Alcohol verbod Thailand verlengd

www.udonthani.nl  al 9 jaarde beste  met  het laatste nieuws over Thailand.

3000 fans.

                lowy.cremers.senior@gmail.com

Ze kunnen niet meer om ons heen !!!

Een bijdrage van Fonske  de Zatlap  Udonthani.

Morgen worden de thuisfeestjes van morgen geannuleerd, het verbod op de verkoop van alcohol zal niet snel worden opgeheven.

Gevraagd naar het drie weken oude verkoopverbod, zei de permanente secretaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Chatchai Promlert, vandaag dat de huidige maatregelen van kracht blijven tot ten minste 31 mei, waardoor de hoop op zelfs een tweedaags uitstel dat velen hadden verwacht tijdens het lange vakantieweekend, zou verdwijnen .

Hij zei dat het verbod zou blijven ’tot nader order’.

Ondanks de opmerkingen van Chatchai wordt verwacht dat het stadhuis een formele aankondiging zal doen over de plannen van Bangkok, terwijl de autoriteiten in andere provincies waarschijnlijk hetzelfde zullen doen.

Het huidige drankverbod in Bangkok en meer dan een dozijn andere provincies zou vandaag aflopen . Het was oorspronkelijk uitgevaardigd dagen voordat het traditionele Thaise nieuwjaarsfestival zou beginnen, een betrouwbaar doorweekte tijd van publieke beroering en dronkenschap.

Oorspronkelijk was het gerechtvaardigd als een maatregel voor de volksgezondheid als reactie op de voortdurende pandemie van het coronavirus die de wereld teisterde. Thailand heeft een sterke verbodslobby gehad die hard heeft gepresteerd en de afgelopen jaren winst heeft geboekt bij het beperken van de beschikbaarheid van alcohol onder de sociaal conservatieve, door het leger gesteunde regering. 

Steeds minder doden in het verkeer door dat de  mensen die na het poolbiljart lazerus  de weg op gingen !!!! 

Het verbod  is geldig voor geheel Thailand.