ik ben wel van ellende ben ik 1 week lang aan de drank ge gaan maar dat heeft me toen niet over mijn verdriet heen kunnen zetten.Ik besefte toen pas dat ik de ruige nergens om gevende ex zeeman zo een klein hartje had.Het heeft jaren geduurd voor ik me er over heen heb kunnen zetten. De dood van mijn  zoon heeft mijn leven veranderd.Maar hij zal altijd in mijn gedachten blijven. Elk jaar op zijn stervensdag 12 oktober steek terwijl ik helemaal nergens in geloof een kaars voor hem aan ten teken dat ik hem nooit zal vergeten.Ik vond hem de beste uit het nest!

De scheiding kwam na 18 jaar.Ik gaf een groot feest voor mijn vrienden .
Ik werkte 5 jaar bij Cafetaria van Dam op het stratumseind.Ik werkte er als eerste bediende.

Ik was er als kind in huis.Als de baas op vakantie ging deed ik als eerste bediende de hele zaak terwijl er toch 5 personen werkte in die tijd.En als ik savonds om 2400 uur afgewerkt was ging ik altijd nog even tot 0200 uur de kroeg in mijn maten opzoeken. De eerste 2 jaren na de scheiding voelde ik me weer echt in mijn element.Ik had een eigen kroeg in Eindhoven onder de naam cafe 2000.Het was mijn bedoeling om slapend rijk te worden,maar helaas ik kon de slaap niet te pakken krijgen. Cafe 2000.Roostenlaan eindhoven .
 Mijn Partner was Frans van de Ven de schrik van de kruidenbuurt.Hij kreeg op een gegeven moment Levenslang voor moord en nog wat duistere zaken en is in de TBS kliniq gestorven (zelfmoord). Er kwam alleen maar schorem en tuig uit de kruidenbuurt.Het was bijna elke avond knokken maar ik verdiende er goed de kost.Ik kon goed met dat volk opschieten. In Woensel west waar ik woonde dachten ze dat ik een gouwe pik had. En als kastelein kon ik als ik wilde elke avond wel een griet mee naar huis nemen.

Want de vrouwelijke klanten wilden allemaal graag met de kastelein plat gaan waarom snap ik nu nog niet.Ik had er zelfs een aan de hand die vrouw was getrouwd en had volgens haar eigen zeggen een vrij huwelijk.Een keer per week mocht ze met toestemming van haar echtgenoot vreemd gaan.En hij mocht ook een keer per week vreemd gaan.En dat werkte goed voor de beide personen.Dus vervulde ik haar wensen een keer per week met genoegen. Waar ik toen woonde in Eindhoven in Woensel West de beruchtste wijk van Eindhoven ging al snel het praatje de ronde die nieuwe kastelein die hier is komen wonen schijnt een gouwe lul te hebben.

Men zei dit omdat ik ondanks mijn al iets oudere leeftijd nog steeds de grote vrouwen versierder bleek te zijn in hun ogen. Het derde jaar na mijn scheiding werd ik via de kroeg versierd door een vrouw die 10 jaar ouder was dan ik was.Nu heb ik nooit naar uiterlijk of leeftijd gekeken dus deze vrouw kwam bij me wonen.En ik kon en mocht doen waar ik zelf zin in had.Ze heeft me veel van mijn vrijheid gegund in die periode.Toen pleegde mijn partner Frans zelfmoord.En ik besloot ergens anders een ander cafe over te nemen. Na enige tijd heb ik de cafe in Eindhoven weg gedaan en ben in Best een kroeg het Vosje begonnen.IK had altijd nog de hoop Jose mijn oude liefde nog ooit terug te zien.Maar het bleek dat ze allang in Duitsland woonde met een man en gelukkig gehuwd was.
Ik noemde dit cafe het vosje ,omdat sommige van mijn vrienden wel eens zeiden hallo lowyke de vos. Cafe het Vosje waar ik 3 jaren de scepter zwaaide.

Cafe het vosje Sonseweg Best.

Deze zaak heet tegenwoordig cafe de Dokus.

