Peter r de Vries overleden .Vermoord door tuig van de richel. Het is uit het leven gegrepen. Nr 201

Peter R. de Vries (64) overleden.RIP

AMSTERDAM – Peter R. de Vries is donderdag 15 juli overleden. De misdaadverslaggever raakte vorige week dinsdagavond zwaargewond toen hij werd beschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries is 64 jaar geworden.

De familie en zijn partner laten het volgende weten: „Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ’On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

Schietpartij

De aanslag gebeurde rond 19.30 uur in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein bij een parkeergarage. Zo’n 100 meter daarvandaan zit de studio van RTL Boulevard, waar De Vries die avond aanwezig was. Al snel gingen beelden rond van een bebloede De Vries.

.

Twee verdachten zitten nog in hechtenis vanwege de schietpartij. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. De laatste is vermoedelijk de schutter geweest, de Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. De politie deed huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam en nam gegevensdragers en munitie in beslag.

Over de achtergrond van de moord is nog weinig duidelijk. Advocaat Inez Weski beklaagde zich erover dat er in de media al te gemakkelijk in de richting van Ridouan Taghi zou worden gewezen, die zij verdedigt in het geruchtmakende liquidatieproces Marengo. Taghi is daarin hoofdverdachte. Hij zou de opdrachtgever zijn van een reeks liquidaties, tegen het decor van de internationale cocaïnehandel.

Eis in moordzaak advocaat Derk Wiersum moet’glashelder signaal’ zijn aan onderwereld

Familie Delano G. waarschuwt: ‘Foute jongeren uit Nieuwegein kweekvijver voor Mocro-gangsters’

Meer of minder Marokanen  ???????Zou Wilders dan toch gelijk hebben????

 

De Vries is vertrouwenspersoon van Nabil B. en trok in die rol op met de twee huidige advocaten van de kroongetuige. In de wandelgangen wordt veelal gezegd dat het adviseurschap hem fataal is geworden. Hij had voor zover bekend geen beveiliging, omdat hij die niet wilde.

Peter Rudolf de Vries startte zijn journalistieke loopbaan direct na de middelbare school bij De Telegraaf. Een Haagse moordzaak waarmee hij aan de slag ging wekte zijn interesse in misdaadjournalistiek. In de vijfendertig jaar die volgden onderzocht hij meer dan 500 moorddossiers en groeide hij uit tot een van de bekendste misdaadjournalisten van het land.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Inglish weblog.

AMSTERDAM – Peter R. de Vries passed away on Thursday 15 July. The crime reporter was seriously injured on Tuesday evening when he was shot at in the Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries is 64 years old.

The family and his partner say the following: “Peter fought to the end, but was unable to win the battle. He has died surrounded by the people who love him. Peter has lived by his conviction: ‘On bended knee is no way to be free’. We are immensely proud of him and at the same time inconsolable.”

shooting
The attack happened around 7.30 pm in the Lange Leidsedwarsstraat, near the Leidseplein near a parking garage. About 100 meters from there is the studio of RTL Boulevard, where De Vries was present that evening. Images of a bloodied De Vries soon circulated.

.

Two suspects are still in custody for the shooting. It concerns a 35-year-old Pole from Maurik in Gelderland and a 21-year-old man from Rotterdam. The latter is believed to have been the shooter, the Pole is said to have driven the getaway car. The police carried out house searches in Maurik, Tiel and Rotterdam and seized data carriers and ammunition.
Little is known about the background of the murder. Lawyer Inez Weski complained that the media would all too easily point in the direction of Ridouan Taghi, whom she is defending in the notorious Marengo liquidation process. Taghi is the prime suspect in this. He would be the initiator of a series of liquidations, against the backdrop of the international cocaine trade.

Peter R. de Vries said he was on Taghi’s death list

Demand in murder case lawyer Derk Wiersum must be a ‘crystal clear signal’ to the underworld

Family Delano G. warns: ‘Wrong young people from Nieuwegein breeding ground for Mocro gangsters’

More or less Moroccans   ???????Would Wilders be right after all????

 

De Vries is Nabil B.’s confidential adviser and in that role worked with the two current lawyers of the crown witness. It is often said in the corridors that the consultancy has become fatal for him. He had no known security, because he didn’t want one.

RTL and RTL Boulevard: Peter is forever in our hearts
Peter Rudolf de Vries started his journalistic career right after high school at De Telegraaf. A murder case in The Hague that he started working on sparked his interest in crime journalism. In the thirty-five years that followed, he researched more than 500 murder files and became one of the country’s best-known crime reporters.