Hoofdstuk Nr 8 Thailand mijn 2e vaderland. Door Lowy cremers senior

Al ruim 10 jaar de beste weblog.

3000 fans

8e deel over Thailand mijn 2e vaderland door Lowy Cremers.Senior.

Ze kunnen niet meer om  ons heen.

Thailand mijn 2e vaderland door lowy cremers senior.

Maar Udonthani heeft nog veel meer van die rare aparte figuren .Er loopt ook een man in onze straat rond, die elke dag minimal 4x 300 meter over de straat loopt van punt a naar punt B.Deze man sober gekleed praat altijd hard op in zich zelven.Hij heeft dikwijls een oude kapotte deken om zijn schouder hangen.
De buurt vertelde mij dat deze man het in zijn hoofd is gaan donderen toen op een dag zijn vrouw er met een ander vandoor was gegaan.
Sinds die tijd woond hij alleen in een houten huis.Hij praat met niemand maar praat wel met zich zelf zegt mijn vrouw.Dan spreekt hij onder het lopen in gedachten met zijn weggelopen vrouw.een zonderling .
Hij lijkt mij gewoon een gelukkige man.
De man die altijd tegen zich zelf praat.

In Thailand sta ik nergens meer verbaast van te kijken.Op een dag lopen er zo maar op eens een 10 tal grote Buffels langs ons terras.Geen mensen als begelijders of oppassers.Ze lopen rustig van de ene kant van de straat ongeveer 1 km nar de andere kant.Dan komen ze bij een weg waar nog braak liggende terrein genoeg is waar het gras goed groeid.Dan eten ze zich daar goed vol,en gaan soms midden op de weg liggen om te herkouwen en uit te rusten.Dze beesten zijn van een boer die ze tegen de avond weer thuis ziet komen ,hij geeft ze dan wat extr brokken en die beesten weten dat precies en gaan alleen op huis aan.Je moet wel altijd alert blijven want heb je toevallig mooie planten in je tuin of bak staan ja dan vreten ze die ook op onder het voorbijlopen.

 

 

 

 

 

En als ze moeten schijten kan het gebeuren dat ze dit vlak voor je huis deponeren.Maar een Thai maakt er zich niet druk om.
een Nederlander had het beter opgelost.hij heeft 2 stenen buffels in zijn tuin gezet.
Een dame zoeken op een Thaise Datingsite is ook niet alles.
Er zijn diverse datings sites in Thailand.

Sommige zijn geheel gratis en andere daar voor moet je een abonnement voor afsluiten.
Een ding hebben die dames die daar een partner zoeken allemaal gemeen,ze pretenderen allemaal dat ze een man zoeken om goed voor hem te zorgen.
Ook zetten ze dan dikwijls een foto van hun zelf er op die soms wel 5 jaar oud is,dus dat zegt niets.
Geen van die vrouwen zegt op een datingsite dat de toekomstige man ook voor kosten financieel van haar Familie moet opdraven.
Dan vraagt je als man toch af waar leefde deze vrouw dan van toen ze je nog niet ontmoet had?
De meeste slapen gewoon in een oud huis op een matras op de grond,hebben een poepgat in de grond zitten waar je zo wat over je eigen hakken poept als je hoge nood hebt.En een echte douche met warm water hebben die vrouwen dan ook niet.
Dat zijn meestal de kosten waar de nieuwe man dan voor op draaid.
Schulden hebben 8 van de 10 Thaise dames.
Waar bestaan die schulden dan uit??

Het zijn bijna allemaal gok of gambling schulden,maar ook veel vrouwen moeten het huis of de auto van hun exman aflossen.
Ze hebben dan samen geld geleend maar de man is er dan al lang met een jongere griet vandoor en zij met haar soms 2 kinderen zit met een rest schuld te kijken.
Dan is de beste oplossing een Farang te zoeken die voor haar en haar kinderen gaat zorgen.

 

 

 

 

Dan is er hier ook het jaarlijkse Songkran water gooi festival.
13/14/en 15 AprilDan mag je iedereen kletsnat gooien.Soms staan mensen langs de kant met een volle emmer water.En als je langs komt krijg je die hele emmer water over je heen.Men mag nooit kwaad worden als men nat gegooid word.Maar voor sommige mensen is het wel jammer.Als die opweg naar hun werk gaan komen ze ooit zeiknat daar aan.Voor de kinderen is het dan geen school.Die staan meestal langs of voor het huis met een bak water te wachten.En of je nu te voet of per scooter bent je krijgt de volle laag.

