Lowy Cremers de man die maling aan alles heeft.

Al 9 jaar de beste  site

Ze kunnen niet meer om ons heen !!!

lowy.cremers.senior@gmail.com

3000 fans,bekend via google  lowy cremers via youtube eigen kanaal ,

en fb  lowy cremers udonthani

Een bijdrage van zijn beste vriend Hugo Pannekoek  Haarlem.

 

De mooiste uitspraak komt van Lowy zelf.

Het is soms knap lastig mens te zijn. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, wonen allemaal op een aardbol en hebben vaak geen idee wat nou écht de bedoeling hiervan is. We zijn allemaal niet perfect, en moeten allemaal van alles leren. We maken allemaal mistappen, en doen vaak ons uiterste best deze te voorkomen. Daarbij heeft iedereen handige en onhandige kanten, iets wat we vaak maar moeilijk kunnen verkroppen. Ook willen we allemaal saamhorigheid, maar vinden het knap lastig dit te managen. Deze onzekerheden en angsten gaan vaak gepaard met wat anderen van ons (of kunnen) vinden, of zullen gaan vinden. Je wordt namelijk niet gelukkig als je wil voldoen aan een verwachtingspatroon, of wanneer jezelf in een keurslijf wil wurmen. Sterker nog: je wereld gaat juist voor je open als je daar niet aan mee doet.

Vergelijk jij je nog vaak, en merk je dat je daar niet bepaald blij van wordt? Lees dan mijn  tips.

 Niet iedereen hééft een mening over je

Ten eerste denkt lang niet iedereen altijd iets over je, zo belangrijk ben je helaas echt niet. Natuurlijk is er een kans dat je wel eens op de ongezouten roddeltafel ligt. Maar dat is niet zo erg, dat zegt niks over jou echte Ik.

Jijzelf bent natuurlijk het middelpunt van jouw leven, en dat is logisch. Je moet veel leren, en het leven kan soms knap ingewikkeld zijn. Daarom heeft iedereen, net als jij, het al druk genoeg met zichzelf. Dus niemand maakt zich écht heel druk om jou, op je vrouw  na dan. Die maken zich wel echt áltijd druk.

Maar zeg nou zelf: denk je echt dagenlang na over die ene opmerking die niet soepel uit iemands mond rolde, of dat iemand rood kleurde en zich duidelijk kleiner maakte tegenover haar gesprekspartner. Nee toch?

In deze tijd zijn er zoveel keuzes te maken en zoveel moetjes, ditjes en datjes, dat jij lang niet altijd voorkomt in andermans gedachten. En een situatie waar jij dagenlang over kunt piekeren, is een ander na vijf minuten al vergeten..goh mensen zijn soms zo simpel, hé? Ja, neem het mee in je voordeel!


Mensen zijn druk bezig met zichzelf, en hebben geen tijd of ruimte om bezig te zijn met jou. Écht bezig te zijn met jou dan he, een roddel is zo gemaakt en heeft geen enkele waarde. Dus maak je geen zorgen.

 Wat voor de een goed is, hoeft voor de ander niet zo te zijn

Er zullen altijd mensen zijn, of ze nou dichtbij je staan of niet, die je gedrag goedkeuren of je behoeden voor gevaar. Dat is mogelijk en dat mág. Alleen vergeet niet dat het (vaak) een reflectie is van die mensen zelf, hoe zij iets zouden doen.

Bovendien reflecteren mensen vaak hun onzekerheid op jou. Anderen willen zo voorkomen dat jij dezelfde misstappen maakt die zij hebben gemaakt. Maar zij vergeten dat deze nodig zijn om te groeien. Je bent nu wie je bent, omdat je was wie je was. Dus maak je er toch een, dan leer jij daarvan en had je het nodig om te worden wie je wil zijn. Dus ook al heeft degene ‘gelijk’, dan hoef je nog er niet naar te luisteren.

Luister dus goed of advies voortkomt uit angst. Ter voorbeeld: je vrien die je afraadt om voor jezelf te beginnen, omdat hij zelf gefaald heeft. Dit zegt natuurlijk helemaal niets over jou, of hoe jij het gaat doen. Bedankt degene voor zijn opinie, maar laat hierdoor niet jouw mening afhangen als je dat niet wenst. Niet iedere levenservaring is van toepassing op jouw leven, omdat iedereen een ander levenspad heeft. Waar de één een weerbarstig pad vol hobbels ziet, ziet de ander een subliem landschap waar de ogen vallen op paden vol avontuur.

Iemand kan een voor jou goede mening vormen, als die écht jouw afgelegde levenspad weet, jouw gevoelens meeneemt, jouw intuïtie voelt en de beweegredenen van jouw keuzes begrijpt. Knap lastig voor de meesten om dat überhaupt bij zichzelf te kunnen, daarom hebben de meeste mensen hun handen al vol aan zichzelf. Kun je dus nagaan wanneer iemand voor jou écht een waardevol advies heeft. Ik zeg niet dat het niet kan, ik heb zo vaak advies gekregen waar ik iets aan had en echt dankbaar voor ben. Máár, ook advies waar ik geen drol aan had, en dus vaak niets mee deed (goh, we zijn net mensen).

