Thailand mijn 2e vaderland nr 4 door Lowy Cremers. Het is uit het leven gegrepen.

 

Al ruim 10 jaar de beste weblog.

3000 fans

4e deel over Thailand mijn 2e vaderland door Lowy Cremers.Senior.

Ze kunnen niet meer om  ons heen.

Thailand mijn 2e vaderland door lowy cremers senior.

 

 

 

 

De man had de tijd van zijn leven een jonge frisse meid die niet veel eisen had en weinig koste.Hij is in total 5x met die meid uitgeweest en a afloop naar zijn hotel.Hij bezat veel geld.
De volgende dag na 5 dagen genieten stond snachts de politie aan zijn hotel kamer met een arestatie bevel.
Hij moest mee komen naar de politiepost.Daar zat de moeder en dochter al.
De politie zei tegen hem u hebt een minderjarige verleid en misbruikt.De man stamelde ja maar ze is toch 18 Jaar.
Nee zei de politie en toonde hem de id kaart van die griet waarop stond dat ze 16 jaar was.
Ze hadden hem dus voorgelogen.De meid had een enorme boezem en uitstraling en leek wel 18 te zijn maar was dat niet.
Dus deed de politie een voorstel aan deze man.

 

 

 

 

 

De politie zei u betaald 100.000 THB of u draaid de bak in voor lange tijd.
De man koos eireren voor zijn geld en zei, maar ik heb dat geld niet cash voorhanden.
Ook dat was geen problem zei de politie chef we houden u hier en morgen gaan we naar u bank met u en haald u het geld van u rekening. Zo gezegd zo gedaan .
Toen ze met de man en de 100.000 THB terug op het politie buro kwamen zat de dochter en moeder er ook weer.
De agent gaf de moeder 50.000 THB en de andere 50.000 THB was dan de boete.Die stak de politie in eigen zak.
De man kreeg geen bewijs van betaling. Dat is nu eenmaal de Thaise methode .
Kort daarna is de man terug naar Australie vertrokken .
Dus het blijft uitkijken wat je met wie in Thailand doet of onderneemd.
Nederlandse drugs handelaar coffieshop boef zwaar gestraft in Thailand
Johan van Laarhoven, de grote boef witwasser crimineel is terecht in Thailand veroordeeld tot 40 jaar Hilton bajes.Wat mij betrefd mag hij en zijn Thaise vrouw daar gewoon weg rotten.Want Drugs is voor Loosers.En weed is de opstap naar hard drugs.Het heeft al veel jongeren verslaafd gemaakt en zijn er al veel ouders hun kind aan kwijt geraakt.

 

 

 

En dan op eens komt dit bericht in het Thaise nieuws:
Thailand wil medicinale cannabis legaliseren

Thailand hoopt het eerste land in Azië te worden dat het medisch gebruik van marihuana legaliseert. De regering van het Zuidoost-Aziatische land heeft daartoe dinsdag een wetsvoorstel naar het parlement gestuurd.
Het voorstel kan voor het einde van het jaar worden goedgekeurd. Als dat inderdaad gebeurt, is het een grote koerswijziging voor Thailand, dat tot nu toe bekend staat om zijn strenge antidrugswetten, inclusief de doodstraf voor drugssmokkel.
“Onze samenleving is nog niet klaar voor recreatief gebruik”, aldus parlementariër Somchai Sawangkarn, een van de drijvende krachten achter het wetsvoorstel. “Laten we daarom eerst deze stap zetten.”

Het Thaise plan is illustratief voor het begin van een kentering in Azië, waar veel landen van oudsher hard optreden tegen drugsgebruik. Zo wordt in Thailands buurland Maleisië de laatste tijd ook gesproken over de legalisering van de geneeskundige toepassing van marihuana. Aanleiding daar is de recente terdoodveroordeling van een jongeman die via een Facebookpagina cannabis-olie verkocht voor medisch gebruik. Toen daarover onvrede ontstond, drong de Maleisische premier Mahathir Mohamad aan op een herziening van de zaak. Ook in India, Sri Lanka en de Filippijnen wordt gediscussieerd over legalisering van geneeskundig cannabisgebruik.
Miljardenbusiness

 

 

