Deze  dieren hebben laten zien dat ze bijzonder slim zijn. Het is uit het leven gegrepen Nr 248

 

 

 

 

Deze  dieren hebben laten zien dat ze bijzonder slim zijn.

 

Al 13 jaar de beste  artikelen met 3000 fans

 

Ze kunnen niet meer om ons heen.

 

De  dieren in deze fotogalerij hebben opmerkelijke cognitieve prestaties laten zien.

Orang-oetangs kunnen over het verleden ‘praten’.

 

Wetenschappelijk onderzoek geeft voortdurend blijk van nieuwe dimensies van dierlijke cognitie. Maar intelligentie is zo complex en omvat zoveel adaptieve capaciteiten, dat het bijzonder lastig te meten blijft.

“Een van de grootste uitdagingen is ons onvermogen om te begrijpen hoe andere soorten informatie verwerken,

Sommige dieren hebben zintuigen die ons begrip te boven gaan.

 

            Haaien hebben bijvoorbeeld een scherpe gevoeligheid voor elektrische stromen. En sommige insecten zien ultraviolet licht.

Onze eigen zintuigen verdraaien onze waarneming van intelligentie bij dieren. De ‘spiegeltest’ (of een dier zichzelf kan herkennen in de spiegel) wordt vaak toegepast om het vermogen tot zelfbewustzijn te beoordelen. Tuimelaarseksters en manta’s zijn enkele van de weinige dieren die voor de test zijn geslaagd.

Omdat zicht belangrijk is voor de mens, “is het logisch dat visuele herkenning van jezelf onze standaard is,Maar hoe zit dat bij soorten die voor identificatie op geur vertrouwen, zoals varkens?

 

 

Visuele informatie is niet belangrijk voor deze soorten.” Omdat de spiegeltest gunstiger uitpakt voor soorten die op zicht vertrouwen in plaats van geur, is deze geen objectieve maat voor zelfbewustzijn.

Het vergelijken van intelligentie bij dieren heeft weinig zin. De ene soort blinkt mogelijk op één gebied uit, maar presteert slecht op een ander en vice versa. De kans dat een dier voor een cognitietest slaagt, hangt in grote mate af van de zintuiglijke vermogens. Het feit dat we menselijke vermogens als vergelijkende maatstaf gebruiken, toont aan hoe nutteloos onze pogingen zijn om de intelligentie van soorten te meten.

“Ons zicht is goed, maar niet zo goed als dat van haviken. Ons gehoor is goed, maar niet zo goed als dat van ratten,

 

 Vergelijk de cognitieve vermogens van soorten. Onze reukzin is volgens hem slecht ontwikkeld .En wordt spectaculair overtroffen door die van honden.”

De intelligentietests die we uitwerken, zeggen mogelijk meer over de zintuiglijke vermogens van dieren dan hun intellectuele vermogens.”

Spiegel in de jungle gezet.

KIJK WAT ER GEBEURT ALS DIEREN UIT DE AMAZONE ZICHZELF IN EEN SPIEGEL ZIEN

 

DIEREN UIT DE AMAZONE ONTDEKKEN ZICHZELF IN EEN SPIEGEL

Tijdens een workshop wildfotografie met de titel ‘untamed photography’ werd in het amazonewoud een spiegel neergezet. Het doel was om meer inzicht te krijgen in de intelligentie van de grote katten in het woud. De wilde katachtigen en andere dieren die de spiegel zagen, reageerden verschillend. Sommige waren bang. Andere waren nieuwsgierig. Het gebeurt niet zo vaak dat dieren in staat zijn zichzelf te herkennen. Baby’s doen er 18 tot 24 maanden over om door te krijgen wat ze in de spiegel zien. Sommige dieren, zoals dolfijnen, olifanten en bepaalde soorten grote apen, snappen dat ze naar zichzelf kijken. Andere staan gewoon verbijsterd voor het glas.

Daar komt nog bij dat we geneigd zijn om cognitieve vermogens te meten die op mensen van toepassing zijn, zoals bewijs van een hogere intelligentie. “Veel mensen zeggen dat ze hebben gehoord dat varkens slim zijn en schapen dom. Dat klopt niet. Varkens zijn net als mensen opportunistische omnivoren.

Ze eten wat ze kunnen vinden. Ze hebben het vermogen ontwikkeld om voedsellocaties te onthouden en andere varkens te misleiden om ze uit de buurt van hun voorraad te houden. Schapen daarentegen zijn grazers.

Zij hebben andere vaardigheden, zoals het vermogen om subtiele bewegingen van de kudde waar te nemen. “Ze hoeven geen complexe voedseldoolhoven op te lossen of andere schapen weg te lokken van hun voedselbron, “Schapen hebben deze specifieke cognitieve vaardigheid helemaal niet nodig.

 

 

Elke soort is aan zijn eigen omgeving aangepast. Dieren hebben gewoonlijk de cognitieve vermogens die ze nodig hebben om te gedijen. “Er zijn soorten die simpelweg geen behoefte hebben aan de capaciteit om complexe problemen op te lossen of gereedschap te gebruiken,” verklaart Horback. Hij wijst erop dat het hebben van meer cognitieve vermogens dan nodig is “voor een dier overbodig is om te overleven.”

“Zeepokken verplaatsen zich niet. Het eten komt naar hen toe,

 

 

“Wat zouden zij hebben aan het vermogen om te leren of redeneren?”

Hoewel wetenschappers opvattingen over het meten van absolute of vergelijkende intelligentie bij dieren afwijzen, bieden technologische vooruitgangen nieuwe inzichten.

Het zou  betekenen met name touchscreens een echte doorbraak. “Wanneer dieren het scherm kunnen activeren met hun poot, neus of snavel, kunnen we slimme intelligentietests maken.”

Met dank aan onze Sponsors.

Chanin Chanok soi donudom Udontani

Rooms for rent .Rent luxe rooms  .Email us for details.

 

Udon haniWAWA toers  vip bus met chauffeur

1500 thb per dag met chauffeur,excl brandstof.

 

 

       poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

Resort and swimmingpool and Fishing pool

Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

Leeya resort swimming and fishing.

 

Gold filler  jksuradee chonburie

Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

udonthanicityweblog@gmail.com