Blijf kritisch, óók al krijg je goedbedoeld advies. Jij kent jezelf het allerbeste. Doe het dus vooral op de manier die goed voelt voor jou, ervaring opdoen is namelijk ook waardevol. En had iemand achteraf toch gelijk? Dan kan je alsnog dat advies volgen, en diegene bedanken.

 Mensen roepen vaak maar wat

Krijg je zo tussen neus en lippen te horen wat pietje of je die vage kennis nou echt van je vindt?  

Daarnaast zal er vast niet goed over nagedacht zijn, als er achter jouw rug om wordt gepraat en je zelf niet kunt nuanceren. Een mening gevormd in een paar luttele seconden, hoef jij dan ook niet zwaarder te tillen dan-ie is. Gooi het naar achter, en ga verder met je leven. Iets wat jij toelaat en waar je flink veel waarde aan hecht, kan een ander zo weer vergeten zijn. Zonde.

Samenvatting
Over een ongenuanceerde mening hoeft niet lang over worden nagedacht om die te bedenken. Dat hoef jij dus ook niet te doen.

 Laat destructief kritiek bij de gever

Soms lijkt het echt of je niks goed kan doen. Heb je net gedaan wat je vrienden vroegen, krijg je weer kritiek van een ander. Je doet hartstikke je best om een goede vriend te zijn, een goede liefdesrelatie te onderhouden en je collega’s met respect te behandelen, en dan nóg krijg je kritiek op wat je doet.

Kritiek kán waardevol zijn, maar ook totaal waardeloos. Probeer goed te horen wat iemand zegt. Is het constructief en ben je het ermee eens? Waardevol! Trapt het je de grond in en is het destructief? Waardeloos, weg ermee! En bedenk: jij bepaalt te allen tijde of je het aanneemt of niet.

Herkenbaar? Denk dan goed dat het voor veel mensen een veilige uitlaatklep is om iets negatiefs over iemand te vinden. Misschien durven ze zelf niet buiten de gebaande paden te treden, en doe jij dus iets wat ze zelf graag zouden willen. Het is heel makkelijk iemand kritiek te geven, makkelijker dan een welgemeende compliment. Voor écht diepgaande, constructieve gesprekken is immers flink wat energie nodig en hoor-en wederhoor. En het is veilig, zo komen mensen zelf immers niet aan bod.

Vind jij het goed wat je doet? Respecteer jezelf, en wijs kritiek van mensen met respect af. Mensen geven nou eenmaal gauw hun zoutloze mening en misschien passen ze gewoon niet in jouw straatje. Kan je er een les uittrekken? Doe dat, maar laat het destructieve bij diegene die het zo heeft geleverd.

Samenvatting Lowy doe er je voordeel mee.
Constructief advies = top, het kan helpen dichter bij jezelf te komen.
Destructief advies komt vanuit angst, en is vaak afkomstig van iemand die jaloers is of niet gelukkig is met iets. Probeer dat te onderscheiden, en bepaal zelf wat je levenslessen zijn uit kritiek.

 Durf nee te zeggen

..Ook al krijg je dan kritiek. Het is voor sommige mensen makkelijk om fouten aan te wijzen bij je nieuwe ideeën of bevindingen.

Als je geen nee durft te zeggen tegen advies of kritiek van anderen, zeg je nee tegen jezelf. Dus als mensen hun mening opdringen, denk dan goed na. Wil je zijn mening met respect afwijzen, of jezelf als persoon? Lijkt me vrij simpel.

 

 Liever authentiek, dan nep en geliefd door iedereen

Onthoud deze goed: mensen houden van échte mensen. Echter vinden veel mensen het knap lastig authentiek te zijn omdat ze zichzelf niet volledig omarmen, laat staan dat ze hun donkere kanten aan anderen te laten zíén (want: zwak).

Veel mensen gaan daarbij over hun grenzen en behoeftes heen, om harmonie en eenheid te behouden. Omdat ze lief gevonden willen worden door íedereen. Herken jij je hierin? Dit is heel utopisch, en niet puur. Hierdoor wordt namelijk écht contact lastig, omdat je met iedereen vervloeit en zo niet bij jezelf blijft. Je laat dan delen van jouw Ik weg, en dat is doodvermoeiend.

Als je authentiek wil zijn moet je echt al je kaarten op tafel leggen, en de Ik met jouw grenzen en tegenstellingen laten zien. Dat geeft vrijheid, echtheid en ontspanning. Dan kun je je bezig houden met jouw dromen en waarden, in plaats van met wat anderen van je vinden. Bedenk eens hoeveel tijd je overhoudt om aan jouw missie op aarde te werken, en wat je voor elkaar kan krijgen als je daarbij alle meningen loslaat van anderen..

.

Tot slot

Je kan het nooit goed doen voor iedereen. Dus luister vooral naar jouw waarheid, en naar mensen die écht het beste met je voor hebben. Mensen die echt om je geven, zouden niet in de weg moeten staan op jouw levenspad. Het leven is nou eenmaal zo dat we allemaal wel eens iets stoms doen of zeggen. Als een ander dat niet accepteert en jou daarvoor finaal de grond in boort, is dat zijn probleem.

Hugo pannekoek Haarlem