Er zijn mensen bij stoere Nederlanders die komen 3 dagen niet hun huis uit.
En er wordt dan ook veel alcohol gedronken.
Met gevolg dat er soms 30 doden per dag vallen in Thailand door overmatig alcohol gebruik.
Er zijn er bij die gaan met de auto rond rijden.Ze zetten dan een vat van 200 liter gevuld met water op een pickup.Ze gaan er naast zitten soms met 15 man met een bakje en gooien iedereen nat die ze tegen komen.
Soms rijden ze in colonne door de stad.
En de vrouwen zijn nog erger dan de mannenn.Die drinken zich goed vol en gaan dan echt los.Dansend zingend en watergooiend gaan ze tekeer als een stellate maniakken.En sommige mannen en vrouwen zijn da maar schaars gekleed.
En voor de aller kleinste staat er dikwijls een speelgoed badje aan de deur.Dan kan die zich ook aardig vermaken.Vergeet niet dat het in April soms 35 graden is.Dus alles droogd weer snel op.

En de Thai maakt zich niet gauw druk ergens om.Hebben ze in NL aan alle kanten problemen dat Zwarte Piet niet meer zwart mag zijn.Nu om zo een soort zaken daar maakt geen Thai zich druk om.De meesten weten niet eens waar Berljn of zo ligt.
De mensen zijn hier armer dan de Westerlingen ,maar ook veel gelukkiger dat zie je aan ze elke dag.

Ze weten niet eens de betekenis van een hakenkruis.
Ik zag er eerst een op een bouw werken in Udonthani.
Dus stond ik niet verbaasd te kijken dat ik opeens een moter rijder zag met een heel grote Hitler vlag op zijn rug.
Ik vroeg de man of hij wist wat Hitler voor man was geweest etc.Hij antwoorde mij weet ik niet maar ik vind de vlag zo mooi zei hij toen.

 

 

 

In Thailand sta ik nergens meer verbaasd vn te kijken.Loop ik tussen Kerst en Nieuwjaar met mijn lieve Honnybee door een drukke winkelstraat in Bangkok.
Zegt mijn vrouw me : Lowy vlug maak een foto van die man die daar op de bank ligt te slapen.
Ik kijk en meteen nam ik deze foto.

Ik vroeg me wel af had hij nu een onderbroek aan ?
Lag hij zijn pieleman te zonnen?

Pieleman in Bangkok.
Alle mensen keken mij verbaasd aan .Ze zullen gedacht hebben wat doet die buitenlander nu.Dat fotografeer je toch niet? Maar ja dit is Thailand.De man lag daar met zijn edele deel uit zijn broek te slapen.
En desondanks dat het geen kuise foto is heb ik hem toch maar in dit boek geplaatst.

En nu heb ik zelfs de rechten van deze foto die ik al over veel landen verspreid heb .Ik noem de foto dan ook Pielemans

Ondertussen ben ik al enige tijd bezig met een eigentijdse site.onder de naam www.udonthaniweblog.nl.

Hier in kan ik veel van mijn gedachten kwijt.
De site staat vol met grote verhalen.Sommige aan mijn fantasie ontsproten andere gebaseerd op uitsluitend de waarheid.
Nu kan ik eindelijk goed maken wat ik vroeger verwaarloosd heb.Ik heb maar 4 klassen lager onderwijs gevolgd.Met het gevolg date er soms nog wel eens een taalfoutje in mijn boek staat.

 

Maar nu we ruim 10 jaar bestaan zegt dat genoeg over deze weblog.

Lees mijn spreuk  voor mensen die het nooit met me eens zijn.

Toen we de weblog 10 jaar geleden begonnen werden we van af het eerste moment  verbannen van  een weblog Thailandblog.nl

Daar waren ze en zijn ze nog steeds bang voor concurentie etc.

Er stond zelfs op TB  een oproep aan hun lezers   niet naar onze weblog  te kijken.

Nu ik kan u verzekeren da we niet  eens in hun schaduw wilen staan.

Bij mijn  weblog is iedereen welkom.

Ook de mindere hoog opgeleide .