Op de achtergrond speelt dat medische wiet de afgelopen jaren legaal is geworden in een steeds groter deel van de wereld, waaronder Australië, Duitsland, Canada, Israël en veel Amerikaanse staten. De softdrug wordt daar onder meer gebruikt voor pijnverlichting bij artritis, migraine en kanker.
Deskundigen voorspellen dat de medische cannabisproductie en handel hierdoor de komende jaren kan uitgroeien tot een grote bedrijfstak met een jaaromzet van naar schatting 50 miljard euro in 2025. Thailand en andere Aziatische landen zouden graag een graantje meepikken van deze miljardenbusiness. Enthousiaste Thaise ondernemers wijzen er dan ook op dat hun land in de jaren tachtig een van ’s werelds grootse exporteurs van marihuana was. Zij hopen dat Thailand na legalisering opnieuw groot kan worden in de marihuanaproductie.In canada waar het momenteel vrij te koopis hebben de Wiet producenten het zelfs op de beurs index gezet.Daar kan je dus nu al op beleggen.
Er komt nog steeds elke dag tonnen aan illegale wiet Thailand binnen.
Gaat dat straks veranderen als wiet medicinal gemaakt mag worden in Thailand??

Het zelfde geld voor je Visa om in Thailand te mogen blijven.
Die visa heb je wel in 4 verschillende soorten.
Een gehuwdenvisa/een vrijgezellen Visa/een ouderen Visa etc etc.
Bij de aanvraag voor verlenging van een visa ga je in Thailand naar de Emigratie afhandeling terplaatsen.En daar ben je overgeleverd aan de grillen van de ambtenaar die je aanvraag in behandeling neemt.
Als je een kleinigheidje vergeten bent loop je de kans dat je aanvraag geweigerd gaat worden.Maar als dat zo is dan sturen ze je in de Emigratie naar een andere ambtenaar die het voor je op moet lossen.
Dan vragen ze met een gerust hart 10.000 THB extra .Als je dat betaald krijg je meteen de visa in je paspoort.
En dan kan je weer een jaar genieten van Thailand.Die praktijken zijn  nu reeds achterhaald en men  is goed bezig de coruptie aan te pakken.

 

 

 

 

Je kan als vreemdeling (farang) ook in Thailand een rekening bij een bank openen.
Die handhaven de regels ook net hoe het hun uitkomt.
Ik wandelde eerst bij de grote Bangkok bank binnen .Ik toonde mijn paspoort en vroeg of ik daar een rekening kon openen.
Dat werd zonder opgaaf van redenen geweigerd.
Ik ging toen naar de bank er naast met de naam Kasikornbank.
Daar werd ik uiterst vriendelijk ontvangen en wandelde ik binnen 30 minuten naar buiten met een bankpas/accountnummer/en een internetbankier mogelijkheid.
Dus bij de ene bank wel en bij de andere is het niet mogelijk om in Thailand een bank rekening te openen.
Hoe breng ik mijn tijd door in Thailand?
Regelmatig ga ik een dag vissen in een van de vele visvijvers in Udonthani.

Een dagje vissen brengt je echt de rust en het genoegen dat je dan de hele dag rustig kunt zitten wachten op iemand die je nog nooit gezien hebt.Dan ga je tevreden naar huis met een party vers gevangen vis.Die deel ik dan in de buurt aan de mensen uit die minder te besteden hebben dan mij.
Bedelen in Udonthani.
Ook zag ik laatst een vrouwtje met baby op de arm die stond te bedelen in de stad.
Ze vertelde in haar best Engels tegen me dat haar kind ziek was
en dringend medicijnen nodig had en geld nodig had om naar het hospital te kunen gaan.
Ik kreeg medelijden en gaf de vrouw 1000 THB.
Enkele dagen later kwam iken andere Nederlander tegen in de stad,ik vertelde hem dat ik die vrouw 1000 THB had gegeven.De man zei tegen mij dat had je niet moeten doen dat kind is niet ziek je bent voor de gek gehouden.
Ik antwoorde de man.Dat is het beste nieuws dat ik hoor .
Wat was ik blij dat het kind niet ziek was.

 

 

 

