Zonder dromen en plannen is het leven als smakeloze soep zonder zout

Al 9 jaar de beste weblog in Thailand.

3000 Fans/fb etc etc

Ze kunnen niet meer om ons heen. !!!

Een  bericht  van  de redacteur Lowy  .

Zonder dromen en plannen is het leven als smakeloze soep zonder zout.

 

 We willen allemaal betekenisloze saaiheid ontvluchten. Kan het niet nu dan maar later, wanneer de tijd er rijp voor is en het momentum geschikt gevonden wordt.
Ik was en ik ben niet anders. Geen plannenmakerij is mij vreemd. Toch is het beduidend verminderd ten opzichte van toen. Nuchterheid en realiteitsbesef werken droomversmachtend en lost ze op als een sterke toiletontstopper. Dromen en plannen werden bijgevolg doorgespoeld en bevinden zich nu in de beerput van mijn herinneringen.
Honnybee, mijn Thaise echtgenote, bracht me op de hoogte van de intenties van een bevriend koppel. Zij hadden plannen om definitief naar Thailand te verhuizen. Zij wilden bij ons ten rade, vragen naar hetgene wij hierover dachten.

 

Valkuilen bij dromen en plannen

Goede raad geven is niet zo eenvoudig. Wij mensen verschillen in zoveel. Wat voor de ene het grote geluk betekent is voor de andere een valkuil. Wie ben je? Waar, hoe? Ben je een stadsmus of een plattelandskraai?

Ben je iemand die voortdurend omringd wil zijn door mensen of ben je een pur sang einzelgänger. Hoe is je gezondheid? Ga je dichtbij je Thaise familie wonen? Zijn dit mensen die jou als een portefeuille op twee blanke benen zien, de spreekwoordelijke geld schijtende ezel?

Hoe is je financiële situatie? Wat verwacht je van dit definitieve verblijf? Ben je voorbereid (zal iemand dat ooit zijn?) om ingebed in een voor jou vreemde cultuur te leven, om steeds als een vreemde beschouwd te worden?

Is het klimaat geschikt voor jou? Ben je voorbereid op het gemis van zaken die je nu als vanzelfsprekend ervaart zoals tientallen soorten lekker brood, broodbeleg, rechtstreekse uitzendingen van wieler- en voetbalwedstrijden, de gezelligheid op caféterrasjes, koffie met gebak, het gekeuvel van mensen in jouw taal?

 

 

Ga je je ergeren aan al die keren dat de Thais jou meer gaan aanrekenen omdat je nu eenmaal een farang bent?

Begrijp je bij voorbaat dat je echtgenote, eenmaal terug in “haar” omgeving, al snel meer afstand zal nemen van jou.

Het verveelt haar dat ze er steeds moet zijn voor jou omdat je moet geholpen worden als een kind, de taal niet voldoende spreekt, leest en schrijft. Ach, jij spreekt wel Thais! Mooi is dat en hoe lang duren jouw conversaties met hen dan? Een taal beheersen gaat namelijk verder dan dagdagelijkse small talk.

Besef wel dat als je hun taal  beheerst en verstaat dat je dan soms achter de  verborgenwaarheid komt.

Roger Stassen, Dromen en plannen, vertrekken naar Thailand, Thailand

Luister vooral niet via internet websites naar reacties van mensen die  zonder dat ze ooit Thailand bezochten van uit Nederland  alles beter weten.

Velen doen het, blazen bruggen op die hun terugkeer haast onmogelijk maakt. Velen beseffen te laat dat ze beslissingen namen verdwaasd door euforie terwijl “een roze bril” de werkelijkheid vervaagde.

Enkelingen slagen wel, gepokt en gemazeld door het leven met een scheepsvracht aan ervaring en mensenkennis. Het blijft echter een aartsmoeilijke onderneming die je best niet ondoordacht aanvat.

Suggestie: Probeer het een langere periode (minstens 6 maanden) zou ik zeggen. Vestig je niet te snel, bouw zeker niet te snel. Test jezelf. Observeer jezelf vanaf het moment dat de verveling toeslaat, hoe ga je daarmee om?

Trouwens wie ben ik om anderen raad te geven? Elke situatie is anders, elke locatie is anders. De ervaringen die ik heb zijn uniek vanuit mijn specifieke leefwereld. 

Ik ben tenslotte een mens met veel ervaring . Heb zo wat de hele wereld  bevaren en gezien.

Ik woonde in 3 verschillende landen.En overal draaid het maar om een ding das de duit en de fluit. De rest is maar bijzaak.

Euforie en geluk werden afgewisseld met misnoegdheid en teleurstelling. Het gras is niet altijd groener aan de andere kant van de heuvel begreep ik gaandeweg.

Mijn mening opdringen zou misplaatst zijn. Wanneer ik erin slaag om anderen aan het denken te zetten ben ik al tevreden.

En dan is dit de beste leus : Geniet van het leven want soms duurd het maar even,en je bent toch altijd langer dood dan dat je ooit leefde.

Ben je voor ons  dan ben je een fan van ons.

Ben te tegen ons dan  is er deze spreukvoor je.

De redactie van www.udonthaniweblog.nl Lowy Cremers

met dank aan onze sponsors.

 

 

       poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

Resort and swimmingpool and Fishing pool

Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

Leeya resort swimming and fishing.

 

Gold filler  jksuradee chonburie

Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

lowy.cremers.senior@gmail.com