Autopsie bevestigt dat gemartelde verdachte stierf door verstikking, niet door overdosis is gestorven. Het is uit het leven gegrepen Nr 276

 

 

Autopsie bevestigt dat gemartelde  stierf door verstikking, niet door overdosis .

 

Nakhon Sawan police suffocate a suspect in footage leaked Tuesday.

Al 13 jaar de beste weblog met nieuws altijd de eerste online.

3000 lezers

Website ook in Engelse taal

 

Ze kunnen niet meer om ons heen !!!!

 

Door onze misdaadverslaggever  AlCapone Bangkok

De politie van Nakhon Sawan verstikt een verdachte in beelden die dinsdag zijn uitgelekt.
Hetzelfde ziekenhuis dat aanvankelijk de politieversie van de gebeurtenissen over de dood van een verdachte in hun hechtenis ondersteunde, trok de conclusie vandaag terug en zei dat hij inderdaad was overleden aan verstikking door toedoen van de agenten die hem martelden.

 

 

Het Sawanpracharak-ziekenhuis in de provincie Nakhon Sawan heeft vandaag een nieuw autopsierapport vrijgegeven waarin de dood van de 24-jarige Jirapong Thanapat op verstikking door een plastic zak wordt geprikkeld – zoals te zien is in gelekte beveiligingsbeelden van het stationsgebouw.

 

 

 

Plaatsvervangend hoofd van de Crime Suppression Division, kolonel Anek Taosuphap, zei dat hij het rapport had gelezen en de zaak verder zou onderzoeken.

Eerder op 7 augustus, een dag na de dood van Jirapong, had het ziekenhuis gezegd dat hij waarschijnlijk stierf als gevolg van hoge niveaus van amfetaminen die in zijn urine werden gevonden, een versie van de gebeurtenissen die werden gepromoot door kolonel Thitisan “Chief Joe” Utthanaphol, die nu staat. beschuldigd van marteling tot de dood.

Een overlijdensakte van 6 augustus van Jirapong Thanapat, een verdachte van drugshandel, leest dat hij stierf vanwege “toxineniveaus van amfetamine”.

Nadat vorige week uit gelekte beelden bleek dat Thitisan en zijn agenten Jirapong verstikken, werd het Sawanpracharak-ziekenhuis onder de loep genomen omdat het zijn rapport had vervalst om de politieagenten te helpen weg te komen met de moord op Jirapong.

 

Het ziekenhuis verdedigde zich vorige week door te zeggen dat het autopsierapport slechts een “eerste bevinding” was en niet officieel. Er stond dat het lichaam van Jirapong daar op 6 augustus werd gebracht door de politie, die zei dat hij was ingestort en stierf terwijl hij probeerde te ontsnappen.

 

 

Hoewel Thitisan, ook bekend als “Joe Ferrari” vanwege zijn verzameling ultradure luxe auto’s, en alle betrokken agenten zijn gearresteerd en beschuldigd van het dood martelen van Jirapong, bestaat er brede scepsis dat de verdacht rijke en goed verbonden voormalige politiechef zal gerechtigheid onder ogen zien.

Op een bizarre persconferentie van de politie vorige week gaf hij de misdaad toe, maar zei dat hij hem had vermoord om Thais te “beschermen” tegen drugs.

Het gaat steeds meer lijken op  de Floyd geschiedenis in de USA.

Men zal echter door omkoping en coruptie in Thailand  weinig of geen straf opleggen,want de moordenaar zei  dat hij de Thaise mensen wilde beschermen ,wat een onzin.

 

U kunt uitsluitend reageren via  email

LOWY.CREMERS.SENIOR@GMAIL.COM

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Inglish  weblog udonthaniweblog.nl

 

Autopsy confirms tortured suspect died of suffocation, not overdose

Nakhon Sawan police suffocate a suspect in footage leaked Tuesday. Nakhon Sawan police suffocate a suspect in footage leaked Tuesday.

The same hospital that initially backed up the police’s version of events about the death of a suspect in their custody reversed its conclusion today, saying he had indeed died of suffocation at the hands of the officers torturing him.

Sawanpracharak Hospital in Nakhon Sawan province today released a new autopsy report pinning the death of 24-year-old Jirapong Thanapat on suffocation by plastic bag – as seen in leaked stationhouse security footage.

Deputy chief of the Crime Suppression Division, Col. Anek Taosuphap, said he had read the report and would further investigate the case.

Earlier on Aug. 7, one day after Jirapong’s death, the hospital had said he likely died due to high levels of amphetamines found in his urine, a version of events promoted by station chief Col. Thitisan “Chief Joe” Utthanaphol, who now stands accused of torturing him to death.

An Aug. 6 death certificate of Jirapong Thanapat, a drug trafficking  suspect, reads that he died because of “toxin levels of amphetamine.”An Aug. 6 death certificate of Jirapong Thanapat, a drug trafficking  suspect, reads that he died because of “toxin levels of amphetamine.”

After the footage leaked last week showed that Thitisan and his deputies suffocating Jirapong, Sawanpracharak Hospital came under scrutiny for falsifying its report to help the police officers get away with killing Jirapong.

The hospital defended itself last week by saying the autopsy report was only an “initial finding” and not official. It said that Jirapong’s body was brought there Aug. 6 by the police, who said he had collapsed and died trying to escape custody.

Although Thitisan, aka “Joe Ferrari” for his collection of ultra-expensive luxury cars, and all the officers involved have been arrested and charged with torturing Jirapong to death, there is wide skepticism that the suspiciously wealthy and well-connected former police chief will face justice.

At a bizarre police news conference last week, he admitted to the crime but said he killed him to “protect” Thais from drugs.

Thanks to the sponsors.

Isaan Lawyers Co., Ltd. บริษัท อีสาน ล อ ว์ เยอ ร์ จํา กัด
1849/14, Sueb-Siri Rd. (Times Square) 1849/14ถ.สืบศิริต.ในเมือง
Amphur Mueang, Nakhon Ratchasima อ.เมืองจ.นครราชสีมา
THAILAND, 30,000 ประเทศไทย30000

http://www.isaanlawyers.com

Chanin Chanok soi donudom Udontani

Rooms for rent .Rent luxe rooms  .Email us for details.

 

Udon ThaniWAWA toers  vip bus met chauffeur

1500 thb per dag met chauffeur,excl brandstof.

 

 

       poolbiljart Meetingpoint Sampan Udonthani

Vooral uw PC problemen 2e Floor Central Plaza

Resort and swimmingpool and Fishing pool

Bed and Breakfast Honnybee 400 thb  for 1 night .

Leeya resort swimming and fishing.

 

Gold filler  jksuradee chonburie

Kamer huur per dag,per maand per uur .Honnybee Soi Donudom Udonthani

Bemiddeling  bij koop of verkoop goederen via  gratis advertentie op deze weblog.

Indien u ook een sponsor wil worden dan hier infomeren.

udonthanicityweblog@gmail.com