Thailand is het land met de meeste kind moedertjes.
De meiden zijn soms al met 12 jaar de eerste keer ongesteld.
Er wordt bijna niks aan voorkomen van zwangerschap gedaan door overheid of onderwijzers noch van de ouders.In Thailand is hoeren etc verboden bij wet.Maar nergens is de handel zo groot op hoerengebied als in Thailand.Dus veel meisje soms nog maar net van de lagere school komen thuis met de conclusie dat ze een kind verwachten.Dan is het kiezen tussen abortus of kind krijgen waar de oma dan voor gaat zorgen.
Je kunt al een ongevallen verzekering afsluiten bij je bank.dat kost je dan 7500 thb .ben je tegen alle ongevallen goed verzekerd.
En een rijbewijs steld in Thailand niks voor.Je kunt je NL rijbewijs zo omruilen tegen een Thais exemplaar.
En mijn vrouw had geen auto rijbewijs.Ze ging 5 dagen naar een rijschool en was geslaagd koste slechts 6000 thb.Totaal geen weg ervaring rijden ze dan de grote snel wegen op.Dus ik ging de eerste maanden met haar mee en zat dus naast haar op de bijrijders stoel aanwijzingen te geven..
Dus had mijn vrouw de eerste 3 maanden dat ze auto reed 3 kleine ongevalletjes.Maar nu gaat het steeds beter.
Een vriend van me was op vakantie bij ons die zei ik wil ook een Thais rijbewijs hebben.Hij ging naar de rijschool betaalde 6000 THB en 2 uur later bracht men hem het rijbewijs in het Thais.De man had geen examen gedaan etc dat kan allemaal in Thailand.
Diegeen die een rijschool bezit in Thailand en dus rijles geeft neemd ook het examen af .Kan een candidaad de verkeers borden niet allemaal goed beoordelen dan vuld de rijschoolhouder dat wel voor je in .
Er zijn erg veel kind moedertjes in Thailand.

 

 

 

 

Terwijl men in het openbaar niet of nauwelijks over sex praat ,worden de kinderen nooit goed en genoeg geinformeerd over hun latere sexleven.
Er zijn nog steeds dorpen in de Isaan waar op het platte land soms de oma,s hun klein kinderen aan buitenlanders aanbieden als ze maar willen betalen,dat gebeurd nog steeds.

Mijn ervaring is met Thaise vrouwen ,
dat de meeste op sex gebied slecht functioneren.Maar heb je eenmaal de juiste partner gevonden en klikt het goed en lijkt het soms op echte liefde dan gaan alle remmen los.Dan kan je het niet vergelijken met een Nederladse vrouw.Het sex leven van een Thaise vrouw is geweldig.D vrouwen zijn  veel fijner geschapn  ook hun natte gum is kleiner.In Nederlands was mijn ervaring bij de vrouw dat er bij waren  daar on je bvb in haar nattegleuf  1 kg aardappels in  gooien dan zei de laatste nog plons.

Thaise vrouwen Ze hebben nooit hoofdpijn en over de overgang hoor je ze nooit klagen.En als de europeaan wil wippen gebeurd dat altijd erg spontaan.

Soms moet je ze wel de verschillende  standjes leren onder het wippen,maar als ze die kennen gaan alle remmen echt los.

En de jeugd? Die zijn net zo erg als in NL.Er zijn er die studeren en de weekenden puilen de diskteken uit hun voegen.Der zijn ook kinderen die wel naar school gaan maar leren ho maar .Veel kinderen worden opgevoed door de grootouders.De redenen ?
Vader en moeder werken en dan is oma en opa de verzorgende van hun kleinkinderen.Of de moeder is door de Thaise man verlaten en werkt in een
Bar,of soms in een fabriek buiten de woonplaats.
Dan hevelen ze de zorg van de kinderen over naar de grootouders,of soms naar de tante etc,Daar moeten ze dan wel voor betalen.
Ze betalen dan voor het verzorgen van die kinderen bvb voor het eten etc.

En in mijn buurt  lopen een tiental  jongeren soms rond de 25 jaar werkeloos rond die leven op  de financien van moeder of oma.

 

 

 

 

De klein kinderen worden dan toevertrouwd aan de grootouders.
Veel oma,s zijn weduwe en zorgen graag voor de kleinkinderen.
Nu zeggen ze dat de kinderen als ze groot zijn voor hun ouders gaan zorgen,maar das een fabeltje.
Want in mijn buurt wonen veel jonge gasten soms wel 35 jaar oud die leven nog op de zak van hun ouders.Die werken nooit roken en drinken dikwijls veel alcohol,terwijlmoeder voor ze zorgd.
En de barmeiden gaan dikwijls met een westerling plat soms kost het 1000 thb soms wat meer of minder.Maar die grieten vinden dat bar leven zo goed dat ze er gewoon 7 dagen per week werken.