Cafe den Dokus voorheen het Vosje  sonseweg best

Nu weet ik niet of de nieuwe eigenaar een Dokus is of misschien zijn huidige klanten zo heten wie weet..De kroeg stond aan de Sonse weg en werd hoofdzakelijk door de bewoners van het woonwagenkamp uit Best bezocht.Ik had daar geen moeite mee en heb altijd geweldig met deze mensen op kunnen schieten. Ik had die kampers nu eenmaal binnen en ze waren voor mij goed ze verteerde goed en droegen mij op handen. De Kampers waren mijn beste klanten. Lalla het opperhoofd van de Sinties

Maar het kon ook gebeuren dat er een paar oude mensjes binnen kwamen en die bestelden wat te eten bvb een kop soep en daarna wilden ze nog een uitsmijter nuttigen.Toen zaten er wat jongens van het woonwagenkamp aan de bar en die raakte in gesprek met dit oudere echtpaar over koetjes en kalfjes allemaal heel vriendelijk en gemoedelijk.

Tot op eens van die behoorlijk aan geschoten kampers tegen dat vrouwtje van 70 jaar zei ja mevrouw u vindt ons nu wel aardig maar houdt u ook van geintjes en humor.Deze oudere mevrouw zei daar op ja zeker ik kan wel tegen een geintje.Nou zei de dronken kamper toen tegen deze oude mevrouw dan zou u zeker wel eens een kamper willen pijpen en mag ik u dan heerlijk beffen.

Deze mensen hebben hun soep betaald en zijn vertrokken.Ik zei tegen die kamper wat doe je nu je jaagt mijn klanten weg dit kost me omzet.Waarop de kampbewoner antwoorde geeft niks de kroeg is van ons schep maar op kastelein een rondje voor iedereen.Dat rondje bracht dus ruim 40 gulden op die had ik aan de uitsmijter van de oudjes nooit kunnen verdienen.Deze mensen beschouwden mijn kroeg als hun clubhuis.Was er het jaarlijkse Sintie feest dan kregen de woonwagenbewoners flink subsiede van de gemeente Best om dit feest te organiseren.Er kwam dan een Zigeuner orkest en er werd een flink speen varken aan het spit gebraden. Varken aan spit.

Altijd groot feest  bij kampers Best.

Bij de kampers in Best was elk jaar het Sinties feest. Het was wel eens spannend als er iets broeide maar financieel ben ik geen dubbeltje te kort gekomen van deze bewoners het waren geweldige goed betalende klanten dat kon je van de burgers niet altijd zeggen..Ze beschouwden mijn kroeg als hun clubhuis.In het cafe werd altijd van alles door de kampers besproken.Er werden wel eens opbrengsten van duistere zaakjes in mijn kroeg besproken.Maar toen ik na 6 maanden eens op vakantie wilde en mijn vrouw de kroeg alleen open hield hebben de kampers haar met veel respect behandeld.Geen enkele man heeft zich tijdens mijn 14 daagse afwezigheid misdragen.En elke avond om klokslag middernacht als zij de cafe sloot vertrokken ze met de mededeling als er iets is bel ons maar en we komen het regelen .

Eens gebeurde het dat er een boer uit de buurt in het cafe aanwezig was.Maar de goede man was in hun ogen een bietser die wel op hun kosten mee genoot van de vele rondjes die ze gaven maar hij zelf gaf nooit iets terug.Dat hebben ze de man op de volgende manier afgeleerd.Er gingen 2 man naar buiten waar het vrij donker was en die hebben de man bij het verlaten van het cafe zijn boven en onderbroek uit getrokken en hem verteld dat hij naar huis moest gaan . De bietser ging zonder kleren snel naar huis. Naakt naar huis toe gestuurd.   
Ze vertelden hem ook dat een bietser geen kleren nodig had.

De kampers in Best wisten wel raad met deze  bietser zo als ze hem noemden.

 

De boer is toen zonder kleren per fiets naar huis gegaan.

Er speelde ook soms een echt sigeuner orkest.

we hebben de gierigaard ook nooit meer in het cafe gehad. Enkele jaren later heb ik deze kroeg verruild voor een grotere zaak in de Weebosch bij Bergeijk.Daar ben ik met haar een Eetcafe begonnen.

Tijdens een vakantie in USA zijn we toen gehuwd voornamelijk om belasting redenen.
Ik trouwde voor de 2e keer,en wel in LasVegas usa.
De withe chapel in LasVegas daar waar ook Elvis gehuwd is in die chapel trouwde ik . Het was geweldig en dan die grote auto limosine die ik had gehuurd ik voelde me net een filmster. IK heb 3 kroegen gehad en ben ook 3 keer gehuwd,het gezegde 3 keer is scheepsrecht is hier duidelijk van toepassing op geweest. Ik trouwde in de White Chappel waar zelfs Elvis Presley ook gehuwd is.

