Hoofdpersoon : een alcoholgeobsedeerde loser Gringo

De website voor iedereen.Geef uw menig  via

lowy.cremers.senior@gmail.com

Hoofdpersoon: een seksgeobsedeerde loser

Daar heb je er weer een.
Ik pak mijn  pen en krabbel in de kantlijn: ‘NEE! Niet WEER!!!!’
Maar al heb ik het al na vijf regels wel gehad met de zoveelste drank geobsedeerde loser met een alcoholprobleem, ik moet het hele verhaal uitlezen. Gelukkig zijn het maar  woorden en dat is nou ook weer niet zoveel. Maar winnen gaat dit verhaal niet.

Hoe zou dat toch komen? Al die verhalen rond nare mensen die hun leven verkloot hebben?

Iedereen zal je vertellen dat het een hele klus is om met zo’n protagonist de sympathie van de lezer te winnen. Hij zal zich er niet mee willen identificeren.

Je moet een hele goede schrijver zijn om er toch mee weg te komen. Maar toch verschijnen ze iedere keer weer bij bulten in zo’n reactie op Thailandblog

Kijk, er zijn meer  foute schrijvers daar bij Thailandblog.. Zogenaamd literaire mooischrijverij.

Zinnen die je drie keer moet lezen om de vergelijking überhaupt te snappen. Verhalen waarin de auteur alleen maar een Grote Gedachte probeert te poneren en vergeet dat er ook nog een verhaal bijhoort met personages, een plot en een wending.
Maar die losers zijn het ergste.

Ze zijn niet mooi, niet leuk, niet sympathiek. Als lezer heb ik al geen zin om met ze op te trekken. Dus waarom wil de schrijver van zo’n verhaal dat wel?
In mijn eigen Weblog  probeer ik vervelende personages te vermijden. Soms ontdek ik na een paar hoofdstukken dat ik ze niet leuk vind. Of aanstellers. Of zeurpieten. En schaaf ik ze bij. Dan gaat niet om slechterikken, tuurlijk niet.

Elk goed avontuur heeft iemand van de dark side nodig. En mijn karakters mogen ook best problemen hebben, zolang er maar genoeg trekjes overblijven, waar de lezer zich mee wil vereenzelvigen. Maar deze types, die hebben dat dus niet. Ik wíl niet over ze lezen.
Dus deze vervelende protagonist gaat onverbiddelijk naar de linkerstapel en voegt zich bij een groeiend aantal soortgenoten. Laten ze maar een praatclubje oprichten of zo. Hun problemen samen uitpraten en oplossen. En dán mogen ze weer het verhaal in.

Het verhaal van Gringo zal niemand ontgaan zijn .De mafkees  wilde zelfs weleens een dagje mee lopen op  De Nederlandse Ambassade in Bangkok,schreef hij op Thailandblog.

Net of ze daar zaten te wachten op  deze alcolist die al eens  met 6  halve liters bier  op gewoon van het  poolcafe naar huis  reed.

Hij kwam er toen met  een boete van af en schreef trots dat hij gewoon door mocht rijden.

Ook de volgende  hoofdperoon is een loser

Hij noemde zich vroeger Khun Peter .

Hoofdpersoon nr 2  is de beheerder Peter een seksgeobsedeerde loser.

Die schreef  het verhaal uit de hoerentent.

Die beheerder Khun Peter  schreef een leugenachtig verhaal overzijn belevenis in de hoerentent.

Om dit duidelijk te maken zal ik verslag doen van wat mij recentelijk is overkomen schreef hij op zijn Thailandblog.

 Op vrijdagavond liep ik op Koh Samui in een barstraat waar ik tijdens een wandeltocht verzeild ben geraakt. Geheel onverwachts werd ik plotseling aangesproken door een voor mij onbekende Thaise vrouw, die ook nog eens veel jonger was dan ik. Ik gaf daar geen aanleiding toe en wilde mijn weg vervolgen. Echter zij versperde mij de weg en greep mij stevig bij de arm. Op dat moment wilde ik mij verzetten maar het lukte niet om zo maar los te komen.

Met enige dwang werd ik een bar in gesleurd en op een barkruk gezet, terwijl andere vrouwen in bar toekeken en minzaam lachte. De vrouwelijke Thaise toeschouwers deden niets om mij te helpen en staarde mij slechts aan. Door deze overmacht voelde ik mij nogal geïntimideerd. Ik wist niet wat te doen. De vrouw die mij de bar insleurde eiste een drankje van mij en om de zaak niet verder te laten escaleren heb ik maar toegestemd.

Daarmee was de kous niet af want al vrij snel greep zij mij vol in mijn kruis. Ook nu grepen de andere vrouwen niet in en leken het gedrag van de aanrandster goed te keuren.

Maar ja wat bleek de man had geen ballen.

En het hele verhaal is verzonnen omdat  de beheerder reacties wilde uitlokken.

Nu daar trapte genoeg  demente bejaarden in  van uit Nederland.

Met dank aan onze Sponsors.