De kubuskwal is een van de gevaarlijkste zeedieren ter wereld. Het is uit het leven gegrepen Nr 274

 

Jongetje (9) sterft door steek extreem giftige kubuskwal op Thais eiland

Al ruim 13 jaar de beste met het nieuws steeds vooraan.

3000 lezers

Ze kunnen niet meer om ons heen!!!

Een ingekomen reactie van onze  animal deskundige Hugo Pannekoek  uit Haarlem,

Naar aanleiding van mijn vorige bijdrage met waarschuwing voor deze gevaarlijke Jellyfish in Thaise wateren,  bereikte mij het bericht  dat een kind was gestorven ,gestoken  door de gevaarlijke KubusKwal  (Jellyfish)in Thailand.In het Engels heet het een jellyfish.

 

KOH PHANGAN – Op het Thaise eiland Kho Phangan is zaterdag een negenjarig jongetje uit Israël overleden, nadat hij in zee door een giftige kubuskwal werd gestoken. Zijn vader gooide meteen azijn over de steekplekken, maar dat mocht niet meer baten: het jongetje stierf onderweg naar het ziekenhuis.

 

Zaterdag bezocht het gezin Hat Rin beach op het Thaise eiland. Toen het jongetje in zee aan het zwemmen was, werd hij gestoken door een van de tentakels van de kwal. Zijn vader hoorde hem huilen en rende naar het kind toe. Hij zag dat het kind rode vlekken op zijn armen en benen had. Ook voelde het jongetje zich duizelig. De vader gooide meteen azijn over de wonden en belde de ambulance. Met spoed werd het jongetje naar het ziekenhuis gebracht, maar bezweek kort daarna door het gif.

Buiten de netten

De kubuskwal  of wel de Jellyfish  is een van de gevaarlijkste zeedieren ter wereld. De tentakels van volwassen kwallen kunnen tot drie meter lang worden en kunnen nog steeds giftig zijn wanneer ze van de kwal afgescheiden zijn of wanneer de kwal dood is. De kwallen komen voornamelijk in tropische gebieden voor, waaronder op het Thaise eiland Kho Phangan.

Rondom de stranden staan dan ook waarschuwingsborden en er liggen azijnflessen voor het geval iemand wordt gestoken. Tevens zijn in de zee netten geïnstalleerd om een veilige zone te creëren voor de zwemmers. Het lijkt erop dat het jongetje buiten de netten aan het spelen was, aldus de lokale autoriteiten.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

Inglish website udonthanweblog.nl

Boy (9) dies by sting extremely poisonous cube kubus kwal on Thai island

For over 13 years the best with the news always up front.
3000 readers
They can’t ignore us anymore!!!
An incoming response from our animal expert Hugo Pannekoek from Haarlem,
As a result of my previous contribution, I received the message that a child had died, stung by the dangerous Kubuskwal fish in Thailand.

 

 

KOH PHANGAN – On the Thai island of Kho Phangan, a nine-year-old boy from Israel died on Saturday after he was stung into the sea by a poisonous cube kubus kwal. His father immediately threw vinegar over the stings, but to no avail: the boy died on the way to the hospital.

 

 

Saturday the family visited Hat Rin beach on the Thai island. While swimming in the sea, the boy was stung by one of the jellyfish’s tentacles. His father heard him cry and ran to the child. He saw that the child had red spots on his arms and legs. The boy also felt dizzy. The father immediately poured vinegar over the wounds and called an ambulance. The boy was rushed to hospital, but succumbed to the poison shortly after.

outside the nets
The cubic jellyfish is one of the most dangerous sea creatures in the world. The tentacles of adult jellyfish can grow up to three meters in length and can still be poisonous when separated from the jellyfish or when the jellyfish is dead. The jellyfish are mainly found in tropical areas, including on the Thai island of Kho Phangan.

There are warning signs around the beaches and there are bottles of vinegar in case someone gets stung. Nets have also been installed in the sea to create a safe zone for bathers. It appears that the boy was playing outside the net, local authorities said.

 

 

 

 

 

 

 

Thanks to the sponsors.

 

Met dank aan onze sponsors.

Isaan Lawyers Co., Ltd. บริษัท อีสาน ล อ ว์ เยอ ร์ จํา กัด
1849/14, Sueb-Siri Rd. (Times Square) 1849/14ถ.สืบศิริต.ในเมือง
Amphur Mueang, Nakhon Ratchasima อ.เมืองจ.นครราชสีมา
THAILAND, 30,000 ประเทศไทย30000

http://www.isaanlawyers.com

Chanin Chanok soi donudom Udontani

Rooms for rent .Rent luxe rooms  .Email us for details.

 

Udon ThaniWAWA toers  vip bus met chauffeur

1500 thb per dag met chauffeur,excl brandstof.

 

 

       poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

Resort and swimmingpool and Fishing pool

Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

Leeya resort swimming and fishing.

 

Gold filler  jksuradee chonburie

Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

udonthanicityweblog@gmail.com