De Little white Chapel .De huwelijksvoltrekking was net een toneel stuk met Lowy in de hoofdrol. Je kon er costuums en muziekanten in huren en zelfs een emitatie Elvis kon je in huren.

Zij had AOW en ontving voor mij nog een toelage omdat ik de jongere partner was van haar.

Het op stap gaan deed ik nog regelmatig.En ook vreemd gaan ik kon maar niet wennen aan een vrouw.Ik besefte altijd dat ik mijn kleine Lowy niet alleen om te pissen had gekregen. Mijn hersenen zaten volgens mij dan ook lange tijd in mijn onderbroek.
DeWeebosch bij Bergeijk
Mijn derde cafe . Cafe de Weebosch te Bergeijk. Tegenover de kerk.
Cafe de weebosch. Ondanks dat ik niet gelovig ben opende ik mijn derde cafe recht tegenover de kerk. Ze hielden er elk jaar een paarden inzegening. Ik dacht als die dorpsideoten uit de kerk komen hebben ze vast dorst gekregen.Maar niks was minder waar. En de Weebosch bleek nog erger te zijn dan Staphorst.Heel veel inteelt .In een straat woonden bijvoorbeeld 6 familie leden onder de naam de Backers.En iedereen deed het met elkaar.Er liepen diverse mongoliede kinderen rond.Ik heb er zelfs ooit een meisje van 14 gezien die geen oren had onbegrijpelijk wat daar zich allemaal afspeelde.De bewoners bekeken mij dan ook met de gedachten wat komt die stadse mens hier doen.

Cafe de weebosch het was net staphorst.

Ik verkocht 100 verschillende soorten pannekoeken. Ik had geen enkele klandizie van die boeren daar op de weebosch.Maar omdat het in de fiets route naar Belgie lag heb ik daar veel geld verdiend aan die dagjes mensen.We verkochten er een goede maaltijd met biefstuk of snitzel voor 20 gulden in 1991.Soms stonden er bij mij aan ons terras wel 50 a 70 fietsen en van die fietsers moesten wij het hebben. Onze clausule goed snel en goedkoop werkte prima.Ik had 100 verschillende pannenkoeken op het menu staan. Dat was gouwe handel.Kostprijs gemiddeld 0,70 cent en die brachten soms wel f 12,50 op.

Komt er een Belg binnen die zegt maar u heeft geen Belgiese pannenkoek.Ik zeg ja wel hoor die hebben we ook Ik liet mijn vrouw een naturel pannenkoek bakken en deed er een handvol dikke frieten in en een klodder mayo en klapte de pannenkoek dicht als een omelet.Met de woorden a.u.b. meneer zette ik den Belg zijn pannekoek voor zijn neus.De man genoot er zichtbaar van had dit nooit verwacht.Het bracht me een dikke fooi op ook.

Rijden onder invloed. Ik werd aangehouden wegens rijden onder invloed in Eindhoven en naar het buro gebracht voor onderzoek.Men zette mij op de gang op een stoel in afwachting van de komst van een dokter die bloed bij me moest aftappen om te beoordelen hoeveel alcohol er in mijn bloed zat. Toen ik moest pissen vroeg ik aan de wacht commandant of ik ergens kon plassen.Bij hoge uitzondering mocht ik van hem op de politie wc dus hun prive wc een plasje plegen.Maar werd erbij gezegd plas niet over de rand. Toen ik daar eenmaal zat met mijn broek omlaag viel ik zo wat in slaap.

Na 5 minuten werd er op de wc deur gebonsd en vroeg de agent of ik klaar was.Ik besloot een geintje uit te halen en gaf geen antwoord.

Na 5 minuten stonden er wel 4 agenten voor de deur te schreeuwen kom er uit enz.Ik gaf geen kik . Toen hebben ze met een hakbijl de hele deur er uit geslagen en daar zat Lowyke met zijn broek omlaag te lachen. Men sloot me op en de volgende morgen liet men mij weer naar huis gaan.Groot was mijn verbazing dat ik 14 dagen later een brief kreeg van afd onderhoud politiegebouwen of ik 120 euro schadevergoeding wilde betalen voor een vernielde deur.Ik schreef terug , jullie  doen niet aan klantenbinding en ik heb nooit opdracht gegeven die deur er uit te rammen.Heb er nooit meer iets  van vernomen.

 

 

Word vervolgd blijf ons volgen er komen nog vele avonturen.

Wil je het hele boek hebben even mailen en ik stuur het per mail naar je toe.  Lowy.cremers.senior@gmail.com

Met dank aan onze sponsors