update Thailand corona virus datum 29 April 2020

Udonthani weblog.nl   met 3000 fans al 9 jaar de beste

Ze kunnen niet meer om ons heen

 

Een bijdrage van onze man in Hua-hin Gringo den Engerd.

Reageren kan  vialowy.cremers.senior@gmail.com

CORONAVIRUS – De toestand in Thailand

 Algemene toestand

Op 29 april telde Thailand officieel 2922 personen besmet met het Covid-19 virus. Er vielen tot op heden ook 56 dodelijke slachtoffers te betreuren. Sommige experten stellen zich vragen bij deze officiële cijfers. Niettemin lijkt Thailand voorlopig relatief gespaard van een grote uitbraak, en is er een dalende trend waar te nemen bij de dagelijkse gerapporteerde gevallen.

 Voorzorgsmaatregelen

Sinds 26 maart is een Emergency Decree van kracht. Dit is de situatie op dit moment (29 april):

Buitenlandse bezoekers mogen het land niet meer binnen (er zijn enkele uitzonderingen op deze regel, oa buitenlanders met een werkvergunning in Thailand en diplomaten)

 • Er is een avondklok ingesteld van 10 uur ’s avonds tot 4 uur ’s morgens.

 • Wie op dit moment als bezoeker nog in Thailand is, wordt ten strengste aangeraden het land zo snel mogelijk te verlaten

 • Passagiersvluchten vanuit het buitenland zijn niet meer toegestaan (met enkele uitzonderingen zoals evacuatievluchten en medische vluchten)Vluchten naar het buitenland zijn geleidelijk aan het opdrogen. De enige rechtstreekse vlucht tussen Bangkok en Brussel, met Thai Airways, werd vanaf 1 april tijdelijk stopgezet.

  Enkele maatschappijen vliegen nog enkele keren per week vanuit Thailand naar Europa (op datum van 23 april is dit KLM, Lufthansa en EVA; plus indirecte vluchten van Qatar Airways en Korean). De Belgische ambassade post geregeld een update van de vluchten die nog naar Europa

  vliegen: https://thailand.diplomatie.belgium.be/nlBinnenlandse verplaatsingen worden ontmoedigd door de overheid; tussen de provincies werden checkpoints opgezet; sommige provincies (oa Phuket) hebben meer strikte maatregelen die de in- en uitreis van personen verbieden; er zijn nauwelijks nog binnenlandse vluchten.In Bangkok zijn shoppingcenters, scholen, entertainment plaatsen en restaurants geslotenSupermarkten (ook in shoppingcenters) zijn wel nog open; take away in restaurants is ook nog mogelijk en restaurants in hotels mogen open blijven (enkel voor de hotelgasten)Het openbaar vervoer in Bangkok rijdt nog (oa metro en BTS sky train). Het is vanaf nu wel verplicht een mondmasker te dragen, en regels qua afstand houden, na te leven. Taxi’s en motortaxi’s zijn tot op vandaag eveneens nog operationeel.Aan de bevolking wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. In het bijzonder voor 70-plussers en kinderen onder de 5 jaar wordt hierop aangedrongen.Het nooddecreet stipuleert dat het verboden is fake news te verspreiden.

  Dus zullen die  verspreiders van Thailandblog op hun tellen moeten passen ha ha ha .Maar ja  je kunt het die  demente bejaarden  van uit Nederland  reageerders toch niet kwalijk nemen.

  Gezien de macht die met dit decreet gegeven wordt aan autoriteiten (en het leger), dient men zéér voorzichtig te zijn met het posten op sociale media

  Verkoop van alcohol blijft verboden tot nader order !!!!

EDus ook minder gewonden en doden in het verkeer  das een goed teken.

 

De Noodtoestand en avondklok zijn van kracht tot en met 30 Mei.  Een grote shopping mall keten informeerde zijn huurders van een mogelijke opening op 1 mei, maar werd al snel teruggefloten door de Eerste Minister die duidelijk maakte dat een balans gezocht zal worden tussen de bestrijding van het coronavirus en het ondersteunen van de economie.

Inkomende internationale vluchten zullen na 1 mei verder verboden blijven, maar binnenlandse vluchten zouden onder bepaalde voorwaarden wel terug mogelijk worden. Regels rond social distancing zullen hierbij bijvoorbeeld moeten nageleefd worden, wat zo goed als zeker een impact zal hebben op de ticketprijzen.

Lokale scholen die in normale jaren zomervakantie hebben tot half mei, zullen ten vroegste in juli aan het nieuwe schooljaar beginnen. Voor internationale scholen, die een andere kalender volgen, is er nog geen nieuws over de heropstart.