 

 

Buiten het geld wat ze dan met hun edele deel of der natte gum verdienen ontvangen ze van de kroegbaas 300 thb per dag en een klein bedragje ontvangen ze dan van elke lady drank die de klant voor hun besteld.Dus normaal kost een flesje bier bvb 60 thb maar als je die hoeren in een bar wat aanbied dan kost het drankje voor die dame je gauw 150 thb .
gogo bar in Pucket of Pattaya.
Die griet stuurd dan soms wat geld naar der moeder die oma zorgt dan voor haar kinderen.Er zijn kinderen die hun eigen moeder hooguit 1 a 2 keer per jaar zien.
Er zijn ook kinderen die van de lagere school komen 12 jaar zijn en nog niet kunnen lezen of schrijven.Dat komt omdat ze nooit mogen blijven zitten in een klas.
De mensen in mijn straat zien er allemaal gelukkig uit.De een verkoopt wat etenswaren aan huis.De ander loopt elke dag langs de vuilnisbakken de flessen te verzamelen.Want statiegeld kennen ze niet in Thailand.
Gewoon uit de straat ton eten kost niks en ze doen verders niemand kwaad.
Weer anderen verzamelen plastic of papier uit de vuilnisbakken en brengen dat dan naar de recyclings plaatsen, verdienen daar net genoeg mee om te kunnen eten.

En dan komen de Thais ook nog met van alles langs de deur om te verkopen.
Ze verkopen bezems /gereedschappen/etenmatrassen etc.
Nadat ik dus 1 maand in Thailand ben gaan wonen heb ik Honnybee te huwelijk gevraagd.Ik was voor het eerst in mijn leven echt verliefd geworden.Dit was de vrouw van mijn dromen….
Ze zei meteen ja. Daarna zijn we samen naar Bangkok getogen om alle benodigde papieren in orde te maken.Langs de Ambasada langs de Thaise instanties etc etc.We gingen huiswaards met alle papieren die nodig ware om het huwelijk wettig te laten maken bij de gemeente Udonthani.Wij kwamen op het gemeente huis lieten onze paieren zien en na wat algemene vragen beantwoord te hebben was ik na 30 minuten gehuwd voor de Thaise wet.De hele ceremonie duurde 30 minuten en koste me 60 THB 3 euro.
In Nederland heb ik dit nergens laten registreren daar mijn binding met NL nihil is.

Ik ging eens toen ik hier pas woonde naar de crematie van de vader van mijn beste buurman.
De man woonde en sterf ongeveer 30 km buiten onze woonplaats.

 

 

 

 

 

Ik stond verbaasd te kijken.We gingen met veel buurtbewoners met 2 volle bussen de vader van mijn buurman de laatste eer bewijzen.
Op de plaats van de gestorven vader aangekomen zat iedereen snel op de grond en begonnen ze meteen te eten en te drinken.Dit was 5 uur voor de crematie.En voor mij de farang werd een stoel gehaald en zat ik midden tussen de mensen die al aan het eten en drinken waren geslagen.Ik moest echt oppassen dat ik niet te veel dronk want men bleef die farang maar steeds zijn glas vol schudden.Dat is hier de gewoonte de vrouwen zorgen dat de man geen dorst zal lijden.
Des smiddags rond 14.00 uur werd de overledenen uit zijn huis gehaald.Hij lag in een prachtige kist zonder deksel.Ze hadden de man hij was 91 prachtig opgemaakt en hij lag er vredig bij.Niemand was droevig iedereen was blij want op ging nu naar een beter leven zei men.Ik heb geen traantje gezien.
De stoet vertrok met het lijk voorop naar de crematie plaats bij een tempel ongeveer 1km verderop.We liepen allemaal aan een lang touw achter de kist aan een rij van wel 75 mensen .
Op de crematie plaats aangekomen zaten er al 10 monnikken te bidden en te zingen.
Toen moesten we allemaal langs de kist lopen en kreeg Ik ook een flesje water in de hand geduwd en moest ik enkele druppels over het hoofd van de dode opa sprenkelen.Maar in mijn onkunde goot ik per ongeluk de halve fles over zijn hoofd.Niks aan de hand zei men en lachte er gewoon om.
Daarna werd de kist naar de crematie oven gebracht.Het was een moderne oven.De zoon van de overledenen drukte op een knop en de deur van de oven ging open.Ze schove de kist in de oven.En toen de deur van de oven dicht was vroeg mijn buurman de zoon van de overleden man of ik op de knop wilde duwen zo dat het verbrandings process kon beginnen.Ik deed dat en vond het een eer.Het duurde ongeveer 20 minuten.
Ondertussen ware wij weer terug gegaan naar het huis waar de overledene altijd had gewoond.En daar was men al volop aan het feesten.

 

Het vervolg, elke dag  een hoofdstuk.

lees dan het  vervolg verhaal 

Met dank aan de sponsors.