Je maakt wat mee in Thailand.

Al 9 jaar de beste

3000 fans.FB lowy Cremers udonthani.

Ze kunnen niet meer om ons heen.

 

Deze keer het verhaal van Frans Vermolen.Internet.

Een fooi op Koh Chang

Enkele jaren geleden kwam ik samen met een vriend op het vliegveld in Bangkok aan. We namen de taxi naar Koh Chang, een rit van bijna 7 uur inclusief bootreis en tocht naar resort. Onderweg heb ik me achterin de taxi omgekleed, korte broek en slippers aan.

De volgende dag was het tijd om te pinnen. Ik kon echter mijn pinpassen niet vinden. Het bungalowtje overhoop gehaald en alle plekken afgezocht waar we de vorige dag en die ochtend geweest waren, maar zonder resultaat. Uiteindelijk kwamen we op het idee, dat het tijdens het omkleden in de taxi uit mijn broek gevallen moest zijn.

Bij de receptie wilden we vragen of zij het taxibedrijf wilde bellen. Maar die waren ons al voor, de pinpassen waren gevonden en de chauffeur zou de volgende dag in de buurt zijn en ze langs brengen. Ik vertelde mijn vriend dat ik de chauffeur 300 baht fooi wilde geven. Die vond me een gierige vrek, dus we besloten om er 1000 baht van te maken.

De volgende dag wachtte de chauffeur bij de receptie en ik bood hem wat te drinken aan. We spraken een beetje, voor zover dat mogelijk was met zijn gebrekkig Engels. Ik had nog niks gezegd over de fooi, toen hij er zelf over begon. Ik probeerde er achter te komen hoeveel hij wilde. Als hij bijvoorbeeld 500 wilde zou hij blij zijn met 1000. Maar verlangde hij 1500 dan zou 1000 een beetje magertjes zijn. Uiteindelijk besloot ik het te vragen.

Hij had er duidelijk moeite mee en voelde zich opgelaten überhaupt iets te vragen. Hij legde uit dat hij op weg naar Trat was en voor mij speciaal de boot naar Koh Chang genomen had. Hij was dus helemaal niet écht in de buurt. Al met al moet hij 4 uur extra kwijt geweest zijn om bij ons langs te komen. En toen kwam het hoge woord er uit. Of ik zo goed wilde zijn om de 170 baht voor de ferryboot te betalen. Dat was alles, en hij voelde zich bezwaard om het te vragen.

De 1000 baht wilde hij niet aannemen, dus die heb ik maar in zijn borstzakje geduwd.

Met dank aan onze sponsors.

 

 

       poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

Resort and swimmingpool and Fishing pool

Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

Leeya resort swimming and fishing.

 

Gold filler  jksuradee chonburie

Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

lowy.cremers.senior@gmail.com