Bij  mijn weblog  gaat het meer om de in houd dan om het aantal lezers.

Ik heb in no time 3000 fans er  bij gekregen.

Vooral de jeugd  spreekt de weblog erg aan .

Men kan uitsluitend per email reageren op mijn weblog.

lowy.cremers.senior@gmail.com

Ik ben de eigenaar,beheerder,schrijver,moderator,poortwachter  die alleen reacties over politiek of Thais  koningshuis weigerd te plaatsen.

Maar een taalfoutje moet kunnen bij ons alleen  onfatsoenlijke reacties worden er door onze poortwachter direct  uit gegooid.

Maar dat moet men mij maar vergeven.Ik hecht meer waarde aaan de artikelen die ik schrijf dan aan taalfoutjes ,zo lang het nog maar te lezen is.
Wie aparte bizarre verhalen wil lezen zou eens moeten kijken op mijn site daar staan de gekste mooiste en soms bizarste dingen in.
www.nederlandersinudonthanicity.nl

De site voor alle mensen die in Thailand komen.Toeristen of mensen die er wonen raadplegen deze site regelmatig.
Op mijn eigen tijdse weblog kan ik veel verhalen kwijt.

 

Zo beschreef ik eens dat een beheerder van een weblog met de naam Thailandblog in de kroeg door een hoertje bij zijn edele ballen was gepakt.Wat bleek de man wilde zijn consumptie niet afrekenen.Nu die dame greep hem bij zijn ballen schreef hij op zijn site.Ik maakte het verhaal af door te stellen dat kan niet want de beheerder van Thailandblog.nl heeft helemaal geen ballen.
Volgens mij wordt die site van TB door een stelletje demente bejaarden uit Nederland steeds voorzien van de raarste vragen.Zo vroeg ooit iemand op die site welk ei smaakt het beste een wit of een met bruine schil?Wat denk je 57 reacties kwamen er op.Of iemand vroeg wat kost een banaan in Bangkok,te zot voor woorden toch.Maar voor hun goede blad vulling.

 

Na enige tijd hebben we speciaal voor een Nederlander Hr E.Kuijpers   de letters aangepast voor onze weblog.

De man die erg kippig  keek kon de kleine letters niet meer goed zien.

Dus wij hebben dat met veel kleur en  extra grote letters opgelost.

Het handelen zit nogsteeds in mijn bloed.Mensen lezers van mijn blog kunnen allerlei soorten dingen te koop aan bieden.Ik adverteer dat dan gratis voor hun.Ze brengen de spullen naar onze redactie ik stal het buiten uit en als het verkocht word krijgt de eigenaar het geld van me.
Zo verkochten we reeds 2 auto,s een Motor en een dure race tour fiest en huishoudelijke goedere hier aan de deur.

 

 

 

 

Wat maakt Thailand zo uniek???Je kan er alles beginnen.
Stel je wil een huis bouwen.Je hebt de grond al in bezit .Dan huur je wat mensen in bouwvakkers/metselaars en of timmerlieden.Je gaat bouwen geheel naar eigen inzicht.
Er is niemand die zich ergens druk om maakt .Er komt bijna nooit een ambtenaar iets controleren en bouw vergunning daar hebben de particuliere mensen nog geen erg in.Dus ook geen dure leges aan de gemeente etc.
Als je in Thailand komt wonen, ga er dan niet vanuit dat Thai zich aan jou aanpassen. Buurtfestivals, tempelfeesten, houseparties: dat alles gaat gepaard met de geluidsboxen op de volle geluidssterkte.

Hoe men dat volhoudt en hoezo men dat prachtig vindt: is mij een raadsel. Feit is dat men dat zo doet en dat het zo gebeurt. Sinds jaar en dag. Buurtfestivals betreffen de Thaise lokale gemeenschap, tempelfeesten de Bhoedistishe riten, houseparties bv een trouwpartij. Vreemd vind ik het dan om je als in Thailand neerdalende buitenlander je bij de politie te beklagen. Dacht je nu werkelijk dat “men” zich maar aan jou moet anpassen. De redenering: “als jij er niet was komen wonen, had je het niet gehoord” klopt absuluut!
Ronny een Belg had enige ervaring opgedaan met het maken van wijn en het brouwen van bier.

