Wat is de invloed van anderen op mijn leven? Het is uit het leven gegrepen Nr 160 door Hugo Pannekoek.

 

Laat anderen je niet beinvloeden

Al 10 jaar de beste weblog. Ook een Engelse editie.

3000 fans/Volgers

 

Ze kunnen niet meer om ons heen.

 

Een bijdrage van Hugo Pannekoek Haarlem.

 

 

 

 

Iedereen die je ontmoet, heeft invloed op je en stuurt je. Maar wil je dat wel? Hoe zorg je dat anderen je niet negatief beïnvloeden? En hoe ga je je eigen weg? Wees je bewust van de invloed van anderen en kies selectief.

Wat is de invloed van anderen op mijn leven?

Alle mensen die je tegenkomt hebben of een positieve of een negatieve invloed op je. Kritiek van een collega kan je dag verpesten. Een glimlach van een onbekende kan je dag weer goed maken. De invloed van anderen op ons leven is enorm. Hoe zou je leven zijn als je totaal andere familie, vrienden en collega’s had gehad? Hoe langer je iemand kent en hoe dieper je relatie, hoe meer je beïnvloed wordt.

Wil je je relaties met andere bloggers  verbeteren?

Volg dan deze online blog met steeds iets nieuws.
Geef je grenzen aan – en los je problemen op.

Meer dan 3000 volgers gingen je voor!

Positief beïnvloed worden is prima. We hebben allemaal mensen die ons ondersteunen, ons waarderen of ons motiveren. Maar hoe zit het met de mensen die ons in de verkeerde richting sturen? Vaak zijn we ons niet eens bewust van die invloed. Tot we wakker worden en denken: “Hé, nu ben ik ergens waar ik niet wil zijn! Hoe kom ik weer terug?”

Spring in het water.

 

Als iemand tegen je zegt: “Spring in het water”, dan denk je: “Bekijk het maar, ik ben niet gek!” Maar vaak is de invloed van anderen veel subtieler. Ze zeggen misschien: “Doe eens een stap naar voren. Dip je teen eens in het water. En nu je voet.” Voor je het weet ben je aan het zwemmen, terwijl je vastbesloten was op de kant te blijven.

 

Alles heeft een invloed op ons: een goedbedoeld advies, een terloops verzoek of gedrag dat we als voorbeeld nemen. Ooit wel eens gekeken naar hechte groepen, zoals militairen, studentencorpsen of fanatieke hobbyisten?

Hun gedrag lijkt vaak hetzelfde, bijna alsof ze elkaar kopiëren. Dat is de kracht van beïnvloeding. Hoe meer zelfvertrouwen, hoe minder je je door anderen laat beïnvloeden.Volg je eigen pad.Met beïnvloeding is niets mis, zolang het overeenstemt met wat je zelf wilt. Maar laat je niet te veel beïnvloeden. Als je altijd doet wat een ander wilt, doe je uiteindelijk niet wat je zelf wilt. Als je niet je eigen pad volgt, volg je automatisch het pad van een ander. En waar gaat dat naartoe?

De – bewuste of onbewuste – druk van anderen kan ervoor zorgen dat we afwijken wat ons eigen plan. Een verzoek hier, een advies daar en voor we het weten zijn we niet meer bezig met wat we zelf willen. Vroeg of laat komt er dan een moment waarop je zegt: “Nu ga ik het op mijn manier doen.”

Invloed van tv en andere media.

Niet alleen mensen hebben veel invloed op je. Ook radio, tv en andere media hebben dat. Lees de gemiddelde krant en je leest voor 90% negatieve berichten. Kijk naar de gemiddelde reactie in zo’n Weblog en je ziet voornamelijk klachten. Uit onderzoek blijkt dat mensen die de blog  lezen vaak een negatiever wereldbeeld hebben. Als je sommige media zou moeten geloven, dat gaat de wereld langzaam ten onder. En veel mensen geloven dat inderdaad.

Kies wat je wilt toelaten.

 

Jij alleen bepaalt wat voor invloed je wilt toelaten. Om je een voorbeeld te geven: negatieve of nutteloze informatie, honger en oorlog zijn geen dingen waar ik me op wil concentreren. Dus lees ik weinig kranten en kijk weinig tv. Klagende mensen en dominante mensen vermijd ik. Ik concentreer me liever op de positieve en sociale mensen. Je kunt je maar op één ding tegelijkertijd concentreren.

Dat betekent niet dat je negeert wat er gebeurt. Het betekent alleen dat je je concentreert op het goede, niet het slechte. Alles wat je ziet en iedereen die je ontmoet, laat een indruk achter. Welke indrukken wil je hebben en opslaan? En hoeveel is dat je waard?

Hoe voorkom je dat je beïnvloed wordt?

 

Wees je er gewoon bewust van. Denk bij alles: “Wil ik deze richting opgaan? Wil ik deze ervaring hebben? Wil ik deze keuze maken? Wil ik dit toevoegen aan mijn wereldbeeld?” Ga uit van je eigen kracht. Niemand kan je beïnvloeden als jij dat niet wilt. Niemand kan je negatief maken, niemand kan je kwaad maken, niemand kan je sturen – alleen als jij dat toestaat.

 

Neem afstand van de mensen waar je je niet goed bij voelt. Neem afstand van ideeën die je niet ondersteunen. Maak je eigen keuzes. Bepaal altijd voor jezelf wat je wilt ervaren. Hoe goed anderen het ook met je voor hebben, alleen jij weet wat je echt wilt.

Ga uit van je eigen voorkeur.

 

Hoe bewuster je wordt van de invloed van anderen, hoe beter je je eigen richting kunt volgen. Als iemand zegt: “Spring in het water”, zeg je nee. Als iemand zegt: “Kom, alleen je voet, daarna zien we wel verder.” Dan zeg je: “Nee, want uiteindelijk leidt dat tot zwemmen. En ik heb besloten droog te blijven.”

Wat anderen ook zeggen, ga uit van je eigen voorkeuren. Daar ligt je kracht. Daar ligt het leven dat je wilt leiden. Daar liggen je wensen en je dromen. Als je echt niet weet wat je wilt, kun je altijd nog doen wat anderen zeggen. Maar hopelijk komt dat moment nooit.

Laat je beïnvloeden door de juiste mensen, door de juiste ervaringen. Wat dat is, kun je alleen voor jezelf bepalen. Door te kijken naar de mensen in je omgeving kun je bepalen waar je naar toe gaat.En als je dan leest dat er op een blog  gezegd werd dat ze ruim 275.000 lezers hebben  per maand zie dat blog dan zuiver comercieel.Hun inhoud is niet belangrijk het gaat daar alleen om het uitlokken van veel reacties.Er zijn daar soms onderwerpen bij daar zakt je broek echt van af.

Met dank aan de sponsors.

 Lowy.cremers.senior@gmail.com

 

                                    udonthanicityweblog@gmail.com

                                           Ludovicuswcremers80@gmail.com

 • WAWA toers  vip bus met chauffeur

   

   

         poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

  Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

  Resort and swimmingpool and Fishing pool

  Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

  Leeya resort swimming and fishing.

   

  Gold filler  jksuradee chonburie

  Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

  Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

  Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

  lowy.cremers.senior@gmail.com