 

 

 

Dat gistend en borrelend achter de sofa stond in het ouderlijk huis. De rondborstige Belg wierp zich op als microbrouwer en had doorslaand succes bij de drinkers. Uiteindelijk kreeg hij zelfs het biermerk Wieze in handen. Om de glazen van een opdruk te voorzien, nam hij een gespecialiseerde drukkerij over. Daarnaast was hij bezig met het overal installeren van kerstverlichting. “Man, man wat hadden we het druk in die tijd. Maar we verdienden bakken met geld”, stelt Ronny in zijn sappige Vlaams. Met zijn Wieze-bier behaalde hij zelfs de tweede plek op een onafhankelijke proeverij.

In 2011 werkte De Wolf met zijn vrouw zo hard (en betaalde zo veel belasting) dat het tijd werd om het rustiger aan te doen. Samen reisden ze vier keer per jaar naar Thailand. Daar ontdekte zijn echtgenote dat ze op vrouwen viel. Samen met haar vriendin zochten ze voor Ronny in Thailand een nieuwe partner, Jeab en in 2013 werd besloten de Vlaamse ondernemingen van de hand te doen. Ronny: “Jeab wilde graag een restaurantje beginnen, maar dat zag ik niet zitten. Daarvan zijn er al genoeg.”. In Duitsland had Ronny inmiddels een stookketel gekocht, inclusief opleiding in Oberkirchen, een dorp met 20.000 inwoners en 980 stokerijen. Ronny en Jeab streken in 2013 neer in het buitengebied van Cha Am en langzaam kregen de plannen vorm om daar alcohol te gaan stoken.

Zo maakt de Belg ook uitstekende rum, maar die mag niet zo heten. De concurrentie zet dan onmiddellijk de voet dwars. Rum heet bij hem dus Smooth, terwijl jenever (met echte jeneverbessen) in Cha Am Ginever heet. Het is maar dat je het weet
Maar Ronny is niet voor één gat te vangen. En uitermate handig. Hij mocht wel laten proeven in bars en winkels. Daarbij let hij speciaal op de gelaatsuitdrukking van de proevers. Die zegt meer dan de woorden die ze na het proeven uitspreken.

 

 

 

 

 

Alle dranken gaan de deur uit onder de naam Kiss. Ronny heeft de naam gekozen om je bij het drinken eerst het glas kust. Voor geld hoeft u het niet te laten. Alle negen smaken kosten iets meer dan 300 baht per grote fles. Ronny is nu 6 maanden in productie, met een maandelijks resultaat van 700 flessen. Dat moeten er over twee jaar 2500 zijn om quitte te spelen. De dranken zijn inmiddels verkrijgbaar in Hua Hin, Cha Am, Phuket, Pattaya en Bangkok.
Het kan ook gebeuren dat je een eigen zaak wil beginnen,bvb je wil dingen aan huis gaan verkopen.Zo als mijn lieve vrouw dus doet.

Ze verkoopt Nederlandse haring/frikandellen/kroketten /makreel etc etc.Ze haalde voor 2 euro bij de gemeente ee vergunning om bier en frisdrank aan huis te mogen verkopen.Daar waren verders geen kosten aan verbonden.Een buitenlander(farang )mag niet werkn in Thailand.Dus wat doen ze dan ?Ze beginnen een zaak op naam van hun vrouw.Dan is er verder niets aan de hand.En men betaald dan ook geen belasting.Die is alleen voor de grote winkels en bedrijven.
In bijna elke straat begint wel iemand een zaakje.Restaurant /kapper/of schoonheids salon annex voet pedicure alles zonder vergunning.
Ook zie je veel massage salons.Want ze kunnen bijna allemaal maseren.
Wij kochten een grote koelkast om bier etc ten toon te stellen.
Van uit die koelkast kan je dus thuis bier/cola/Fanta etc verkopen.

Wij worden al jaren  financieel gesteund door  een tiental sponsors,die zorgen dat de hele weblog van mij me geen  batje kost.

Er is geld genoeg,en ik hoef niet van deze weblog te bestaan.

Van tijd tot tijd publiceer ik sommige artikelen ook in het Engels .En dit desondanks mijn slechts 4 jaar basis onderwijs lukt het me aardig.

Dus dank aan de sponsers.

Het vervolg

lees dan het  vervolg verhaal elke dag een nieuw hoofdstuk.